Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи



Поради съществуването на голям брой съвременни бояджийски и лакови материали, има логични въпроси. Производителите твърдят, че веществата не могат да се нанасят върху всички повърхности без тяхната подготовка. Ще разберем, как да се грундира таван преди да рисувате и да разгледате всички нюанси на такива произведения.

Предимства на грундирането

Грундът подобрява адхезията на материалите, започвайки от гипс или шпакловка, и завършва с боя или лепило. Повърхността на грунда покрива всички пукнатини в основния материал. Той не позволява влагата да проникне в уязвимите части на тавана.
Това е особено важно за определени категории материали. Например, различни смеси от лепило трябва, според технологията, да запазят влажността си за определен период от време.
грунд за таван за боядисване
Но веднага забелязва, че нито един, нито два подслойни слоя няма да могат да изравнят повърхността на тавана. По принцип те нямат такава задача. Въпреки това, те гарантират разпределението на равномерен слой боя (на водна основа или масло). Не забравяйте дори да изсъхне, без да губите влага. Веднага ще забележите привлекателен "лъскав" вид и ще се чувствате комфортно в работата.
Ако няма пластмасова таванна основа, грундът преди боядисването е незаменим.

Подготовка на тавана преди боядисване: подготвителна работа

Обмислете предварителна или подготвителна работа преди крайния грунд.
Веднага направете резервация, че такива работи са доста монотонни и прашни:
  • Пълно отстраняване на старото покритие, включително тапети, боя, креда.
  • Премахване на основата.
  • Корекция на големи пукнатини, изкривявания, депресии и др.
  • Предварително подготвяне на тавана.
  • Тест мазилка.
  • Завършваща шпакловка.
  • Работете с шкурка и повърхност на фугите.
как да primetovat таван преди боядисване
Също така преди окончателното грундиране на повърхността е необходимо да се отстранят всички натрупани строителни отпадъци. Както знаете, това е прашно - и нямаме нужда от това.
Прахът се утаява на земята, а в резултат боята може да лежи неравномерно. Експертите препоръчват след завършване на грунда и изсушаване на слоя да го върнете с влажна кърпа. Това ще премахне праховите слоеве и ще подобри по-нататъшната работа с тавана.
Важно: Грунд за боядисване на тавана (довършителни) се нанася в един слой. Не се паникьосвайте, ако изведнъж видите на тавана зони без почва, (10-15 см). След като приключите с грундирането, можете да започнете пръскане или нанасяне на боя на водна основа с четка (валяк). Но не забравяйте, че трябва да отнеме поне два часа.
Първият слой на тавана, вижте видеото:

Отколкото грундиран таван преди боядисване

След като се идентифицирахме с грунд преди боядисване на тавана, продължихме към основните етапи на работа:
  1. Готовите смеси могат да бъдат закупени в строителни магазини. Като правило има голямо разнообразие от продукти, от които е необходимо да се избере консумативът под основата. Тук можете да купите концентрати - за по-големи повърхности те ще бъдат по-евтини. При размножаване грунд за таван, трябва да се придържате към определена пропорция. Всяка повърхност изисква индивидуално изчисление, но обикновено е 1: 2 или 1: 5.
подготвяне на тавана преди боядисване
важно: Не смазвайте инструментите, включително помощните. Необходимо е да се закупят валяци от качествени производители и с подменяем елемент. По аналогия - и четка. Предварително съхранявайте тава под размера на ролката. Този елемент е необходим за навиване на инструмента преди боядисване на тавана.

Таваните са с различни височини. И за да не се ангажират в изграждането на коза или структури от столове - купете разширение за ролка или четка. Това значително ще улесни процеса, а вие ще произвеждате боядисани от пода, а не с нестабилна и висока конструкция.

  • Техниката на прилагане на почвата не предизвиква усложнения. В много отношения тя е подобна на оцветяването на повърхността с ролка. Съответствието на консумативите е еднакво и няма особени трудности. Валякът или четката се потапят във ваната, разтърсват излишната почва и се търкалят над повърхността. Както вече отбелязахме, почвата не трябва да се прилага на няколко слоя. В случай, че не се отстранява напълно от повърхността на креда - не трябва да има вградени зони. Всички "островчета" с креда трябва да са под земята!
    подготовка на тавана преди инструкцията за боядисване
  • При работа с многостепенни тавани с ръбове и корнизи - грунд, всички повърхности са изложени. Независимо от неудобството, това е необходима мярка.
  • След като завършите подготвянето на тавана преди боядисване, трябва да изчакате материала да изсъхне. Обикновено основата за тавана за боядисване отнема период от два часа. Ако откриете петна, не ги намажете. Преди да приложите втория слой почва, трябва да изчакате пълно изсушаване на цялата повърхност и след това да приложите нов слой.
  • Всички повърхности, включително стени и тавани, се грундират според един принцип. От вертикалната повърхност на стените течната почва може да се отцеди, а на хоризонталния таван - едва забележими капчици.
    Ето защо, след като приключите с грундирането на цялата повърхност, докато тя изсъхне напълно, вървете целия таван с валяк за втори път. Не събирайте излишната почва. Този метод ще помогне да се извадят възможните капки, като се осигури гладкостта на повърхността на тавана.
    Не се препоръчва използването на четки с твърди косми. Твърдите косми винаги оставят отпечатъците си върху повърхността на довършителната замазка. Както знаете, няма да изглежда много красиво.
    как да правим правилно таван преди боядисване
    Методът с твърда четка може да бъде полезен при подготовката на стените за тапетиране. Така че, благодарение на малките драскотини, лепилото ще се запази понякога по-добре. Работата, свързана с боядисване, изисква използването само на меки четки или ролки.
    В края на статията си спомняме едно много важно правило: картината трябва да започне само след изсъхването на последния слой на почвата!
    Можете да откриете всички тънкостите на живописта и подготвянето от фото и видео материалите на интернет.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Залепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберетеЗалепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберете
    Таван пълнител - технологииТаван пълнител - технологии
    Как правилно да запълни тавана с полезни препоръкиКак правилно да запълни тавана с полезни препоръки
    Грунд за тавани и характеристикиГрунд за тавани и характеристики
    Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
    Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
    Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
    Важно е да знаете как да primetovat таванВажно е да знаете как да primetovat таван
    » » Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
    © 2021 BggeHat.com