Простри тавани в тавана - стилни и цветни



Несъмнено основните фактори за успеха на тавана на стрелата са неговото качество и издръжливост. Без тези предимства таванът не може да спечели доверието на купувачите. Но значителна роля в това се играят възможностите за дизайн, които дават огромен обсег на вашето въображение.
опъвам таван в тавана
Тъй като много къщи имат таван, в тази статия ще разгледаме някои важни моменти, които трябва да бъдат взети предвид при планирането и инсталирането на тавана за разтягане. Каквото и да е таванското таванско таванче, винаги може да се създаде перфектната комбинация от тях с умело оформление.
Stretch таван на тавана е по-добре от други видове, по различни причини. Нека да ги разгледаме:
  • Stretch таван може да запази влагата. Това предимство ще ви предпази от изтичане от покрива на водата. Въпреки че наличието на тавана не отстранява необходимостта от навременна ремонт на покрива, в случай на авария, той е в състояние да предпази тавана от проникване в продължение на няколко дни, докато покривът е готов.
  • Подобни проекти имат ниско тегло. Поради това натоварването на наклоните и подовете ще бъде значително по-малко, а това от своя страна ще повиши цялостната сигурност на сградата.
  • Таванът на протягане в тавана може да бъде монтиран под всякакъв ъгъл и във всяка конфигурация. Това дава още повече възможности да украсите стаята по ваш вкус.
опъвам таван в тавана
  • При монтажа на опъващ капак не е трудно да монтирате никакъв тип осветление. Това няма да създаде допълнителни усложнения, сякаш сте инсталирали различен вид таван.
  • Малка разлика във височината, заемана от опънат таван, не намалява значително височината на помещението. Това важи особено за мансардите, където на някои места се броят всеки сантиметър височина.
  • Простиращите се тавани на тавана съвършено скриват всички комуникации. В същото време достъпът до комуникации няма да бъде труден. В допълнение към прикриването на комуникациите, опънати тавани могат да маскират отвътре почти всички грешки, допуснати по време на покривни работи.
  • Този тип таван е екологично безопасен и не съдържа химикали.
  • Защита на тавана в тавана от влага

    Таванът е много по-вероятно да увеличи нивото на влажност, отколкото в другите стаи, тъй като това е най-близкото място за покрива и открития въздух. Ето защо е възможно потокът на водата по време на дъжд и образуването на кондензат. Можете да се предпазите от това на етапа на избор на материал. Необходимо е да се предпочитат опънати тавани от PVC фолио. Много е нежелателно да има шевове в тях, опитайте се да получите цялото платно. Не забравяйте, че е по-добре да вземете запас, отколкото да съкратите няколко сантиметра. И тогава вашият филм може да издържи до 100 литра вода, без да се образуват пукнатини и разкъсвания. 
    опънати тавани в таванското устройство
    Друг важен момент е инсталирането на вентилация. Вентилацията трябва да е в добро състояние и винаги да работи, за да се избегне натрупване на влага и образуване, дължащо се на тази плесен.

    Простри тавани в тавана: структурни елементи

    Има добри основания да се предпочитат носещите конструкции от алуминий или пластмаса. Дървените конструкции са много изложени на неблагоприятни климатични условия и влажност. Освен това някои скали имат много голямо тегло, което изключва възможността за тяхното използване при монтажа на тавана. Същото важи и за системите за тавани от гипсокартон.
    как да направите опънати тавани в тавана
    Дизайнът на тавана е напълно на ваше разположение, тъй като таваните могат да бъдат направени на няколко нива, под всякакъв ъгъл и неправилни геометрични форми. Помислете за всеки тип дизайн по-подробно.
    • Многоетажен таван на тавана в тавана. Този метод е много подходящ за тези, които искат визуално да разделят малко таванско пространство на две или три зони. Например, конструкцията на две нива ще помогне да се определи останалата зона и да се отдели работната зона от нея. Също така, таванът на две нива ще направи стаята по-широка, по-голяма и по-просторна. Голямо решение за малка стая! Освен това, чрез комбиниране на окачения таван с окачена гипсокартонова конструкция, всички комуникации и недостатъци на основния таван ще бъдат скрити по най-надежден начин и никога няма да пречат на насладата от външния вид на вашата работа. Можете да комбинирате по много различни начини, всичко е ограничено само от вашето въображение. За да получите първоначална представа за възможните варианти за дизайн, препоръчваме ви да разгледате вече направените снимки.
    опъвам таван в тавана със собствените си ръце
  • Често височината на помещението не надвишава два метра, а самият покрив е под ъгъл. В този случай ще запазите таванния прозорец на тавана, разположен под ъгъл. Гъвкавата му рамка може да се адаптира към всяка форма, без да губи атрактивния си външен вид и свойства.
  • Опънати тавани с неправилна геометрична форма могат да създадат уникална атмосфера на вдъхновение и творчество. Този начин на проектиране е незаменим за творците и е в състояние да превърне помещението в специално помещение за работа и отдих. Обърнете внимание на фалшивия таван на неправилната форма, ако се занимавате професионално с изкуство или рисуване.
  • Stretch таван под формата на купол. Благодарение на това визуално помещението ще бъде много по-високо и стаята ще се възприема като по-просторна. Гъвкавата металопластична рамка ще ви помогне да създадете точно тази форма, в която външният вид ще бъде най-добрият. Още по-добре, повърхността ще изглежда в комбинация с лъскав или матов филм в средата.
  • Експериментирайте в мислите си с формата на тавана, за да разберете какво е най-добро за вас. Вземете под внимание, когато планирате местоположението на растенията, така че те постоянно да падат дневна светлина и те не са на сянка.
    Монтиране на опъвам таван в тавана, вижте видео:

    Осветление на опънати тавани на тавана

    Има няколко вида осветление, подходящи за използване в системата от опънати тавани:
    • Точкови лампи;
    • Лампи с разсеяно осветление;
    • LED лента;
    • полилеи;
    • Осветление на тавана дневна светлина.
    Осветлението може да направи истински чудеса. С негова помощ можете да промените геометрията на стаята, да скриете недостатъците и да подчертаете предимствата, да създадете атмосфера в къщата и много повече. Всичко зависи от вашите желания. Но имайте предвид, че през лятото и зимата таванското помещение силно променя температурата, затова е желателно да се използват различни видове лампи с различна топлинна мощност според времето на годината.
    тактика за таванно таванно напрежение
    Сега знаем, че таваните могат да бъдат с много различни форми и лесно могат да бъдат подредени под помещението. Правилно комбиниране на различни видове тавани или осветление, можете да постигнете невероятни резултати. Пожелаваме ги и теб!
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
    Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
    Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
    Простри таван и полилей направи компетентен изборПростри таван и полилей направи компетентен избор
    Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
    Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
    Простри тавани в детската стаяПростри тавани в детската стая
    Опълен таванОпълен таван
    Stretch тавани Как правилно да се грижи за опъвам таваниStretch тавани Как правилно да се грижи за опъвам тавани
    » » Простри тавани в тавана - стилни и цветни
    © 2021 BggeHat.com