Ремонт на тавани в апартаментите



Обновяването на апартаментите винаги е проблем, който със сигурност започва с тавана. Това обаче е основният проблем, тъй като един добър старт позволява обновяването на помещенията в един канал, а лошото качество и бедните могат да убият всяко желание да променят нещо в зародиш. По този начин е много важно да се направи точка избор и да се вземе решение за вида на тавана и материал за него.
ремонт на тавана в апартамента със собствените си ръце
Така че, решени на какво да започнете ремонт на апартамент със собствените си ръце - тавана, а след това всичко останало, можете да започнете да правите художествен проект. То може да се направи и на хартия, и в идеите, но първото опция за таванно покритие За предпочитане, тъй като е по-визуално. Само след предварителни изчисления ще бъде възможно да се закупят материали и инструменти. Но има много оферти на пазара, така че не си заслужава да нахлуете в магазина с наклон, по-добре е първо да се запознаете с характеристиките на всеки тип покритие.

Таванно промиване

Ако е необходимо да опресните повърхността и да не изразходвате големи суми, можете да използвате тази опция.
В допълнение към евтиността, боядисването има следните предимства:
  • Можете да рисувате тавана сам.
  • Дълъг игрален ефект: няма да е необходимо да рисувате отново в продължение на няколко години.
  • Покритието е устойчиво на влага.
  • По всяко време можете да оцветявате повредените зони.
  • Повечето бои са абсолютно безопасни за човешкото здраве.
таван ремонт опции в апартамента
Технологията за ремонт на тавана в апартамент, използвайки този метод, се състои в внимателна подготовка на повърхността за боядисване. За най-добър резултат е необходимо да се изравни таванът с мазилка и шпакловка, след като се извади старата облицовка от него. След това ще е необходимо да се нанесе грунд, който ще осигури по-добра адхезия на боята към повърхността.
След като завършите подготвителната работа, можете да вдигнете ролка или четка и боя над тавана. Най-добрият вариант сред всички цветове е на водна основа, тъй като не оцветява всичко наоколо и не се разпада след прилагане.

Тапети за облицовки

Ако предишният метод изисква идеална повърхност на тавана, тапетът може да изглади някои недостатъци в повърхността, така че подготвителният етап ще бъде малко по-лесен. От друга страна, предварителната работа все още трябва да отделя достатъчно време, защото големи пукнатини ще бъдат ясно видими дори под покритието.
Има няколко трикове, които ще помогнат за постигането на най-добрия резултат и дълготраен зрелищен таван:
  • Грунд повърхността трябва да бъде на два слоя. Първото се прилага преди подравняването, а второто - след. Тази схема увеличава надеждността и издръжливостта на покритието, тъй като лепилото и мазилката са по-добре прикрепени към грундираната повърхност (виж:Важно е да знаете: как да се грундира таван").
  • Лепене на тапета на тавана малко по-трудно, отколкото на стените. Отнема много време, за да изсъхне напълно, така че ще отнеме няколко дни да не влезе в стаята, където се извършва ремонтът, тъй като това може да доведе до неравности в тавана.
таван ремонт технология в апартамента
Завършването на тавана с тапет е много обещаващ вариант, тъй като е сравнително достъпен както по отношение на представянето, така и по отношение на цената. В допълнение, огромният диапазон ви позволява да изберете най-добрия материал и цвят, независимо дали е нетъкан или хартия, или снимка или стандартен тапет.

