Таван на тавана преди боядисване чрез примери



Ако имате намерение да нарисувате тавана, тогава, разбира се, трябва да подготвите правилно повърхността, т.е. тавана. При наличие на нередности се изисква мазилка. Последната част от подготовката е замазката на тавана за боядисване.
От грамотността на тази работа ще зависи от вида на боядисания таван. В резултат на това е по-добре да се повери този етап на професионалистите, въпреки че е възможно и поставянето на тавана от себе си.

Процесът на замазване на тавани

Има мнение: ако мазилката се обработва от професионалист, тогава той на най-високото ниво ще надраска работната повърхност, а изпълнението на шпакловката по принцип става ненужно (прочетете:Мазилка на тавана със собствени ръце за боядисване") Тази опция е подходяща само за ремонт на входа или някакво икономическо крайградско разширение.За апартамента този ремонт не е добър, защото повърхността ще изглежда малко груба.

Избираме шпакловка за вашия таван

Първо, уверете се, че избраната смес е подходяща за декорация на интериора.
Всички съединения могат да бъдат разделени на два вида:
  • За вътрешни работи. Такива смеси се приготвят на основата на полимерни материали или гипс.
  • За външни работи. Те се създават на базата на бетон.
Всички шпакловки, които са предназначени за работа вътре, също са разделени на два вида:
  • Първите, които са предназначени за помещения, където нивото на влажност е постоянно ниско или нормално.
  • Вторият, използван в помещения, където често се повишава нивото на влажност. Те се използват при ремонт на кухни или бани.
Таван на тавана от гипсокартон, например, трябва да се случи на два етапа. Първата включва покриване на слой от груб материал. След това се прилага замазката, която има минималния размер на зърното.

Материалите, необходими за мазилката

Замазката върху тавана за боядисване ще изисква използването на следните материали:
  • Стартиране на замазка. Степента на използване е 3 килограма на квадратен метър.
  • Завършете шпакловка (1 килограм на квадратен метър повърхност).
  • Капрунна превръзка. Тя покрива тавана, ако има много пукнатини. Ако има едно количество, за тавана ще се изисква лента за превръзка.
  • Грунд.
замазване на тавана за боядисване
Ако се нуждаете от шпакловка на таван от гипсокартон на висящ характер, тогава лентата ще бъде необходима за затваряне на ставите между листовете. Замазването на тавана от гипсокартон без този материал ще бъде сложно (вижте също: "Боядисване на тавани от гипсокартон - технология").
За да се затвори кръстовището на стените към тавана, таванските корнизи от полипропилен стирен ще бъдат точно разкъсани.
Също така, подгответе няколко кофи преди замазка. Едната от тях ще бъде използвана за приготвяне на смеси за замазки. Още един е полезен, за да изплакнете инструмента. Третият се изисква за константа близо до чиста вода.
Кофата, предназначена за приготвяне на шпакловки, трябва да е с малък обем. Основното нещо е, че решението е достатъчно за половин час работа. Препоръчва се да се използват съдове с не повече от 5 литра. Замазката на стените и таваните трябва да премине бързо, тъй като сместа изсъхва много бързо.
За да смесите съединенията, ще ви е необходима тренировка със специална дюза. Също така се нуждаят от две шпатули: десет и тридесет сантиметра. За да поставите грунд, закупете пластмасова вана с оребрени стени и валяк. За да се предпазите от следи от замазка върху тялото, облечете неща, които нямате нищо против да разваляте, очила и гъсти гумени ръкавици.

Как да свършите работата?

Полагане на таван от бетон, както всеки друг, обикновено се разделя на няколко етапа.
Първият е подготвителният етап. преди замазване на тавана със собствените си ръце за боядисване премахнете старото покритие: измийте замазката, премахнете тапета, премахнете старата боя. Оценявайте качеството на работната повърхност. Всички первази са отрязани с перфоратор, а кухините са покрити с мазилка.
Ако разликата във височината на тавана е повече от 5 сантиметра, се отказвайте от идеята да изравните таваните. Най-добрият вариант в този случай е преустановените структури.
Следващата стъпка включва прилагането на почвата. Най-удобно е да направите това с ролка. В труднодостъпни места нанесете четка (още: "Подготовка на тавана преди боядисване: подготвителна работа").
Следващият етап на подготовка е прилагането на почвата. Направете го по-удобно с валяк, а на трудни места използвайте четка.
Замазката на тавана за боядисване се прави от разтвор, създаден на базата на суха смес. Направете решение съгласно инструкциите. В един момент, готвя много малко от състава, така че да изсъхне в кофа. Правилно приготвената смес не трябва да съдържа чужди включвания, хомогенни.
замазване на тавана със собствените си ръце
Първият слой замазка се полага само след като грундът напълно изсъхне. Ако трябва да инсталирате мрежа, прикрепете я след първия слой гипс. Изсипете малко от сместа от контейнера с малка шпатула, нанесете я върху по-голяма шпатула, разстилайте сместа по дължината на стената.
Замазка от ъгъла или от мястото на съседство до една от стените. След това постепенно се преместете в центъра, равномерно покривайки повърхността с работно съединение.
Не се препоръчва на специалистите да прилагат един дебел слой. По-добре е съединението да се приложи два пъти. След изсъхване на началната замазка повърхността се шлайфа.
мазилка на стени и тавани
Последният етап е финалната шпакловка. По принцип този тапет не е необходим за тапети или пластмасови керемиди. Но в случай на по-нататъшно боядисване, то не може да бъде пренебрегвано.
Крайното решение се прилага по същия начин като началния разтвор. Ако всичко е направено правилно, не се изисква внимателно шлифоване (прочетете: "Как да замажа тавана").
Пример за замазка на тавана е показан на видеото:
данни
Можете сами да произвеждате шампоана. Но начинаещи по този въпрос е по-добре първо да гледате видео урока, за да научите всички нюанси в изпълнението на произведенията. Прочетете също: "Как да шпакловка тавана за боядисване: основите на майсторство".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
» » Таван на тавана преди боядисване чрез примери
© 2021 BggeHat.com