Как да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалите



Популярността на стълбовите и окачени тавани днес е безспорна, но традиционното замазка, използваща креда или вар, все още е в търсенето.
варовик таван варовик предимства
Независимо от факта, че е необходима значителна подготовка на повърхността, тази възможност за припокриване се предпочита поради наличните разходи независимо от това, какви материали са избрани за варосан таван. Трябва да се отбележи, че не всички стаи могат да използват този метод, всичко зависи от характеристиките на тяхната работа. Предимството на използването на вар и тебешир е екологичността на тези строителни материали.

Характеристики на промиване на хола

Особеността на помещенията, предназначени за живеене, е, че членовете на семейството прекарват по-голямата част от свободното си време в тях, поради което токсичните продукти не трябва да се използват за ремонт. От материали, отколкото е възможно да се промие таванът, предпочита се да се предпочитат креда или вар. Не е трудно да ги купите - те се продават във всеки строителен магазин. Съответният състав може да бъде получен независимо.

Има два начина за подготовка на замазка.

Първи вариант:
  • вода - 5 литра;
  • креда - 3 килограма;
  • лепило за дърводелство - 30 грама;
  • разтвор резервоар.
Кредата се отглежда в затоплена до 40-50 градуса вода и се добавя лепило към нея. При подготовката е важно да се обърне внимание на последователността на решението - трябва да се окаже дебела: ако поставите метален прът в него, тогава сместа не се оттича, когато се изважда (по-подробно:Как да се промие таван с креда: стъпка по стъпка инструкция").
замазване на тавана с вар
Вариант 2:
  • вода - 3,5 литра;
  • креда - 2,3 кг;
  • дърво лепило - 90 грама;
  • сапун за пране - 60 грама;
  • ултрамарин - 17 грама;
  • разтвор резервоар.
Пресятото креда се разрежда с вода. Преди да добавите сапун за пране, той се втрива върху рендето. След това поставете ултрамарин (наричан още син) и лепило, след което всичко е напълно смесено. Мивка в прах не може да се прибави към течността на течността, тя се поставя в торба от кърпа, спуснат в буркан, пълен с вода, за да се разтвори. Вече приготвеният ултрамаринен разтвор постепенно се добавя към сместа, докато се получи желаният цвят. Както показва практиката, варовикът, приготвен по втората рецепта, е по-качествен.
Някои собственици на имоти, когато решат как да замажат тавана в помещението, предпочитат решение с съдържание на вар. Това се прави по следния начин.
Необходимо е да се използват такива компоненти:
  • вода - 10 литра;
  • загнила вар - 3 килограма;
  • сол - 3 супени лъжици;
  • ултрамарин - 5-10 грама.
отколкото да замазвате тавана със собствените си ръце
Намалената вар се разтваря във вода, прибавя се сол и ултрамарин, предварително приготвени, както е описано по-горе, и най-добре се смесват.
Преди да можете да омазните тавана със собствените си ръце, трябва да си купите валяк или специални четки, наречени maklovitsami. В продажба има устройство, предназначено да нанася варовици върху повърхността на тавана - пневматична пръскачка. Работата с него може да се ускори понякога.

В ритъма на хола

Преди избелването на тавана в стаята, повърхността му трябва да бъде предварително приготвена.
Ще са необходими инструменти и материали:
  • респиратор;
  • шпатула или перфоратор;
  • спрей за кал;
  • шпакловка;
  • противогъбичен състав;
  • четка и валяк;
  • гъба.
таблетна емулсия за омазняване
Работата по подготовката на основната основа се извършва на етапи:
  • отстранете предишния слой на варовика - той се навлажнява с вода от пистолета и изчакайте да абсорбира влагата;
  • с шпатула премахнете старото покритие, можете да използвате удар;
  • Почистената повърхност се обработва с противогъбично средство с помощта на пулверизатор или валяк (ако е дебела);
  • Неравномерност и пукнатини shpaklyuyut, прилагане на материала с стоманена шпатула;
  • Когато замазката изсъхне, цялата повърхност на тавана е покрита с грунд в два слоя, като се използва ролка (за плоски участъци) и четка (на труднодостъпни места). Основното нещо е, че няма стая в стаята;
  • след като грундът е изсъхнал, можете да започнете да прилагате варовик (прочетете:Как да се промият тавана: полезни препоръки").
За тази цел е необходимо да има инструменти и материали, сред които:
  • пневматичен пулверизатор;
  • валяк и четка;
  • креда или вар.
Редът на работата:
  1. Разрежда се разтворът бял. Трябва да се има предвид, че ако старото покритие е варовито, то не може да се промие таванът с вар - няма да се залепи на повърхността.
  2. Креда и варовиковият състав се нанася с валяк или скумрия или по-добре с пневматичен спрей. Когато се използва валяк за работа, разтворът се нанася на слоеве, след като предишната се изсуши напълно. Слоевете са перпендикулярни един на друг, а последният е директно във връзка с източника на естествена светлина, който обикновено е прозорецът. При използване на пръскачка се извършва промиване чрез прилагане на решение на тавана в кръгово движение. Прочетете също: "Как да замаскате тавана в апартамент".
материали за замазване на тавана
Необходимо условие за висококачествено довършване с вар или креда, като например на снимката, е липсата на течения.