Окачени тавани и техните елементи

Мислейки как да се поправи таван в апартамента, можете да обърнете внимание на окачени структури. Основната им разлика от предишните варианти е възможността за създаване на триизмерни проекции на тавана. Освен това непосредственият облицовъчен слой не е прикрепен към самия таван, а към окачването (виж също: "Как да поправите фалшив таван").
Такива дизайни са придобили популярност в различни части на света поради факта, че те имат много предимства:
  • Не е необходимо да се премахва старото покритие, тъй като скелетът все още ще скрие грапавостта на повърхността.
  • В тялото на дизайна, можете да скриете всички линии на комуникация, така че не е нужно да закрепвате мозъка си, къде да провеждате този или онзи проводник, без да навредите на цялостната концепция.
  • Тъй като можете да играете с формите на тавана, тогава фоновото осветление може да се изпраща по най-необичаен начин, създавайки много оригинални изображения.
  • Разбира се, материалът е истински дизайнер за хора с добре развито въображение и геометрично мислене, тъй като е възможно да се създадат дизайни от всякаква форма от него.
  • Между материала и тавана могат да бъдат поставени допълнителни слоеве топло и шумоизолация, които подобряват комфорта на жилището (повече: "Материали за шумоизолация на тавана в апартамента").
как да се ремонтират таваните в апартамента със собствените си ръце
Използването на тази технология е лесно да се ремонтират таваните в апартамента със собствени ръце.
По този начин, ако следвате проста инструкция, можете да постигнете най-смилаемия резултат:
  • На всички стени на помещенията са прикрепени водачи. Необходимо е да издържим ясно на хоризонта.
  • На разстояние половин метър, надлъжните профили се фиксират посредством закачалки, направени специално за този дизайн.
  • Трамбоните са монтирани на същото разстояние като надлъжните. В допълнение, методът на прикачване е същият.
  • След като сте завършили създаването на рамката, можете да започнете да покривате структурата с избрания материал. В ролята на последните могат да действат PVC и MDF модули, които са окончателното облицоване, така че след като сте спрели на тези два материала, не можете да се притеснявате за допълнителното покритие. Ако сте избрали гипс картон, а след това има опции за ремонт на тавана в апартамента: можете да боя на покритието, или покриване с тапет. Освен това можете да създадете дизайн на няколко нива (прочетете: "Ремонт на тавани със собствените си ръце: етапи на работа").
  • При покриване на гипсокартон с мазилка е необходимо да се залепят ставите между листовете със специална мрежа. Това ще ви помогне да избегнете пукнатини на повърхността (по-подробно: "Как да мазими тавана със собствените си ръце").
Опции за проектиране на таван, примери за видео:

Простри таван като опция за довършителни работи

Ако няма желание за мазилка и грундиране на тавана, а вие искате гладкостта и надеждността, конструкцията на напрежението е в състояние да изпълни този ред (прочетете също:Как да ремонтирате таванния таван със собствените си ръце"). За съжаление, в този случай, ремонт на тавана в апартамента с ръцете си е почти невъзможно, тъй като материята е опъната от едната стена до другата, с помощта на специално оборудване, което е малко вероятно да бъде в килера. По този начин, е необходимо да се наеме екип, така че такива възможност за завършване на тавана в апартамента това не е точно икономично.
как да се ремонтират таваните в апартамента
От друга страна, таванът за разтягане има много плюсове:
  • Не се нуждаете от рамки и закачалки.
  • отличен хидроизолация на тавана в апартамента позволява да не се притеснявате поради течове: таванът запазва голямо количество влага, което лесно може да бъде премахнато от себе си.
  • Повърхността е напълно равномерна.
  • Голям избор от цветни решения.
  • Височината на стаята не страда, за разлика от окачените тавани.
По този начин можете да изберете таван за всеки вкус и чантата. Познаването на спецификата на материалите ще спомогне за бързото и успешното осъществяване на окончателния избор и поради това ще се стигне до природно бедствие, наречено "ремонт", без много дискомфорт.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да оборудваме нов апартаментКак да оборудваме нов апартамент
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Оптичен ефект срещу дефекти в дизайнаОптичен ефект срещу дефекти в дизайна
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Какво трябва да имате предвид при обновяването на банятаКакво трябва да имате предвид при обновяването на банята
Samotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристикиSamotsoyatelny апартамент ремонт и неговите характеристики
Как да направите ремонт до ключ до ключКак да направите ремонт до ключ до ключ
Козметичен ремонт, бързо обновяване на помещенията с минимални инвестицииКозметичен ремонт, бързо обновяване на помещенията с минимални инвестиции
Почистване на помещенията в апартамента след ремонтПочистване на помещенията в апартамента след ремонт
Характеристики на дизайна на апартаментХарактеристики на дизайна на апартамент
» » Ремонт на тавани в апартаментите
© 2021 BggeHat.com