Какво да покрие тавана в апартамента популярни опции



Може би за някой въпрос за това, за покриване на тавана в апартамента не е много трудно, но повечето собственици все още, обзаведени тавани в апартамента с ръцете си, са изправени пред доста труден избор. По-нататък се усложнява от факта, че на съвременния пазар на строителни материали предлага много опции като покритие за таван и тавана самите системи, и да изберете някоя от опциите, разработчик напълно подходящ за неговите характеристики, е много проблематично. Необходимо е да се разгледат таваните и техните видове.
какви тавани да се направи в един апартамент
Ето защо, какви са таваните в апартамента, както и какви строителни материали трябва да се използват, за да се създаде модерен таван в апартамента.

Стандартни опции за довършване на тавана

Говорейки за вида тавани в апартамента, следва да се имат предвид следните стандартни опции за довършване на тавана:
  1. Таванно промиване. Същността на тази работа е повърхностната обработка с разтвор, основан на креда или вар, което вследствие на това прави тавана снежнобял (да се чете:Какви варосани тавани в апартамента".) Но преди да се покрие, че таванът на решение в апартамента, че е важно да се подготви повърхността и да го приведе в съответствие с помощта на гипс, шпакловка и грундирани Основните предимства на този метод на декорация - .. относително малки финансови разходи, и лекота на изпълнение А до негативните страни замазване включва кратък срок на експлоатация (в рамките на две години), дългия процес на подготовка на основата, както и необходимостта да се осигури адекватна защита на други повърхности в стаята по време на работа.
  2. Боядисване на тавана. Решаването как да се направи таван в апартамента, е възможно да се възползвате от този традиционен начин на довършителни работи. това възможност за завършване на тавана в апартамента чрез своята технология на изпълнение е подобно на замазване на тавана с единствената разлика, че материалът в този случай е различен боя състави за тавана. Ако за избелване е характерен за един цвят - бял - тогава можете да боядисвате повърхността на тавана почти навсякъде. Предимствата на боите са тяхната практичност, ниска цена и лекота на работа. Недостатъците могат да се нарекат почти същите, моментите, които са за промиване.
модерен таван в апартамента
  • Не знаейки как да се направи таван в апартамента, е напълно възможно да се извърши поставянето му с тапет. Извършвайки подобно покритие на тавана, трябва да запомните редица особености, които са специфични за него:
    - за този вид работа се характеризира с използването на специални тапети, предназначени за тавана. Ако ги сравним със стандарта, струва си да се отбележи, че тапета на тавана са по-силни и са склонни да бъдат по-неутрален цвят, и тяхното специално изработени текстура ви позволява да скриете видими дефекти на очите и нередности повърхностно
    - тапетирането има по-малък брой изисквания в сравнение с омазняване или боядисване, но тази работа е по-трудоемка и се различава по-сложно -
    - основните предимства на този метод на декорация са ниската цена на материалите, както и приятният и оригинален външен вид, а основният недостатък е необходимостта от по-сложна работа за постигане на качествен резултат.
  • Таван на базата на лепило

    Спор по въпроса за какво да се прави от тавана в апартамента, възможно е да се изберат тези довършителни материали, които са представени от плочи с квадратна или правоъгълна, е направен от пенополистирол и са предназначени за свързване към повърхността на покрива. В този таван основата може да бъде всеки -. От дърво, гипс, бетон, тухли, и т.н. Разбира се, преди операцията е важно да се подготви повърхността за монтажни плочи. За да направите това, внимателно почиствайте тавана и го третирайте с грунд.
    Положителна особеност на панелите на тавана е, че те могат да се приложат към всеки релефен образ, а спектърът на цветовете на този материал за декорация е богат на нюанси.
    красиви тавани в апартамента
    Искайки да дадете изтънчеността на стаите, можете да използвате таванните плочи, направени с имитация на дърво или камък. Тези елементи ще украсят помещенията като баня или кухня и ще дадат оригиналност на цялостния външен вид.
    За да монтирате плочки на тавана е доста лесно, те увеличават общия индекс на звукоизолация (повече: "Материали за шумоизолация на тавана в апартамента"), освен това, ако желаете, те могат лесно да бъдат демонтирани.
    Както и да е, дори възможността на тези довършителни елементи да скрият някои недостатъци на повърхността не освобождава необходимостта от подготовка на тавана за тяхното монтиране.
    Освен това е невъзможно да се фиксират плочите, без да се образуват шевове между тях, така че целият процес трябва да се извърши правилно и след като завърши работата, получените стави трябва да бъдат правилно обработени.

