Модерни типове декорация на тавани



Често, когато обновявате стая, трябва да помислите за такова важно време за ремонт като завършване на тавана. За щастие пазарът на съвременни строителни материали предлага огромен избор от завършващи елементи, което на свой ред не прави по-лесно процеса на подбор. Така че, как да се определи разнообразието на предложенията, и дори така, че резултатът доволни окото във всички снимки и видеоклипове?

Видове завършване на тавана: варовик

Обикновено този вид покритие като замазка се смята за най-класически. Въпреки това, днес мнозина вярват, че това е последният век. Изпичането е вид завършване, при което таванът е покрит с разтвор от креда или вар.
Основното предимство на този вид дресинг е, че в този случай вероятността за даване на тавана на бял вид, които в никакъв случай ще се впишат добре във всяка стая.
видове обзавеждане на тавана
Въпреки това, дори и без да се отчита лекотата на прилагане и по-голяма популярност, за да се създаде съвършено гладка повърхност тя изисква доста голямо количество предварителна работа, която се състои в почистване на повърхности, изравняване, измазване и Shpatlevanie.
Тъй като възможните недостатъци на изпичането могат да се нарекат много труд в подготовката на припокриването на базата, както и сравнително кратък живот. Като правило, материал като варовик запазва белотата си в продължение на 2 години. Друг недостатък е много ниската устойчивост на влага, или по-скоро нейното отсъствие.
Въпреки това, малка цена, разбира се, добавя няколко големи предимства за този тип довършителни работи.

С лице към тавана с боядисване

Практически в същата степен, популярен вариант за обновяване на тавана е боядисването. Безусловно предимство е и практичността и достъпността. Освен това в момента изборът на цветове е доста широк, което значително разширява гамата от възможности за проектиране и позволява създаването на уникален интериор.
Ако разгледаме такива видове завършване на тавана, като боядисване и избелване, тогава няма особени различия между тях. Предимствата са достъпната цена, практичността и непретенциозността на грижите.
таван популярните видове декорация
Що се отнася до недостатъците, този вид довършителни работи изискват качествено завършена подготвителна работа, както в случая на замазка, а стандартният срок на експлоатация не надвишава две години.
Независимо от това, качеството на създадената повърхност зависи от качеството на самата работа, което прави този вид декорация на разположение на всички с правилния подход към самия процес.

Тапет като начин за завършване на тавана

Видовете таванно покритие могат да бъдат много разнообразни, но тапетите се смятат за най-красивите и модерни. Независимо от това, е необходимо да се вземе под внимание, че при избора на такъв метод за завършване на тавана, Заслужава си да изберете тапет с леко увеличена плътност и светли цветове. Най-подходящите и често срещани са тапетите от нетъкан текстил.
Въпреки това, като се вземат предвид предимствата като ниска цена и шанс да се даде на повърхността максимална равномерност, тапетирането има своите недостатъци.
таван видове за довършителни снимки
Така например този вид завършване изисква по-голямо внимание по време на предварителната работа. В края на краищата, самостоятелното тапетиране сама по себе си е почти невъзможно, като се има предвид способността на тапета да бъде сгъната и обелена, да не говорим за кратък живот.

Лепилни тавани като подплата

Този тип обновяване се счита за най-често срещаното. Основната идея е, че специални панели с квадратна или друга форма са залепени за повърхността на тавана. Основното предимство е, че такива панели могат да бъдат прикрепени към почти всяка повърхност, което значително улеснява процеса на подготовка на основното припокриване.
Като материал за производството на плочки се използва експандиран полистирол, което е доста лесно. На лицевата страна на панелите може да се приложи различен модел или релеф.
Що се отнася до основните предимства, в този случай можем да различим:
  • прост процес на фиксиране,
  • възможността за замяна на един или друг елемент, без да се навреди на цялата структура,
  • този вид покритие е идеален за повърхност със слотове или други дефекти, тъй като ви позволява лесно да скриете най-малките недостатъци.
варианти и видове декорация на тавани
Основните недостатъци са:
  • фрагментирането на самата повърхност, тъй като границите на панелите са ясно проследени дори при внимателно запечатване на ставите.
  • нестабилност на светлината, когато се излага на пряка слънчева светлина, повърхността става жълта.
  • след инсталирането на такива панели е практически невъзможно да се установят различни комуникации, като пожар или вентилационни системи.

Фалшив таван: видове покрития

Този клас тавани придобива все по-голяма популярност досега. Основната причина за такава потребителска любов е едновременното изпълнение на много функции. С помощта на такива структури е възможно да се маскират всички дефекти на основното припокриване, както и да се скрият всички комуникационни системи.
Характеристики и видове декорация на тавани
Освен това видовете декорация на таваните в такъв случай са толкова разнообразни, че откриват абсолютно неограничено поле за творчество и въплъщение на най-смелите идеи в живота.

