Възглавница за оцветяване на тавана с водно-емулсионни тайни за избор на инструмент

Някои неопитни художници се питат: "Какво валяк за боядисване латекс таван боя?". Трудно е да се даде категоричен отговор, като се вземат предвид плюсовете и минусите на този или на този инструмент. Нека разберем коя ролка за боядисване на тавана е по-добра и какви фактори трябва да се обърне внимание при покупката.

Видове емулсии - как материалът влияе върху избора на инструмента?

Оцветяващият състав се счита за един от първите важни фактори, влияещи върху избора на ролката. Предлагат се няколко вида емулсионни бои: силикон, акрил, минерал и силикат. Най-популярни са акрилите. Те включват много акрилни смоли и латекс. Повърхността, обработена с такава боя, не е изложена на влага, лесно се мие, без да се страхува, че външният вид на покритието ще се влоши.

Силиконовите съединения включват същата смола. Те лесно се справят с малки пукнатини с дълбочина не повече от 2 мм. Често такива бои се използват за покрития, които постоянно се излагат на влага. Ако боите мокра повърхност с ролка за емулсия, ще успеете отървете се от плесен и гъбички. Единственото отрицателно е високата цена на силиконовите бои.

Изборът на валяк зависи от типа боя

Изборът на валяк зависи от типа боя

Съставът на минерални бои от водно-дисперсионни видове включва хидроксидна форма на калций или цимент. Те са идеални за боядисване на стени и тавани, но животът на такъв състав е много по-малък от този на други материали. Основният компонент на силикатните съединения е цветното стъкло. Бои от този тип се използват широко за фасадни работи. Те идеално се вписват върху тухлени и бетонни стени, както и гипс. През целия живот на боята боята поддържа повърхността от лоши метеорологични условия.

Купчина или пяна гума - какво е по-добре на практика?

След като сте решили за вида боя, ще трябва да изберете ролка за боядисване на тавана. Много майстори използват четка или спрей за нанасяне на композицията. Обикновено обаче не е възможно да се получи добър резултат от подобна работа. Прилагайки четка, е трудно да се получи перфектният вид на повърхността, защото във всеки случай ще има ивици и добре маркирани удари. Пулверизатор - удобно нещо, но не всички могат да го купят.

Сортове ролки

Сортове ролки

С валяк всичко е много по-лесно, както по отношение на цената, така и по отношение на употребата и резултата. Сред широка гама от инструменти на рафтовете могат да се разграничат валяци, изработени от такива материали:

  • купчина;
  • гума от пяна;
  • велур;
  • полиамид.

Всички инструменти са едни и същи. Ето защо, неопитни художници вярват, че ролките няма да бъдат много различни в експлоатация. Но на практика изобщо не е така. Преди да разберете кой валяк е по-добре да нарисувате тавана, струва си да разберете свойствата на всеки от тях. Както показва опитът, инструментите, изработени от пяна гума, са идеални за нанасяне на лепила и лакове. В същото време те не работят добре с емулсия. Пяната незабавно абсорбира оцветяващата композиция, а това, което не се абсорбира, също бързо изтича от инструмента към пода. Освен това, пяните инструменти бързо губят свойствата си и стават неподходящи за работа.

Инструментите от дрямката са по-гъвкави. Те са широко използвани за прилагането на различни формулировки. Производителите произвеждат ролки с дълга, средна и къса купчина. По-специално за боите на водна основа добър избор ще бъде закупуването на инструмент със средни вили. Кратката купчина не може да абсорбира достатъчно количество от състава, а дълъг, напротив, абсорбира твърде много боя.



Ако купите ролка за боя на водна основа, трябва да бъдете изключително внимателни. И преди всичко това се отнася тапет живопис. Ако изберете инструмент с дълги влакна и голяма ширина на възглавницата, той ще поеме голяма част от състава и ще стане много тежък. Когато работите с тавана, ръцете винаги трябва да се повдигат, за да се уморите доста бързо. Като се има предвид това, можете уверено да кажете, че за боядисване таванът е подходящ за тесен инструмент с вили със средна дължина. Не забравяйте, че когато работите, валякът може да загуби купчината си и да я остави на работната повърхност. Следователно, тя трябва да бъде почистена незабавно, в противен случай вилите ще изсъхнат заедно с боята.

