Таван полилеи за кухнята



Осветлението за кухнята задължително трябва да бъде като внимателно, хармонично и функционално. Броят на осветителните устройства в тази стая зависи от площта и пространството за зониране. Модерният дизайн на осветление на просторни кухни включва комбиниране на общо осветление с местни и декоративни. Ако стаята е малка, тогава можете да направите с един полилей. Изборът на различните видове осветително устройство е огромен: винаги ще бъде лесно да вземете красиви полилеи за кухнята и опцията, която най-добре отговаря на обстановката.

полилеи за кухнята

Видове таван полилеи за кухнята

класически. Модерни полилеи в класически стил на външен вид, свързани с устройствата за осветяване, които през вековете украсени зали за приеми в домовете на богатите и благородниците, но сега те са изработени от други материали, и доколкото те са по-малки. Тези собственици на имоти, които искат да направят кухня-трапезария съзнателно помпозна, трябва да спрат изборът на класическата версия.

Италиански полилеи за кухнята
Плафони на такива полилеи имат гладки очертания, често се правят под формата на цветя или пъпки, когато са направени от метал, стъкло или кристал, дърво или керамични елементи. Най-популярни сред потребителите са класически австрийски, белгийски и италиански полилеи за кухнята.
Специална почит сред любителите на класическия стил в интериора на кухнята Кристални тавани полилеи, които са свързани със стъкларията на Бохем XVII век, когато местните майстори започват да ги правят от бохемски кристал. Уникални, много красиви и оригинални полилеи за кухня, пенливи му всеки аспект, не само може да се отрази и усилват светлината, те създават атмосфера на лукс и охолство стая.
Класиките включват също полилеи за тавани със свещи - предпочитат романтични хора. Прототипи на такива осветителни устройства са полилеи с восъчни свещи, които са били използвани от древни времена, а хората не са бедни, тъй като тя е много скъпо. Полилеите със свещи често съчетават елементи от кристални лампи. При такива модели лампи с ниска мощност с гнездо E14 са инсталирани, но те обикновено са не по-малко от 8 броя, така че това не се отразява в качеството на осветлението. Причината, поради която дизайнерите не препоръчват инсталирането на класически полилеи в кухнята е малко пространство. Препоръчителната височина на тавана за тях е най-малко 3 метра (вижте също: "Полилей с вентилатор - правилният избор").
Популярни сега виси полилеи за кухня Италия, които са не само в класическия вариант, те също служат за създаване на интериор в стил барок, Hi-Tech, страната и модерно.
Арт нуво стил. Също така за интериора в модерен стил, творческата опция ще бъде модерен полилей за кухнята, изработена от ултрамодерни материали. Специална особеност на този стил са флоралните орнаменти, които контрастират с богатия фон на плафона. Изпълнени в тавана версия на тези полилеи са предимно в плат версията и на силни материали.

модерен полилей за кухнята
Полилеите Tiffany - ярки представители на стила на Арт Нуво. Луксозният и цветен в интериора може да създаде полилеи за кухнята на Тифани. Според цветовата схема, те често изглеждат като разсейване на кехлибар, тъй като на техните абажури, насочени надолу, доминирани от бежови, кафяви и златни тонове, но може да има и други цветове.
Високотехнологичен стил. Полилеите за високотехнологични кухненски тавани имат задържани тонове и строго пропорционални геометрични форми (виж също:Таван в стила на високите технологии - модерно решение").