Таван от гипсокартон

Този тип покритие е, че основното припокриване е фиксирана структура, състояща се от гипсокартонени плочки. Този тип монтаж прави възможно създаването и създаването на най-уникален и многофункционален интериор лесно и удобно.
Що се отнася до други предимства, можем да отбележим лекотата на инсталиране, както и наличието и възможността за инсталиране на гипсокартонени конструкции независимо и без прибягване до специалисти.
Въпреки това, все още има известна част от недостатъците.
какви са най-добрите видове довършителни тавани
Като отрицателни характеристики могат да бъдат идентифицирани:
  • достатъчна трудност за издигане на многостепенни тавани, тъй като за компетентното разпределение на налягането изчисляването на материалите ще изисква консултация с професионален,
  • нестабилността спрямо влагата и водата, съответно, трябва да се избягва от удрянето на повърхността.

Таван на касетата

Този тип декорация се състои от дизайн, основан на малки плочи от метал, който е прикрепен към рамката. Има огромен брой варианти за дизайн на предната част на панела. Така че, тя може да бъде боядисана почти на всяка сянка, а също така да се добави известно облекчение, което още повече ще се вмести в създадения декор на пространството.
Основното предимство касетни тавани е непретенциозен, защото панелите могат лесно да се отстраняват и да се измиват с всеки детергент. Освен това този дизайн е доста малък, благодарение на използването на леки сплави и метали. Използването на такива материали повишава устойчивостта на високи температури, както и навлизането на влага.
интересни видове завършване на тавана
Въпреки това, наличието на такива предимства, от своя страна, изисква прилагането на сравнително високи разходи, тъй като цената на таваните касета е до голяма степен висока. Освен това, много експерти като дефект правят невъзможност да изолират шума, тъй като таваните не се характеризират с повишена звукоизолация.

Таван релса

По отношение на този вид завършване на тавана повърхност като багажник, в този случай това е специален дизайн на панели, изработени от метали като алуминий или стомана. Покривните тавани са идеални за малки стаи. Те могат да представляват и голяма палитра от нюанси. Освен това повърхността може да варира и с различни релефи.
Общо, основните предимства на този тип довършителни работи са:
  • леко тегло,
  • разнообразие от цветове,
  • създаване на сложни многостепенни системи, които се отличават от висяща влага и термостабилност.
  • с компетентна инсталация, тези тавани ще продължат в продължение на много години.
варианти и видове завършване на тавана
Като недостатък, има нестабилност в налягането, както и невъзможността за провеждане на електро комуникации под тавана.

Опълен таван

Разбира се, днес най-известният тип обновяване е таванът за разтягане. Като материал за производство на полимерни състави се използват благодарение на технологиите, при които е възможно да се монтират стилни и висококачествени повърхности.
В този случай можете да изберете желания цвят на повърхността от огромен брой предложения. Освен това, благодарение на способността да прилагате различни модели на повърхността, можете да създадете още по-уникален проект.
какви са по-добрите видове таванни покрития
Несъмнено тези технологии струват значителна сума, но тези разходи се компенсират лесно в процеса на обслужване, тъй като трайността на такъв дизайн значително намалява разходите за ремонт. Други предимства включват устойчивост на влага, високи температури и якост.
Що се отнася до недостатъците, освен високата цена, е възможно да се различи трудността на инсталационния процес, както и фактът, че при избора на такива тавани основното пространство се изяжда.
Варианти на таванското покритие, виж примерите на видеоклипа:

Таван на тавана

Важен елемент от такъв таван е, че при монтажа на конструкцията профилите се монтират и платната вече са прикрепени към тях. Благодарение на това пространство не намалява, което е идеално за малки стаи.
Независимо от това, такива видове таван покритие все още имат способността да се скрие комуникации под тавана структура. Тъканите могат да бъдат изработени от MDF, метал, частици или гипсокартон.
Като минус невъзможността да се инсталират осветителни системи, се подчертава голямото тегло на цялата система и ограничен брой модификации, включително цвят и релеф.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методите за довършване на тавана правят изборМетодите за довършване на тавана правят избор
Как да направите таван в банята - видове покритияКак да направите таван в банята - видове покрития
Кой таван да се направи в коридора е изборът на стилКой таван да се направи в коридора е изборът на стил
Материали за довършване на таванаМатериали за довършване на тавана
Завършване на тавана в кухнята опцииЗавършване на тавана в кухнята опции
Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
Как да се измие простиращ се таванКак да се измие простиращ се таван
Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайнДекорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
» » Модерни типове декорация на тавани
© 2021 BggeHat.com