Инструменти от полиамид или велур - къде да кандидатствате?

Голямо предимство на велур е способността му да издържа на агресивните компоненти на оцветителите, разтворителите и лаковете. Ролките, изработени от този материал, са еднакво добри при използване с различни покрития. Често валовите ролки се използват за боядисване на тавани с емулсия. Няма значителни недостатъци за такива инструменти. Единственият недостатък е способността бързо да абсорбира боята, така че валякът трябва редовно да се спуска в контейнера със състава.

Полиамидна ролка

Полиамидна ролка

Полиамидните инструменти са изработени от текстил. В този случай възглавницата на ролката е зашита със силни резби. Инструментите от този тип са популярни сред специалистите, тъй като те са отлични за нанасяне на емайли и лакове. Полиамидовият валяк е подходящ и за акрилни бои. На работното място е необходимо да бъдете изключително точни, в противен случай оцветяващият състав може да се разпръсне отстрани.

Обобщавайки, можем да кажем, че за боядисване на тавана е най-добре да вземете валяк със средно дрямка, както и полиамид или велур инструменти. Устройството с велур възглавница абсорбира голямо количество боя, така че работата с него може да се превърне в истински мъчения.

Купуване на възглавница и трик, когато го използвате

След като сте определили материала и свойствата на инструмента, можете да отидете за придобиването му. Въпреки това, има няколко други фактори, които трябва да обърнете внимание вече в магазина. Преди всичко внимателно проверявайте работното устройство. Много е важно възглавницата на зърната да е еднаква по цялата дължина. Нишките и вилиите не трябва да излизат от него в различни посоки. Дръжката на инструмента трябва да е в отлично състояние, без да има пукнатини или други повреди. Когато проверявате устройството, не бива да виждате никакви бримки на възглавницата. В допълнение, повърхността му трябва да е плоска по цялата ширина, без издутини или спадове.

За да се определи качеството на инструмента, е необходимо да натиснете внимателно подложката, леко да я държите и да я освободите. Тя трябва незабавно да се върне към първоначалния си размер и форма. Освен това ще трябва да проверите качеството на подложките към оста. За да направите това, завъртете го - ако не забележите реакцията по време на движението, тогава можете със сигурност да купите такова устройство. Изборът на подходящия инструмент за работа е половината от битката. Той също така трябва да може да работи правилно. На първо място, подложката за инструменти трябва да бъде равномерно потопена в боята. Уверете се, че съставът е правилно разпределен по цялата повърхност на инструмента! Опитайте се да разгънете състава на покритието възможно най-равномерно. Само в този случай боята правилно ще лежи на тавана.

Не е необходимо да се развъртат подложките на инструмента, където и да е. В резултат на това оставяте грозни пръски и разваляйте повърхността. Извадете боята само в улея за боя. Така че не губите съединението и го използвате до последната капка. Ако започнете да рисувате тавана, не вземайте за тази цел е твърде голямо и тежко устройство. За да придобиете ролка с подходящи размери, трябва грубо да сравнявате физическите си възможности, теглото на инструмента и неговата производителност, както и площта на тавана. След като сте направили това, вероятно си купувате по-лесен инструмент, с който лесно можете да боядисвате достатъчно големи площи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да нарисуваме тавана с избора на цветове и последователността от действияКак и какво да нарисуваме тавана с избора на цветове и последователността от действия
Мога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяванетоМога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяването
Боядисване стените в банята как да създадете трайно покритие със собствените си ръце?Боядисване стените в банята как да създадете трайно покритие със собствените си ръце?
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?
Боядисване на тавана с валяк - предимстваБоядисване на тавана с валяк - предимства
Как да нарисувате тавана с боя на водна основаКак да нарисувате тавана с боя на водна основа
Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?
Боя за таванна водна емулсия - правилният изборБоя за таванна водна емулсия - правилният избор
Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
» » Възглавница за оцветяване на тавана с водно-емулсионни тайни за избор на инструмент
© 2021 BggeHat.com