Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване



Последният етап от частичното или основното обновяване на апартамента е довършителната работа, сред които специално внимание се отделя на дизайна на тавана, който се дължи на постоянното внимание към полилея, който е декорация на цялата стая. За да получите напълно плосък и визуално привлекателен таван, трябва да разберете, как правилно да рисувате тавана ролка или други инструменти (четка, пистолет).

Живопис на тавана: предизвикателствата и начините за преодоляването им

Измиването на камината и боядисването са сред най-често използваните методи за обновяване на тавана. В допълнение към икономиката на необходимите материали тези методи се различават по това, че дори начинаещ може лесно да се справи с тях - достатъчно е да се вземат предвид само някои от нюансите на работата преди боядисване на тавана с валяк.
тапет живопис валяк видео
  1. Таванът трябва да бъде изравнен, в противен случай боята, нанесена върху дефектите, допълнително ще подчертае пукнатините и дупките на старото покритие.
  2. Довършването се извършва преди ремонт на стени и подове. Обяснението на тази последователност е, че боята от ролката по правило се пръска в различни посоки, падайки на стената и пода.
  3. преди боядисвайте тавана с валяк или варовик, е необходимо да изпразните помещението от мебелите или да поставите върху него плътен плат, който предпазва от частиците боя.

Сравнение на методите за завършване на тавана

Независимо от избрания метод за ремонт на тавана, ще има както предимства, така и недостатъци.
Основните предимства на измиването включват:
  • евтин материал;
  • запазване височината на помещението.
как да нарисувате тавана с валяк
Недостатъци се наблюдават при:
  • вложената труд;
  • нестабилност;
  • загуба на външна привлекателност при висока влажност.
Друг метод е да нарисувате тавана с ролково видео, което се предлага на много строителни обекти. Неговите предимства са:
  • ниска цена;
  • широка гама от цветове;
  • удобство на грижите за тавана;
  • непостоянството на височината на стаята.
таван за боядисване на тавана
Недостатъците са:
  • кратка продължителност на работа;
  • сложността на подготовката на повърхността;
  • пряка зависимост на качеството на работата от усилията на художника.

Тайните на висококачественото оцветяване на тавана

Ако решите да ремонтирате тавана самостоятелно, следвайте инструкциите "Как правилно да боядисвате тавана с валяк", представен по-долу:
  1. Прилагането на първия слой боя трябва да се извърши в рамките на половин час. Това, като правило, е достатъчно за стая на голяма площ (за подробности: "Как да нарисувате тавана"). В случай на паша валяк боядисана повърхност трябва да се забравя, че ако той вече е пресъхнал, някои от допълнителния слой се образува гърбица. Но в случая на сурова повърхност на този страх от излишната паша не е необходимо.
как да нарисувате тавана правилно
  • Боядисаната повърхност се препоръчва да се разглежда от различни страни, за да се уверите, че няма небоядисани зони.
  • Покритието ще бъде еднородно само ако ролката е добре импрегнирана от всички страни. Прочетете също: "Боядисайте тавана с пистолет".
  • Как да нарисувате тавана, погледнете видеото:

    Описание на основните етапи на професионалното замазване на тавана

    Таванът може да се поръсва само с внимателно подготвена повърхност. Първоначално стар покритие се отстранява, ако - стенни облицовки, те са намокрени с вода и се махам shpatelem- в случай на варосване или vodoemulsionkoy е достатъчно, за да ги измийте с топла вода.
    След почистване се извършва измазване на пукнатини, неравности и ями в мазилката. След това повърхността е пушена и смляна. Само след изсъхване грундът е покритието.
    За да работите, имате нужда от някои инструменти, показани в снимката, с избора ролка за боядисване на тавана трябва да се обърне специално внимание. В зависимост от площта на тавана и силата на съветника, са избрани размерът на инструмента и дължината на купчината му. Оптималната опция ще бъде средна ролка, която може да абсорбира боя за 1 квадрат. м. Също така е необходимо да вземете кювета, телескопична дръжка на валяка, четка, ролка с дълга дрямка.
    как да нарисувате тавана с валяк
    Оцветяването започва в ъгъла до прозореца с постепенно отстъпление във вътрешността на стаята. Ъгловете се обработват от малък валяк с дълга купчина и труднодостъпни места с четка.
    Основната част от тавана е боядисана със среден валяк. Цялата повърхност се препоръчва да бъде психически разделена на няколко квадрата, които един по един ще бъдат боядисани.
    Първият слой се прилага в успоредни линии за равномерно разпределение на квадрата. Тогава те са боядисани с надлъжни движения. На този етап бързането може да доведе до появата на необработени места или петна, които ще бъдат изключително трудни за отстраняване.
    как да нарисувате тавана
    Тези, които не знаят как правилно да боядисват тавана ролка, трябва да обърне внимание на качеството на работата. Например, обикновено се получават ивици със силен натиск върху валяка и неравномерно боядисване. Отстранете потока може да бъде треперене движение.
    Whitewash се нанася на няколко слоя, като всеки следващ слой покрива предишния - преди това добре изсъхнал. Повторното оцветяване се извършва в обратна посока - от центъра на стаята до прозореца.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
    Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
    Как да нарисувате тапет на тавана - опцииКак да нарисувате тапет на тавана - опции
    Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
    Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
    Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
    Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
    » » Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
    © 2021 BggeHat.com