Полилеи под напрегнати тавани - осветително тяло



Отличното завършване на всеки ремонт ще бъде осветително устройство. Всички трудности на този етап, като правило, не възникват, е важно да се разгледа само, че за да замени традиционните лампи с нажежаема жичка дойде полилеи и лампи, вградени в окачен таван. За да опознаят своите функционални възможности и технологии монтаж на полилей върху окачения таван и тази статия се предлага.
полилей под таван за разтягане

Условия на работа на полилея

Изборът на полилей за таван на тавана е обикновено лице, което има представа за условията на своята работа.
  • Полилей на структурата на опън, както в случая с традиционните лампи, е фиксирана към тавана и повърхността му ще бъде разположена достатъчно близо до устройството. Като основа се използва филм от поливинилхлорид, който издържа на натоварването с работна температура до 60 градуса. Ако тази стойност бъде превишена, мрежата ще бъде опъната и деформирана. Сметката на този фактор е най-важното в момента на покупка полилеи за участък таван, който е на нивото на топлинни устройства, инсталирани в близост до острието, не трябва да надвишава стойността маркиран (да се чете: "Технически характеристики на опънати тавани - предимства и недостатъци на ").
  • Монтирането на полилея се извършва не към най-опънатия капак, а към бетонните таванни плочи със специална монтажна кука. Самата висяща конструкция е частично скрита между стария и новия таван.
кварцов полилей на таван за разтягане
  • Ако блясъкът се инсталира като нов лист, таванът ще се характеризира с безупречна отразяваща способност. В този случай може да се постигне маскиране на точкови източници на светлина и поддържане на разсеяния светлинен поток в случай, че полилеят под окачения таван е монтиран с крушки, затворени отгоре.
  • Над опъната таванна конструкция има малка разлика, но не осигурява необходимата вентилация. Мнозина се опитват да се скрият в това пространство, превръщайки нисковолтови източници на светлина, но по време на работа те бързо се прегряват и се провалят (прочетете:Как да инсталирате полилей на опъвам таван").
  • Независимо от такъв значителен недостатък, ниско напрежение LED лампи са най-надеждни. Освен това за тяхното използване е достатъчно правилно да се монтира трансформатор. За да направите това, кабелите се поставят от него в захранващия блок, който от своя страна може да бъде фиксиран във всяка ниша, където ще се наблюдава нормална вентилация.
    Въз основа на горните фактори, при избора на лампа се разкриват редица ограничения.

    Елегантен избор на полилей

    При закупуване на лампа е важно да се обърне внимание не само на нейния дизайн, но и на техническите характеристики, както и на инсталационните характеристики.
    опъвам таван без полилей

    Как се прикрепя полилей към тавана за разтягане?

    В зависимост от монтажа на полилея може да бъде:
    1. окачен - като крепеж се използва монтажна кука (по-подробно:Закрепване на полилея към тавана на опън");
    2. отгоре - за инсталирането на които ще ви е необходим специален панел (наслагване), фиксиран към тавана на самобръснатите винтове.
    Предвид характеристиките на всеки от горните варианти, можем да кажем, че полилеите под окачени тавани се монтират само с помощта на първия тип. Втората опция не е подходяща, защото няма основа за фиксиране на монтажната плоча (прочетете: "Как да изберем полилей за опъвам таван: бележки").
    Не по-малко важно е продължителността на окачването на светлинния източник, като се има предвид, че част от него ще бъде скрита под окачения таван (виж също: "Как да се мотае полилей на опъвам таван").

    Как могат рогата на полилея

    Сред широка гама от продукти за осветление има голямо търсене за полилеи с няколко рога - това е класическа лампа.
    полилеи за опънати тавани
    Ако за осветление се използват лампи с нажежаема жичка или халогенни елементи, е необходимо да се обърне внимание на посоката на роговете. Ако те са насочени нагоре, веднага ще се появи генерирането на горещ поток топъл въздух, който няма да има време да разсее и затопли PVC бельото (прочетете също: "Как правилно да поставите фиксаторите върху опънат таван").
    В допълнение, на колбата такива лампи има рефлектор фокусира лъчението принос към тавана, което ще доведе до образуването на ярка светлина кръгове върху гланцова или матирана материал.
    Този дизайн на полилея е също неудобен от гледна точка на пълната откритост на детайлите на картофените приспособления към очите на зрителите.

