Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умение



Много често потребителите не могат да дадат точен отговор на въпроса как да покрият тавана за боядисване. Ето защо е много важно да разберем какъв е таванът за шпакловане, как се изпълнява и какви функции носи той сам по себе си. Точно това ще бъде обсъдено по-късно.
шпакловка за боядисване

Защо трябва да замазвам тавана?

Подготовката на таванната повърхност за довършване е цялостен комплекс от мерки, а замазването на тавана за боядисване на видеото може лесно да се намери в специалистите по монтаж - една от най-важните процедури на тези работи. Начинът, по който трябва да се извърши шпакловането на тавани за боядисване, зависи преди всичко от вида на подлежащата на монтаж повърхност.

Таван на тавани със стара мазилка

Не е тайна, че повърхността на абсолютно всякакъв вид е склонна към деформация с течение на времето. Директно на проливането на мазилка или появата на тези пукнатини и цепнатини засягат естествени процеси, като температурни промени, промени влажност, както и начално увреждане механична повърхност при преместване нищо насипно състояние или обем. Ето защо, единственото истинско решение в този случай отново ще изравни повърхността на тавана, преди да го боядиса (за повече подробности:Как да се изравни таванът за боядисване: полезни препоръки").
шпакловка на тавана за боядисване
Също така се случва, че в някои стари сгради техническото състояние на таваните е такова, че е по-лесно и по-евтино да се проектира окачена таванна система, отколкото да се изравни старата повърхност. Известно е, че ако подовите панели имат разлика във височината от 10 до 15 сантиметра, тогава е просто невъзможно да се отстрани този дефект с шпакловка или мазилка (виж също:Декоративна таванна мазилка").

Таван на тавани с нова мазилка

Доста често се случва това Таван пълнител под боядисване и в нови къщи.
Има две основни причини, поради които изглежда, че трябва да се въведе съвсем нов таван:
  1. Новопостроена къща се нуждае от известно време да се свие. Такива процеси са под влиянието на топлинно разширение, свиване и основа стена шевове поради налягане често упражнявани предизвика напукване на таван неугледен вид.
  2. Самият мазил е доста груб довършител, тъй като основата му оставя обикновен пясък. Грубата повърхност на мазилката може да се оцени дори до допир (вижте също: "Мазилка на тавана със собствени ръце за боядисване").
как да мазилка тавана за боядисване
размер на зърното и началната и завършване на повече пълнежи е много по-малко за замазка за боядисване таван значително намалява зърнистостта на покритието, при което повърхността става много гладка.

Полагане на таван от гипсокартон

Окачените тавани от гипсокартон също са обект на shpaklevaniyu поради следните фактори:
  • независимо от тясното монтиране на листовете материал един към друг, все още има малко пространство между тях, което, както става ясно, трябва да бъде изпълнено с пълнител в последния етап на довършителните работи. Важно е получените шевове да бъдат залепени с укрепваща мрежа, която може да предпази тавана от потенциално напукване. Алтернативно, усилването може да бъде постигнато и чрез лента с лента от хартия,
замазка таван за живопис видео
  • замазка на кантирания таван помага за преобразуване на повърхността, придавайки й голяма плавност на завои и създаване на еднородно и интегрално покритие;
  • използването на шпакловка помага да се скрият вдлъбнатините, останали след завинтване на винтовете.
  • Почистване на повърхността преди боядисване

    Разсъждавайки върху това как да се замазка преди боядисване на тавана, което трябва да запомните за този момент, тъй като предварително почистване на тавана на старата цветно покритие и не е фиксирана мазилка.
    Работата по почистването на тавана включва две основни стъпки:
    1. Повърхността на тавана се обработва внимателно няколко пъти с вода. Това се прави с помощта на ролков или бояджийски пръскач. Разбира се, всички мебели и други предмети от стаята трябва да бъдат извадени предварително.
    2. По-нататък от тавана с помощта на желязна шпатула се премахват гумите, старите мазилки и всякакви други покрития, върху които има гъбички.

    Подготовка на тавана за боядисване

    Важно е, че поставянето на тавана за боядисване на видеото и снимката на подробния процес, който производителите често осигуряват, се извършват след грундирането на повърхността на тавана.
    как да сложите тавана под боядисване със собствени ръце
    Това се прави по няколко причини:
    • подготовка на тавана преди боядисване Това укрепва, тъй като повърхността на бетона и мазилката импрегнирани с полимери, които по време на втвърдяване създава силен и дебелина, на която качество не може да засегне всяка промяна в температурата или влажността колебания показатели;
    • праймери от проникващ тип имат свойството да подобряват закрепващите свойства на тавана с гипс и боя;
    • причиняване грунд за таван на порести повърхности допринася за намаляване на потреблението на състава на багрило, което е особено важно при такава значителна разлика в разходите между боята и праймер латекс основа.
    Таван на тавана преди боядисване, подробности за видеоклипа:

    Процесът на замазване на тавана преди боядисване

    Много е важно да знаем не само какво да замаскираме тавана преди рисуването, но и колко правилно и в каква последователност се прави:
    1. Първо, всички вдлъбнатини в тавана със средната ширина на шпатула се запълват с началната замазка.
    2. Замазката има свойството да дава малко свиване, в канали с големи размери, може да се прилага 2 или 3 пъти. Необходимо е да се спазва интервалът от време между прилагането на всеки от слоевете, за да изсъхне материалът (повече: "Как да замазка тавана: полезни препоръки").
    3. След това повърхността на тавана трябва да бъде шлифована със специална машина или със собствените ви ръце. Това премахва всички видими дефекти.
    4. Нанесете завършващата замазка в 1 или 2 слоя. Нейната крайна дебелина трябва да бъде около 1 милиметър. В този случай е по-добре да използвате широка шпатула.
    5. За да не се бъркате, е най-просто да следвате едно просто правило: нанесете 2 възможно най-тънки слоеве.
    замазване на тавана за боядисване
    Завършва целия процес на замазване на тавана за боядисване на друг шлайфащ и довършителен грунд на обработената повърхност с грунд с проникващи свойства. След като изсъхне, можете да направите директно да рисувате тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Кой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайнКой таван е по-добър за кухня с разнообразен дизайн
    Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
    Таван на тавана преди боядисване чрез примериТаван на тавана преди боядисване чрез примери
    Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
    Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
    Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
    Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
    Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    Как да се определи тавана след боядисване полезни съветиКак да се определи тавана след боядисване полезни съвети
    » » Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
    © 2021 BggeHat.com