Характеристики на ремонт на тавана в банята

Особеността на баните е постоянната висока влажност в тях, така че не можете да използвате всички материали за промиване. Също така, повърхността му е изплаквана и защитена максимално от микроорганизми, вредни за човешкото здраве. Ето защо, варовикови и варови разтвори за замайване тавани в банята не се използват - покритието в условията на влажност ще бъде покрита с пукнатини.
Строителните материали за довършване на тавана на банята трябва да бъдат преди всичко водоустойчиви, така че най-доброто решение е използването на бои. По този начин при ремонт на тавана във влажни зони се предпочитат оцветяването (за подробности: "Как да нарисуваме тавана в банята: правим избор").
Има следните видове бои:
  • масло;
  • водна дисперсия;
  • латекс.
как и с тавана в стаята
Нанесете боята на маслена основа на експертите на таван за баня не съветва: след изсушаване на повърхността на непромокаема Филмът се формира, не диша, а това от своя страна води до микроорганизми и влошаване на външния вид на стаята.
Боята на водна основа е добре поставена на различни повърхности, няма мирис и следователно не е токсична. Емулсията за тавана Whitewash не е подходяща, защото ако е необходимо да се измие повърхността й, нанесеното покритие ще бъде измито.
Боите за водна дисперсия се продават в два типа: акрил и латекс. В състава им има противогъбични добавки, които за банята е безспорно предимство. Сред недостатъците трябва да отбележим наличието на миризма, но тя не е твърде силна и изчезва след боядисване в продължение на няколко часа.
Акрилни бои не се страхуват от наличието на влага в помещението, а таванът е боядисан от тях, могат да се мият, но това не е желателно да се поставят в този специални усилия, защото вие може да повреди повърхността.
Колкото е по-добре да се изпие тавана в кухнята
Латексовите бои имат по-скоро еластична структура и това свойство позволява да се елиминират пукнатините при припокриване, които не надвишават един милиметър. Значително предимство на такова покритие е устойчивостта на натрупване на мръсотия. Таванът, ремонтиран с този тип боя, се измива с детергенти, без да се страхува от увреждане на повърхността му. По този начин: най-добрият избор за проектиране на тавана в банята може да се нарече вододисперсионна латексова боя.

Боядисване на тавана в банята

Започнете да рисувате тавана в банята с подготвителната работа. Той е направен по същия начин, какъвто е бил случаят при промиването на хола. Единственото, което трябва да се има предвид е, че всички използвани материали трябва да бъдат водоустойчиви. Когато подготовката е завършена, преминете към боядисване, което ще изисква: боя, ролка и четка.
Ролката се нанася върху боята в два слоя, движещи се в една посока към естествената светлина. В трудно боядисаните места се използва четка.
Как да заливите тавана без ленти, подробно видео:

Характеристики на ремонт на тавана в кухнята

Решаването на въпроса, как да се промива тавана в кухнята, да вземе предвид особеностите на операцията на тази стая. Те засягат изискванията за избор на строителни материали за подови настилки. Особено се отнася до готвене, когато по време на изпарението на водата нивото на влажност в кухнята се увеличава значително. Не забравяйте за образуването на сажди при пържене на храна на печката, върху мазнината, която се утаява върху повърхностите - можете да отстраните мръсотията само при редовно мокро почистване.
Кухнята постоянно променя температурата. Когато стаята се вентилира в мразовит ден, повърхността на тавана се охлажда до температура малко над нула и ако храната се приготвя върху печка, тя се загрява до почти 50 градуса. За да се фиксира кухненския бокс, докато правите калпак, не забравяйте за всички фактори, които влияят върху състоянието на тавана.
предимства на емулсията на тавана за замазване
В кухнята е възможно да се промива таванът с вар на ръка, но в този случай не може да се мие (прочетете: "Ремонт на тавана в кухнята със собствените си ръце: избор на материал") Подобна ситуация с използването на варовиково решение.Можете да нарисувате тавана с боя на водна основа, но няма да можете да изперете тази повърхност.
По отношение на използването на бои на базата на лепило, адхезивният варовик на тавана често след изсъхване листа характерни дефекти: петна, разкъсвания и белези на ролка или четка.
Разумно решение, което ви позволява да актуализирате тавана в кухнята, разбира се, е вододисперсионна боя (акрил или латекс). Боядисната повърхност се измива и ще продължи много по-дълго, отколкото при конвенционалните бели. Измиването или боядисването на тавана в кухнята се извършва по същия начин, както в дневните и банята.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни типове декорация на таваниМодерни типове декорация на тавани
Как да се избере таван полезни препоръкиКак да се избере таван полезни препоръки
Какво да покрие тавана в апартамента популярни опцииКакво да покрие тавана в апартамента популярни опции
Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфортУспешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономичноОтрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
Методите за довършване на тавана правят изборМетодите за довършване на тавана правят избор
Как да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпкаКак да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпка
Таванно оцветяване - препоръкиТаванно оцветяване - препоръки
Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
» » Как да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалите
© 2021 BggeHat.com