Как да нарисуваме тавана правилно

1Излишно е да се каже, че един от най-важните критерии за оценка на красотата на апартамента е плосък, чист таван. Най-лесният и най-достъпен начин да го направите по този начин е живопис. Но все пак, не забравяйте, че ремонта на апартаменти, завършването на тавани има много тънкости. Ако не ги познавате или се надявате на шанс, резултатът от рисуването може да бъде злощастен и ще трябва да започнете отново.

Едно от основните условия за висококачествено боядисване на тавана е правилно подбран валяк. Тя трябва да бъде с дълга купчина, да не се променя при натискане на формата, видимите шевове на ролката трябва да отсъстват. От пенообразуващите гумени валяци е по-добре да откажете, тъй като те поглъщат много боя.

Преди боядисване на тавана, мебелите трябва да бъдат извадени от стаята, ако това не е възможно, внимателно да се затварят с полиетилен, а подът също да се покрие. Полилей също е желателно да се премахне, така че трябва да се грижи за еднакво осветление на тавана пространство, за да се избегне неравномерност в картината. Трябва да вземете боя с марж, в противен случай може да се случи, че след това ще трябва да се разхождате за пазаруване в търсене на точната.



Старото замазване трябва да бъде премахнато. Ако това не е направено, боята може да не е плоска или да започне да се отлепва. След отстраняване на стария слой, таванът е грундиран, всички пукнатини са покрити. Грундът трябва да изсъхне и само тогава можете да започнете да промивате. Таванът, покрит със емайл, се покрива предварително, след това се смила, след пълно сушене се нанася пресен емайл. Грундът трябва да бъде проектиран така, че да покрива субстрата, който абсорбира влагата.

Започнете да рисувате тавана трябва да бъде от далечния ъгъл на вратата. Всички труднодостъпни места са боядисани с четка, останалата част от тавана пространство е боядисани с ролкови препокриване, в паралелни ленти. Прозорците трябва да са завеси, за да се избегне неравномерно осветление. Не забравяйте да знаете, че в никакъв случай не може да се ускори сушенето на боя или варос на тавана, в противен случай ще започне да се разпада. След като боята изсъхне напълно, пространството на тавана се проверява внимателно за дефекти в боядисването при дневна светлина. При наличието на такива, тези места отново са заземени и боядисани. След приключване на работата се поставя полилей, подредени са мебели.

С помощта на такива прости правила таванът ще бъде равномерно боядисан. И такива проблеми като развод, разпадаща се боя ще бъдат заобиколени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате тавана функции на процесаКак да нарисувате тавана функции на процеса
Боядисване на таваниБоядисване на тавани
Боядисване на тавана със сняг - икономичен и достъпенБоядисване на тавана със сняг - икономичен и достъпен
Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяванеКак правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
» » Как да нарисуваме тавана правилно
© 2021 BggeHat.com