Боядисване на тавани



Начинът, по който външният вид има специално място, зависи от външния вид на тавана в стаята, която е неразделна част от всеки проект и, освен това, често може да бъде изпълнена в съответствие с определен стил. За да се придаде таванска повърхност, оборудвана с керемиди, се прави желания проект за извършване на такова събитие като боядисване на тавана. След това ще бъде специално за това дали е възможно да се боядисва таванът на тавана и как трябва да преминава целият процес.
мога ли да рисувам плочките на тавана
Независимо от това дали състоянието на плочките, не трябва да бързат да го замени с нов материал, само трябва да избера най-подходящия боя за нея, а след това цялата стая ще получите един напълно нов и уникален вид.

Технически характеристики на таванните плочи

Плочки за тавана ще бъде отлично решение за декориране на стаята. Все пак не всеки знае, че този материал е толкова разнообразен видове таванни плочки, и за цената.
Така че таванът на тавана има следните технически характеристики:
  1. Устойчив на измиване. Плочките могат да се почистват от прах с прахосмукачка или влажна кърпа.
  2. Дълготрайност. Средният срок на експлоатация на плочките е 10 години.
  3. Доброто качество е високото ниво на екологичност.
  4. Широка гама от цветове и разнообразна форма на материала.
на тавана плочки да боя
В отговор на въпрос за това дали е възможно да се нарисува тавана плочка, тя трябва да се каже, че петното е разрешено само плочки, изработени от експандиран полистирол, и се прилагат боя на елементите от пластмаса или ламинат е невъзможно, защото боята ги боли само развалят външния вид и структурата на най-плочки. Прочетете също: "Ламинат на тавана".

Правилният избор на боя за таванни плочи

Подреждането на плочките на тавана, за да се боядисва, трябва да е желателно с боята, която е подходяща за този или този материал, както е възможно. Основните видове боя за тавани са два: акрилни и на водна основа. Боите на други основи, за да се прилагат, не са необходими, тъй като и двата вида са присъщи добри оперативни качества.
Днес има доста голям асортимент от водни и акрилни бои, така че няма да е трудно да се намери най-добрата възможност за боядисване на конкретна плочка.
как да рисувате плочките на тавана със собствените си ръце
Така че, правилно избраната боя за плочки трябва да отговаря на следните позиции:
  • трайност;
  • достатъчна плътност;
  • устойчивост на появата на микроорганизми;
  • устойчивост на влага;
  • устойчивост на почистване и измиване;
  • приемлив гланц.

Боя за плочки на тавана на базата на акрил

Използването на акрилни бои за плочки за тавани е станало много популярно поради значителен брой предимства. Тя е надеждна, има богата гама от нюанси и също така се изсушава много бързо (прочетете също: "Как да лепирам тавана на тавана върху вароса").
Свойства на акрилната боя:
  1. Способността да се даде на всяка стая уникален вид благодарение на богатството на цветовете.
  2. Устойчив на множество външни влияния.
  3. Простота и лекота на прилагане дори при най-трудните ремонти.
  4. Екологична съвместимост.
  5. Няма неприятна миризма.
  6. Добра пропускливост на парите.
  7. Индексът на еластичност е висок.
да нарисувате таван
Слоят на нанесената акрилна боя върху плочката е равномерна и гъста, не е склонна към натрупване на прах, е устойчива на влага и на широк спектър от температурни режими. Важно е само да разберете как правилно да рисувате таваните от полистирол.
Основните недостатъци на такава боя са много високи разходи, както и тенденция за изтриване след определен период на обслужване.

