Избор на полилей за опънати тавани

Ако вземете полилей за таван, първо трябва да изберете кой цвят или форма да бъде и какъв ще бъде самият таван. Факт е, че материалът на тавана има много сериозно влияние върху възприемането на неговите светилници, а дори и един и същ полилей ще изглежда напълно различен в различни тавани.

Гланцирани тавани

Ако таванът е блестящ и отразява светлината, обръщайте внимание на това, как вашият полилей ще изглежда отгоре. Ако има някои грозни елементи, например, проводниците са видими, по-добре да не вземете такъв полилей: всичко това ще се отрази в тавана, както в огледалото, и ще разваля цялото впечатление от вашия интериор.

И тук окачен полилей, ако височината на тавана позволява, ще изглежда страхотно. Същото може да се каже и за халогенните полилеи с много клонки: те ще дадат много красиво отражение, а в същото време се образува невероятен сянка на тавана.

Мат тавани

Ако окачения таван се предполага, матиран, е необходимо да изберете тела от този тип, който в тавана ще създаде един красив модел на светлина и сянка. Не правете често честа грешка, когато полилей с хоризонтално разположени нюанси се намират близо до самия таван. В допълнение към грозния модел на тавана, той също ще доведе до прегряване на тавана, който може да започне да се простира от топлината.



Как да оправяте полилей върху тавана на разтягането

Ако по-рано не сте закупили полилей при инсталирането на тавана, не се безпокойте: по-добре е да изчакате и да изберете този, който наистина искате, а първо да вземете първия, който се намира. Можете да си купите и по-късно да подготвите всичко за инсталацията му: методите на привързване за повечето полилеи са еднакви.

Обикновено основата за монтаж на окачен таван полилей е шперплат кръг, който е монтиран неподвижно върху плочата таван. Размерът на окръжността се определя в зависимост от стъклото за приземяване, което е прикрепено към тавана на полилея. Шперплатът е монтиран на този шперплат.

Начинът за фиксиране на полилея - върху куката или директно в кръга на шперплата - зависи от дизайна на осветителното тяло. Във всеки случай, пръстенът е прикрепен към окачения таван, таванният филм е изрязан и монтиран е полилей през образувания отвор. Самият пръстен е затворен от поддържащата част на осветителното тяло и става невидим.

Ако грижливо вдигнете полилей под тавана си, вашите гости ще бъдат доволни!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем полилей за опъвам таванКак да изберем полилей за опъвам таван
Как да се мотае полилей върху таван инсталация функцииКак да се мотае полилей върху таван инсталация функции
Таван полилеи за кухнятаТаван полилеи за кухнята
Монтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепванеМонтиране на полилей върху опънат таван - методи за закрепване
Поставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтажПоставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтаж
Полилей с вентилатор - правилният изборПолилей с вентилатор - правилният избор
Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
Фалшивият за опъвам таван е важен елементФалшивият за опъвам таван е важен елемент
» » Избор на полилей за опънати тавани
© 2021 BggeHat.com