Методите за довършване на тавана правят избор



За да разберете как да придадете уникален вид на тавана и същевременно да го направите колкото е възможно по-надежден, е необходимо да разберете начините за завършване на тавана днес.

Най-често използваните тавани завършват

За целта е необходимо да се разгледат подробно материалите, използвани в този процес, техните технически характеристики и експлоатационни характеристики, за да се реши веднъж завинаги въпросът как да се подреже таванът в стаята. Ако имате въпроси относно характеристиките на тези или други мостри, винаги можете да поискате помощ от професионалисти, които са готови да предоставят фото и видео материали за инсталирането им.
отколкото можете да отрежете тавана

Stretch таван тип филм, като един от начините за довършителни работи

Разсъждавайки по въпроса какво можете да подрежете тавана в стаята, можем да кажем, че отлично решение в този случай ще бъде използването на опънат таван. Производството им се извършва с помощта на силни материали на базата на полимери, представени от PVC филм (PVC). Като правило, Опънати тавани с високо качество са изключително екологични материали, а говорим за техническите им характеристики, важно е да се отбележи, че те са отличен звук изолатор, както и устойчиви на огън и влага.
Сред предимствата на опънатия таван също са например, например, широка гама нюанси на цвят, разнообразие от текстури и релефи, както и широка гама от тяхното приложение. Гаранцията осигурява срок на експлоатация 10 години, но в действителност опъните тавани могат да продължат около 25 години.
Съвременни начини за довършване на тавана
Както вече споменахме, висококачествените опънати тавани включват само чисти материали, така че можете да монтирате такива системи в детските стаи и в спалните помещения без никакъв страх.
Когато решавате как да подрежете тавана в стая с опъваща структура, не забравяйте, че когато го монтирате, част от височината, около 20 сантиметра, ще бъде скрита.

Завършване на тавана с гипсокартон, касета и реве

Говорейки за това какви са съвременните начини за завършване на тавана, е необходимо да се споменат висящите конструкции, които сега стават не по-малко популярни от напрегнатите. Това се дължи най-вече на широк спектър от техните функционални възможности. Така например окачен таван е идеален, ако искате да скриете някои от комуникациите в стаята, както и да премахнете видимите дефекти или недостатъци в повърхността.
С помощта на гипсокартонени плоскости е възможно да се създаде многостепенна система, която да подчертава определени зони на помещението. Този метод на декорация могат да бъдат намерени, често в апартаменти с една стая или т.нар студиото, но при инсталиране на сухото строителство не трябва да забравяме, че този материал не понася влагата (прочетете също: "Методи за довършване на таваните в апартамента").
отколкото да подреждате тавана в стаята
Производството на окачени тавани на багажник и касета се основава на стомана или алуминий, обработени с цинк, а самият материал е с доста високо качество. Тези дизайни заслужават популярността си и благодарение на високото естетическо представяне, богат избор от цветови нюанси, както и способността да се прилагат различни изображения. Повърхността на стелажите и касетите е напълно огледало, което оказва положително влияние върху визуалното възприятие на помещението, тъй като височината ви визуално се увеличава. Освен това таваните от касети и летви понасят високи температури и висока влажност, така че те могат лесно да се монтират например в банята или в басейна.
Сред недостатъците на такива окачени тавани - ниска степен на шумоизолация, относителната сложност на работа в комуникацията изхвърля в пространството на тавана, и много висока цена. Въпреки това, техните предимства са по-големи от отрицателните въздействия: такива тавани са лесни за почистване и демонтаж, с тяхна помощ, можете също така без никакви проблеми създават система на няколко нива и да ги използват за украса на арки в стаята, както и тяхната продължителност на живота е много голям.

Таван с вар, креда или боя - икономичен вариант

Много собственици в процеса на избор на това, което можете да отрежете тавана, изберете традиционните и икономични опции за завършване на тавана. Един от най-често използваните методи е повърхностното избелване. Важно е да се използва този материал само в помещения, където няма висока влажност, т.е. в коридори, помещения за обществени нужди и други помещения за битови нужди.
След това можете да отрежете върховете на тавана
Основата на варовика е решение, което има снежнобял цвят, който включва вар или креда. Този сянка може да се побере в интериора на всеки герой. Не забравяйте обаче, че при прекомерно ярка светлина, интензитетът на цвета й се губи. В допълнение, този материал за довършителни работи не понася влиянието на влагата и може да се използва в помещения с висока влажност.
Като заместител на варовика, можете да използвате боята за таваните.
Като правило, тези състави включват:
  • бои за водна дисперсия;
  • бои на водна основа;
  • силиконови бои;
  • латексови формулировки;
  • силикатни бои.
Така например, силиконовата боя е увеличила устойчивостта на пара, което съответно обяснява високата й цена. Обикновено таваните са боядисани в помещения като кухня, баня, гараж и други помещения от икономическо естество. Широката гама нюанси на цветовете ще ви позволи да проектирате интериора според собствения си дизайн и да дадете желаната декорация в определена стая.
как да отрежете тавана в опциите за стая
Сред положителните аспекти на тези материали за декорация, като боядисване и боя - липсата на наклонност към замърсяване, както и сравнително ниска цена.
Но има отрицателен момент: такова покритие е необходимо да се повтаря на интервали от 2 - 3 години, от третираната повърхност се крие толкова много различни дефекти и склонна към образуване на малки, но многобройни пукнатини.
Опции за таван, примери за видеоклипа:

Поставяне на тавана с тапет

Имайки предвид методите за довършване на таваните, не можем да споменем подобна опция като поставяне на таван върху тавана. И тази процедура може да се извърши не само с хартиени образци, но и с винил или нетъкан тапет. Закрепващият елемент в този случай е лепило, но можете да го покриете само с хартия и винил материал, а с тапет Flizelin това не може да бъде направено. За предпочитане е да се използва подобен завършек в помещенията, където нивото на влажност е високо, и няма други начини за нанасяне на довършителните работи.
модерни начини за довършване на таванните методи
По този начин може да се заключи, че термичното покритие е процес, който може да се извърши сам, важно е само стриктно да се спазват всички правила за тяхното инсталиране и да се спазват необходимите условия, специфични за определени материали.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Материали за довършване на таванаМатериали за довършване на тавана
Простри тавани в тавана - стилни и цветниПростри тавани в тавана - стилни и цветни
Таваните на шперплат със собствените си ръце са уютни и простиТаваните на шперплат със собствените си ръце са уютни и прости
Проектиран и монтиран окачен таван байкалПроектиран и монтиран окачен таван байкал
Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
Опънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариантОпънат таван - разстоянието от тавана е най-добрият вариант
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Таванът на сандвич-панелите е лесен и надежденТаванът на сандвич-панелите е лесен и надежден
Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
» » Методите за довършване на тавана правят избор
© 2021 BggeHat.com