    Тавани окачени тип

    Ако искате да построите красиви тавани в апартамента, можете да проектирате система за окачване, която днес придоби значителна популярност. Съществуват и няколко опции за такива тавани, така че трябва да разгледате по-подробно най-често срещаните.
    видове тавани в апартамента

    Окачени тавани от гипсокартон

    Функционалните характеристики на тези таванни конструкции са, както следва:
    • Поради практичността на такъв материал като гипсокартон, той може да се използва за оборудване на таванна структура с най-сложна конфигурация. Основата на окачения таван от гипсокартон е рамка, изработена от метални профили. Това е тази рамка, която служи като фиксираща точка за листове за сухи стени;
    • това покритие е лесно инсталирано, има относително ниска цена и отваря широки възможности за решаване на различни дизайнерски идеи декорация на тавани в апартамента, например, за да създадете дизайн на няколко нива.
    Ако планираната система е твърде сложно, а след това тя да се изгради себе си е трудно, така че е разумно да се потърси помощ от професионалисти, които винаги могат да предоставят подробна видео и фото възможности с процеса на работа за окачени тавани от гипсокартон. Също така си струва да помните, че такава система не понася никаква влага, затова е по-добре да откажете монтирането й (например в банята (вижте също:Стандартна височина на тавана в апартамента: съвети за подреждането").
    Опции за таван, вижте примерите за видеоклипа:

    Окачени касетни тавани

    Отразявайки какъв таван да се направи в апартамента, можете да разгледате такъв вариант като касета окачен таван. Те се основават на специални табели (касети), които се произвеждат с материали на базата на полимери, стомана или алуминий. Като правило, външният слой на такива касети има определена текстура и сянка, така че да изберете желания вариант няма да бъде трудно.
    отколкото да направи таван в апартамент
    Приложението им ще бъде най-успешно, когато е необходимо да се осигури достъп до различни комуникации, разположени в пространството между тавана. Теглото на такива касети не е голямо, те лесно се измиват, освен това те са напълно поносими дори при значителни температурни промени.

    Stretch Таван системи

    Подобни тавани днес са по-популярни от висящи тавани. Производството им се извършва от платове, изработени от плат или от тънка на дебелина, но PVC-базирани твърди PVC конструкции.
    Сред предимствата на опънатия таван - устойчивост на влага, пожарна безопасност, дълготрайност и дълъг експлоатационен живот.
    отколкото да покрие тавана в препоръките на апартамента
    Основните недостатъци на тези структури - относително висока цена, тъй като монтирането на тавана извършват собствен е почти невъзможно, така че трябва да се привлекат помощ от професионалисти, които освен всичко монтажните работи могат да предоставят снимки на готови варианти тавани и видео на техния дизайн.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Декорация на тавани в апартамента интересни идеиДекорация на тавани в апартамента интересни идеи
    Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфортУспешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
    Ремонт на тавани в апартаментитеРемонт на тавани в апартаментите
    Методите за довършване на тавана правят изборМетодите за довършване на тавана правят избор
    Какви са таваните, нека разбирамеКакви са таваните, нека разбираме
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
    Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
    Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
    Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
    » » Какво да покрие тавана в апартамента популярни опции
    © 2021 BggeHat.com