Как да нарисувате тавана за варене



Според мнозина, боядисването на тавана след варене е трудно невъзможно за процедурите, този процес се счита за толкова сложен. И определено има обяснение, защото дори и въпреки факта, че боята на замазка приложат бързо и без никакви затруднения, има реална опасност, че такова покритие на тавана, няма да бъде в състояние да издържи в продължение на дълъг период от време, както и боя за замазка на тавана постепенно ще да се отдалечи от повърхността заедно с омазняване. Ето защо потребителите често трябва да избират кое е най-доброто за тях - замазване или боядисване на тавана.
В този случай има единственото истинско решение, чиято същност е напълно да се елиминира слоят за замазване. За да направите това е доста трудно, освен това процесът далеч не е най-чистият. Всички работи по довършване на тавана трябва да се извършват в стая, от която предварително са направени всички мебели и други интериорни елементи.
тапет живопис след промиване
Така че, отразявайки как да боядисваме варосания таван, трябва да се помни, че има две основни възможности за премахване на варовика от тавана: сухи и мокри методи.
  1. Същността на сух метод е да се премахне замазка или чрез използване на стандартни инструменти, като шпатула или специална закрепване снабден с електрически или шлайф. В процеса на работа е необходимо да се използва респиратор или памучна превръзка. Въпреки това, най-малките прахови частици ще останат във въздуха за дълго време и отстраняването им ще бъде много проблематично. Ето защо тази опция не е най-сигурна за здравето (вижте също: "Как да замажем тавана с креда").
  2. Мокър метод за почистване на тавана от избелване включва предварително намокряне на повърхността. Това се прави с помощта на различни съоръжения: четка, валяк или спрей. За постигане на най-добър ефект ще позволи добавянето на сапун или разтвор на амоняк във водата, като опция - сода. Течният слой на варовика се отстранява внимателно със шпатула. Ако има затруднения с някои секции на тавана, те могат да бъдат третирани отново с решение и да се опитате отново да премахнете слоя за омазняване.

Почистване на тавана

Често много хора не могат да решат кое е най-доброто решение за такава важна част от стаята като тавана: рисуване или замазване. Но преди да направите окончателен избор, трябва да запомните характеристиките на приложението на двете покрития.
как да нарисувате варосан таван
В случай, че долният слой мазилка е силен, можете да почистите тавана, като премахнете само слоя за замазване (по-подробно: "Как да премахнете варовика от тавана: съвети и триковеВъпреки това, по-правилно е изцяло да се почисти цялата повърхност до основата на бетона, а останалата част от материала следва водата с валяк за боядисване или влажна кърпа.
Също толкова важно е да знаете не само какво да нарисувате тавана след варенето, но и как правилно да го направите. Напълно почистеният таван трябва да се обработва с грунд, с който е необходимо да се премахнат всички видими повърхностни дефекти. След изсушаване, замазката следва отново да следва прилагането на слой почва, който трябва да остане след сушенето, за да изсъхне. Само след извършването на тези действия таванът може да се счита за готов за боядисване.
Как да премахнете варовика от тавана, повече подробности за видеото:
Решавайки как да нарисувате варосания таван, можете да използвате или емайл бои, или вододисперсионни, което сега е много популярно. Такива бои имат добра пропускливост на парите, а материалите, включени в състава им, позволяват свободно почистване и измиване на цветовете от тази категория.
Така че, чудейки се какво, как да нарисувате тавана по време на варене, можете винаги да потърсите помощ от специалисти, които могат да предоставят информация от снимки и видеоклипове с опции за довършителни работи или да препоръчат този или този завършен материал.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономичноОтрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
Таванно оцветяване - препоръкиТаванно оцветяване - препоръки
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
Най-икономичен и дезинфекциращ таван покритиеНай-икономичен и дезинфекциращ таван покритие
» » Как да нарисувате тавана за варене
© 2021 BggeHat.com