Боя за тавани на водна основа

Подобно на акрилната, боята на водна основа има високи технически характеристики и също така има широка гама от цветове.
Основните му предимства са следните:
  1. Той е доста достъпен, особено по отношение на акрилната боя.
  2. Висока пропускливост на парите.
  3. Няма сложност, когато се прилага.
  4. Екологични и безопасни за човека.
  5. Липса на неприятни миризми.
Въпреки това, тази боя има едно минус: поради слабата си устойчивост на влага, това е покритие, което абсорбира всякакви мръсотия.
как правилно да боядисват таван плочки
Избирайки между два типа бои, важно е да не се ръководят от принципите на икономиката, а да избират опцията, която има най-добрите свойства. Също така ще бъде излишно да се запознаете с снимките на образците на тази или онази таванна боя.
Ако желаете, вместо двете от тези бои да използвате емайл или боя на маслена основа, но само плюс на този вариант - ниската цена на материалите, както и вида на метод живопис отдавна загубили своята популярност, което може да се дължи на тяхната вредност за околната среда.

Работа по прилагането на боя върху тавана на тавана

При вземането на решение как да се боя за таван, така че крайният резултат от работата беше най-доброто, което трябва внимателно да се мисли за много подробности, като, например, на пода и стените на защитата на стаята от капки боя.
Всички обекти в стаята трябва да бъдат извадени, ако е възможно, и онези, които не могат да бъдат преместени поради огромното или твърде голямото им тегло, трябва да бъдат покрити със слой вестници, като са залепили ръбовете си с лепяща лента. По същия принцип е необходимо да се скрие подовете с первази.
Дрехите за боядисване на таваните трябва да работят, а очите са много важни за защитата с очила.
как да рисувате плочките на тавана с ръцете си
Алгоритъмът за боядисване на керемиди е както следва:
  1. Първо трябва да използвате замазката, с която трябва да покриете ставите на плочките. Спазването на това правило ще осигури еднакво нанасяне на боята и ще даде на тавана вид на гипсова конструкция.
  2. Преди да обсъдите темата как да рисувате плочките на тавана, първо трябва да подготвите самата боя. За да постигнете желания оттенък, можете да смесите два или повече цвята на боята и да приложите вече обновеното покритие върху плочката. Добавянето на малко количество пясък ще даде на повърхността груба структура.
  3. Ламинираните керемиди непосредствено преди боядисването се препоръчват за почистване, в противен случай покритието може да придобие вид бучки.
  4. Започнете да прилагате валяк боя може да бъде от всеки ъгъл, но е важно да не достигне до краищата на стените.
  5. Непреработените пространства по стените трябва да бъдат боядисани с малка четка, за да не се повредят тапетите.
Като алтернатива, вместо шпакловка, можете да си купите уплътнител на базата на акрил, който може да се разтваря във вода.
Всички необходими изчисления относно необходимостта от количеството боя трябва да бъдат извършени предварително, в противен случай изборът на цвят на сянка, свързан с недостиг на материал, може да стане неприятна необходимост.
Ако се спазват всички горепосочени правила за боядисване, плочките на тавана ще бъдат обработени равномерно, без бучки, петна и петна. За да се постигне максимален положителен ефект, се препоръчва покритието да се покрие с боя в 2 или 3 слоя.
Как да лепене и боя на тавана плоча, подробно за видео:
Често потребителите са изправени пред проблем като например нуждата от боядисване на плочки, които имат модел или модел или фигуративна текстура. В този случай не може да се използва валяк, нито пък да се използва четка, в противен случай процесът на боядисване ще отнеме много време и резултатът може да не оправдае очакванията.
За боядисване на таваните с шаблон и изпъкнала конструкция е обичайно да се използва специална монтажна пръскачка. В процеса на работа е необходимо да действате предпазливо, като се опитвате да не докосвате повърхността на стените, тъй като петна върху тапета, приложена с такъв спрей, не могат да бъдат извадени. Покрай самия ръб на стената се препоръчва ръчно да се боядисва повърхността на плочката.
Разбира се, плочките за тавана могат да бъдат боядисани с помощта на други оцветители. Въпреки това, горните бои, както акрилни, така и на водна основа, са най-изпитаните и популярни сред всички останали покрития за тавани. Ето защо прилагането им недвусмислено няма да доведе до неприятни последици, които могат да възникнат с използването на други цветни материали.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
Как да изберем правилния таван за опъванеКак да изберем правилния таван за опъване
Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
Таванни плочкиТаванни плочки
» » Боядисване на тавани
© 2021 BggeHat.com