полилей в кухнята е евтин

Полилеи в тавана

Инсталирани директно под тавана полилеи таван се наричат ​​полилеи таван-таван, те са подходящи за малки кухни с ниски тавани, което създава усещане за увеличено пространство.
класически. Ако те са направени в класически стил, те имат една или две затворени плафони, материалът за производство за тях е стъкло или пластмаса, от геометричните форми, които обикновено имат топка. Има плафони не само на бял цвят, но и на други цветове - оригиналният полилей за кухнята изглежда оригинален.
Въпреки това, експертите съветват да се даде предимство на неутрална сянка, защото тогава появата на продукти няма да бъде нарушена. Но, полилей в кухнята е оранжево или червено, благодарение на цвета, ще допринесе за отличен апетит.
Полилей-Spot. Отличен таван модел за осветление на кухни. Обикновено това е метална конструкция, от която излизат въртящи се светлини. Удобството му се крие във факта, че е възможно да се включи необходимия брой осветителни тела, а светлинният поток лесно се регулира.

Как да изберем полилей за кухнята

Сега, като имате представа за видовете полилеи за таван, можете да продължите с техния избор. Преди да купите полилеи и лампи за кухнята, той е длъжен да се изчисли необходимата възможност за нивото на светлината, въз основа на факта, че по-крушките в полилея, така че е по-мощен. В зависимост от помещенията на направленията, експерти, създадена норма препоръчва осветление мощност - така че за кухнята ще бъде достатъчно, 150W (тази цифра е свързана с обикновени електрически крушки, както и използването LED лампи, известни с факта, че те принадлежат към най-енергийно ефективни източници на светлина, има и други правила) , Да предположим, че един полилей с три нюанса е закупен, силата му ще бъде равна на сумата от силата на луковиците, завити в тях.
полилеи и кухненски принадлежности
Известно е, че степента на осветяване на помещението зависи от цветовата схема на кухненския интериор. Например, ако мебелите имат тъмна повърхност, която отразява светлината по-лошо, тогава е необходимо да инсталирате висящи полилеи за кухня с повече мощност (виж също: Таван полилей с дистанционно управление - прост и удобен).

видео

Следващият определящ фактор при избора на полилей е видът таван и начинът на монтиране на осветителното тяло. Обикновено, ако основата на тавана е конкретна и полилей е избран за кухнята на класическия или висулка, тогава той е прикрепен към специална кука, която е в тавана. Ако осветителното тяло трябва да бъде прикрепено към припокриващата се повърхност, за тази цел се използва специална конзола - обикновено се използва по този начин за монтиране на окачени тавани.
монтаж на полилей в кухнята
При избора на формата, цветовото решение и други особености на тавана полилей в кухнята, трябва да се придържате към следното правило: тя трябва да бъде неразделна част от концепцията за създаване на интериор. При избора на осветление се фокусира върху особеностите на пространството за дизайн, в този случай трябва да се вземат предвид площта на пода и височина на тавана: долната кухнята и по-ниско ниво на припокриване, особено плоска и компактна форма е избрана полилей. Но ако стаята е голяма, по-добре е да се даде предпочитание на триизмерен полилей, който може да го освети напълно, но в същото време трябва да бъде пропорционален на самата кухня.
За да се комбинира с трапезария с кухненски бокс, най-вероятно ще се наложи да инсталирате два тавана осветителни тела може да са претърпели в същия стил: една от тях се монтират на трапезарията, а вторият - на бюрото, където готвенето. Не се придържайте към мнението, че не си струва да си купите скъпо осветително устройство - добър полилей в кухнята не може да бъде евтин.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полилеи Таван с контролен панел - изключително решениеПолилеи Таван с контролен панел - изключително решение
Как да изберем полилей за опъвам таванКак да изберем полилей за опъвам таван
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
Закупуване на полилеиЗакупуване на полилеи
Простри таван и полилей направи компетентен изборПростри таван и полилей направи компетентен избор
Осветление в детската стая какво да вземем предвидОсветление в детската стая какво да вземем предвид
Кухни в стил Прованс и техните характеристикиКухни в стил Прованс и техните характеристики
Осветителна техника за дома, тъй като е правилно да избиратеОсветителна техника за дома, тъй като е правилно да избирате
Полилей като основна част от интериораПолилей като основна част от интериора
» » Таван полилеи за кухнята
© 2021 BggeHat.com