Боядисване на тавана с акрилни бои

В момента акрилната боя се счита за един от най-популярните материали за довършване на повърхността на тавана. Той е много устойчив на различни замърсители, не изисква предварителна обработка на повърхността преди нанасяне и е лесен за нанасяне. Такива бои все по-често заменят класическия бял от оборота по време на ремонта.

Подготовка на тавана за боядисване

Първо, отстранете слоевете от стари бои от тавана или ги почистите от варовика. След това се отстранява всички възможни нередности с фина шкурка, съществуващите пукнатини трябва да бъдат запечатани довършителни замазка с помощта на шпатула, докато Teschin любезно, намокрена с вода за по-добро сцепление шпакловка.

По-нататък повърхността трябва да бъде внимателно почистена от праха, натрупан по време на подготвителните процедури.

След като таванът е напълно изсушен, може да започне прилагането на грунд. Грундът се нанася преди всичко с цел боята да се фиксира перфектно върху повърхността и да не позволява преминаването на влагата. За да се подобри ефекта, е възможно да се направи повторно грундиране на повърхността, но само внимателно да се има предвид, че няма излишъци от грунда върху повърхността.

След като изчакате грундът да изсъхне, можете директно да започнете да рисувате.

Технология за покриване на тавани



Преди започване на производството на бояджийски работи, стените и половината помещения трябва да бъдат покрити с полиетиленов филм или друг наличен материал, който надеждно защитава мебелите, както и покрива пода и стените.

Боядисването на тавана с акрилна боя се препоръчва да започне от ъглите на стаята, като се използват четки за боядисване. Необходимо е да започнете от най-отдалечения ъгъл по отношение на входната врата.

След боядисването на ъглите, останалата част от тавана е боядисана с валяк.

За да избегнете появата на петна от боята в буркана, е необходимо да спуснете само малка част от ролката и след това равномерно да навиете боята върху таблата по цялата повърхност на инструмента. Необходимо е да се постигне равномерно абсорбиране на боята по цялата дебелина на ролката.

На тавана боята трябва да се нанася равномерно, като се внимава слоят да не е твърде течен или твърде дебел. Таванът трябва да бъде боядисан с паралелни ленти с леко припокриване от 5-6 сантиметра.

Когато рисувате, трябва редовно да проверявате повърхността на тавана под различни ъгли и от различни страни, за да установите дефектните петна и бързо да ги отстраните.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате тавана със собствените си ръцеКак да нарисувате тавана със собствените си ръце
Какво и как правилно да измаза таванаКакво и как правилно да измаза тавана
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
Как да се изравни таван с шпакловка Практически съветиКак да се изравни таван с шпакловка Практически съвети
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
» » Боядисване на тавана с акрилни бои
© 2021 BggeHat.com