Таван пълнител - технологии



Докато извършвате ремонт на тавана, винаги трябва да сте готови да започнете подравняването му, тъй като пряко влияе върху последващата обработка. Таван замазка - процесът не е сложен, но зависи от качественото му поведение, че зависи от наличието или отсъствието на дефекти на повърхността. И затова, за да започне такава работа трябва да бъде с ясно разбиране на всички нюанси.

Брой на приложените слоеве

Разпливането на тавана обикновено се извършва на няколко етапа. Броят на нанесените слоеве зависи от грапавостта на обработваната повърхност. Равновесието се проверява на ниво строителство. Ако разликата във височината е до 3 мм, тогава ще е достатъчно да приложите един тънък слой шпакловка. Но преди това повърхността на тавана трябва да е грундирана. Ако разликата в надморската височина е много по-висока и достигне 10 мм, то замазката се прилага на няколко слоя. В този случай грундът се обработва не само с основния таван, но и с всеки слой пълнител след изсъхването му.
Таван пълнител
При много големи неравности (повече от 1 см) препоръчваме да използвате армировъчна мрежа, която се използва между замазките като закопчалка. Можете да използвате както полиестерна мрежа, така и серпентинова мрежа. Първият вариант е по-предпочитан, тъй като е по-надежден и издръжлив. Но независимо от избора, мрежата е фиксирана с PVA лепило.
Не е необходимо да се извършва пълнене на тавана, ако разликите в повърхностните нива са повече от 5 см. В този случай е по-разумно да се използват други техники и подходи като тавани от гипс и гипсокартон. Ако наистина искате да изравните този таван с шпакловка, тогава ще трябва да купите специални смеси, които са предназначени да изравнят такива големи дефекти.

Видове шпакловка

Съвременният пазар на материали за ремонт и строителство предлага огромен избор от пълнители. Основното разделение на категориите се извършва в зависимост от вида повърхност, която ще се третира. Това означава, че замазката може да бъде за външни и вътрешни работи.
Смесите от първата група имат високи якостни характеристики. Те са добри срещу разликите в температурата и влажността. Този тип шпакловка се препоръчва да се използва за изравняване тавани в бани и душ кабини, басейни. Тази група включва и водоустойчиви акрилни смеси.
препоръки за таванни тавани
Също така, замазките се разделят на категории според вида на покритието:
Първата група се използва за грубо изравняване на тавана и директно изравняване на повърхността (прочетете: "Груб таван със собствени ръце: инструкцияВторият се прилага към тавана като шкурка преди самия финиш.
Такива замазки включват:
  • синтетичен;
  • масло с фино зърно;
  • фин гипс;
  • масло-лепкав.
По пътя на готовност шпакловката е разделена на готови и сухи. Първият вариант е масата, доставена в пластмасов контейнер. Цената за шпакловка е три пъти по-висока от сухата смес, но за тези пари получавате готов за употреба шпакловка. В допълнение, тези смеси могат да се използват в продължение на няколко месеца, което е много удобно за продължителен ремонт.
shpatlevanie таван собствени ръце
Сухите смеси трябва да се разреждат с вода в правилното съотношение. За да постигнете необходимата последователност, е важно да спазвате инструкциите на производителя и добре да смесвате масата в контейнера. Такъв шпакловък е подходящ за употреба само няколко часа след подготовката.

Как да замажа тавана

На първо място, трябва да разполагате с определени инструменти на пръсти.
Ще намерите полезни:
  • Пробийте със специална дюза за смесване на сместа;
  • контейнер за замазка;
  • валяк;
  • широка шпатула (47 или 60 см);
  • тесен шпатула (10 см);
  • шкурка.

Подготвителен процес

Първо, повърхността на тавана трябва да се почисти от предишния материал за довършителни работи. Необходимо е да се отървете от всичко, което е на тавана. Не вярвайте на онези, които казват, че определени области от тапет, зачервяване или боядисване могат да бъдат оставени. Ако не ги махнете, изравненият таван скоро ще започне да се отлепва. Ето защо, за да няма в бъдеще дефекти, е необходимо да се почисти повърхността на тавана до дъното.
Процес на запълване на тавана
След това запълнете всички пукнатини с шпакловка или мазилка. След изсъхване, покрийте тавана. За това се използват решения за дълбоко проникване. След като изчакате повърхността да е напълно суха, можете да започнете да подготвяте шпатла според инструкциите. В този случай бъдете внимателни, сухата смес е покрита в контейнер, напълнен с вода. В никакъв случай не можете да излеете сместа и след това да я разредете с вода (прочетете:Как да замазка тавана: полезни препоръки").
Смесете получената маса с миксер, докато двата материала се смесят заедно. След това оставете сместа самостоятелно в продължение на 20 минути и я разбъркайте отново. Консистенцията на замазката трябва да е дебела, като заквасена сметана. Също така, не трябва да съдържа примеси или бучки. По време на смесването може да се добави вода към контейнера. Така че можете да създадете последователността, която е необходима в плътността.

Таван замазка със собствени ръце

Започнете таван shpatlevanie от ъгъла на стаята. Тесната шпатула изтегля смес от контейнера и го нанася върху работната повърхност на широка шпатула. Първо, направете слой от шпа Не се опитвайте да правите подравняването на повърхността наведнъж. При процедурата по шпатлевания, не бива да се допуска бързането.
Ето защо, ако искате да подравните дълбоката кухина, прекъснете процеса на два етапа. при замазване на тавана със собствените си ръце Не се опитвайте да направите всеки слой перфектно гладък и без ивици. Това не винаги е възможно дори за майстори. На този етап е много по-важно да се изравни нивото на повърхността. Малки неравности и изпъкналости могат да бъдат коригирани със шпатула, след като замазката на тавана изсъхне.
собствени препоръки за таван
Все пак, не забравяйте, че всеки слой от шпакловка трябва да се изсуши добре. И след това върху него се прилага грунд. След нанасяне на всички слоеве от начална замазка, повърхността се обработва с шкурка. Почистете тавана с кръгово движение. Така че можете да избегнете образуването на ленти и драскотини. След като се смила, повърхността отново се грундира и вече можете да пристъпите към нанасяне на довършителния шпакловка.
Дебелината на този слой не трябва да бъде голяма. Завършващата замазка на тавана е предназначена да затваря грапавостта на първите слоеве и във всеки случай да не изравнява тавана. В допълнение, довършителни замазка е необходимо за боя да падне на тавана добре.
Как да шпакловка на тавана, подробни инструкции за видео:

Въпроси и отговори

Мога ли да рисувам тавана без замазка?
Всичко зависи от състоянието на повърхността. Ако таванът е на нивото, тогава боядисването е напълно възможно. Но в същото време се отървете от предишното покритие (стария слой боя или варовик).
Колко материал е необходим на един квадратен метър от повърхността?
Невъзможно е да се отговори недвусмислено на този въпрос, тъй като условията на изравняване могат да се различават значително. Средната стойност, от която капитанът изчислява, е 3 кг стартов миксер на 1 кв.м. таван и 1 кг.
Технология за таванен пълнител
И какво, ако таванът е много неравен, така че всички допустими норми просто да бъдат превишени? В този случай, е замазване на тавана или мазилка?
В този случай не използвайте гипс. След като използването му беше единственото достъпно решение за изравняване на таваните. Днес е много по-евтино и по-бързо да се изравни повърхността на тавана с помощта на шарнирни конструкции.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изравни таванът за боядисване полезни съветиКак да се изравни таванът за боядисване полезни съвети
Замазване на тавана със собствените си ръцеЗамазване на тавана със собствените си ръце
Как правилно да запълни тавана с полезни препоръкиКак правилно да запълни тавана с полезни препоръки
Таван на гипсокартон таван - инструкцияТаван на гипсокартон таван - инструкция
Таван тава за тавана, изберете най-добритеТаван тава за тавана, изберете най-добрите
Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
Таван на тавана преди боядисване чрез примериТаван на тавана преди боядисване чрез примери
Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
» » Таван пълнител - технологии
© 2021 BggeHat.com