    Характеристики на полилей плафони

    В много от стаите, особено в апартаментите с ниски тавани, се поставя квадратен полилей на тавана на разтягането, напомнящ на табела.
    как да избереш полилей под таван за разтягане
    Изборът на такъв план трябва да се придружава от следните действия:
    • Всяка лампа в горната част на балончето е снабдена с отражател под формата на тънка неръждаема стомана или хромиран лист. Не винаги се използва, особено когато става въпрос за суспендирани продукти. Когато Поставена в лампа захранването на полилей LED, който е разположен извън лампа, рефлектор, и не може да бъде определена като таван, отопление ще бъде минимално (прочетете също: "Монтиране на полилея към тавана").
    • При закупуване на плафони, покриващи лампите отдолу, полилеите под окачения таван следва да бъдат оборудвани с достатъчно дълго окачване. Това изискване се прави със сходна цел - ограждане и максимално отстраняване на тавана от отоплителното устройство.
    Характеристики на инсталиране на полилей, подробно на видео:

    Характеристики на различни видове лампи

    За полилеи под окачения таван всяка от лампите, показани на снимката, може да се появи, ако ги използвате с определени ограничения.
    Всички основни видове светлинни източници са с предимства и недостатъци, списъкът на които е представен по-долу:
    • Най-рентабилни са традиционните лампи с нажежаема жичка. Въпреки това стойността на тяхната ефективност е толкова ниска, че само около 3 от консумираната електроенергия се превръща в светлина. Повечето от енергията се освобождават в околната среда. Тази опция се счита за най-жалко за полилей под опънат таван. Ако такъв осветител е инсталиран, е важно да се помни ограничаването на неговата мощност - за всяка лампа до 60 W, както и разстоянието между тавана и осветителното оборудване - от 25 cm.
    полилеи на опънати тавани
  • Халогенните лампи се характеризират с висока ефективност. Според характеристиките, те са подобни на традиционните лампи, но поради специалните свойства на халогенната температура температурата на волфрамовите нишки се увеличава без страх от изпарението му. Халогенната среда допринася за понижаването на атомите от нишката, а не на колбата, а на самата нея. Основното предимство на халогенните устройства е спектърът на радиация, близък до обикновената дневна светлина. Максималната мощност на тези лампи в полилеите е до 35 W. Заедно с положителните свойства на халогенните лампи са затруднени. Ако е необходимо да се замени такава лампа може само ръкавици, като при липса на такива от кожата на ръцете, разпределени на мастните жлези и други вещества, които, когато се изгарят в колба доведе до сформиране на нея на тъмни петна, поради което устройството ще започнат да се нагрява равномерно и бързо се разграждат ,
    полилеи под окачен таван
  • Съгласно определението за "енергоспестяващи лампи" се представят устройства, при чието използване има значителни икономии на енергия. Всъщност това са флуоресцентни лампи с баласт. Те се отличават с доста висока ефективност с малко разсейване на топлината и отоплението се осъществява в преобразувателя на мощността. Тук също имат свои особености да използват ламбообразни колби с живачни пари. В случай на повреда на целостта на електрическата крушка от съображения за безопасност, хората трябва да бъдат евакуирани с последваща обеззаразяване на стаята. Неспазването на това условие ще доведе до сериозно влошаване на здравето на хората. Ако полилея под таваните завинтва лампи данни, тяхното действие е възможно само в една стая с ниска влажност на въздуха, защото на преобразувателя на влага мощност бързо се провалят. Поради доста ниските загуби на топлина, енергоспестяващите лампи могат да се монтират близо до материала на тавана за опъване.
    полилей под окачен таван
  • Идеална възможност е инсталирането на LED полилеи. Те се характеризират с най-висока ефективност от всички източници на светлина и минималната стойност на освобождаване на топлина. Малките LED устройства ще ви позволят да осветявате стаята, докато опънатият таван без полилей няма да изглежда толкова привлекателен. но LED осветление за опънати тавани все още се използват доста често. Положителен аспект в тази версия е наличието на дълъг живот на елементите, което е напълно независимо от това колко пъти ще бъдат включени и изключени. Също така е отбелязано, че светодиодите излъчват насочен поток от светлина без никакво пречупване.
  • Удобно е да използвате лампи с ниско напрежение, които са свързани към един захранващ блок, но се препоръчва да се монтират извън окачения таван. В противен случай тя може да прегрее и да се счупи.
    Накратко, предвид характеристиките на всички сортове полилеи, можете да изберете най-добрата опция за конкретна стая, като вземете предвид дизайна на самия уред.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да изберем полилей за опъвам таванКак да изберем полилей за опъвам таван
    Таван полилеи за кухнятаТаван полилеи за кухнята
    Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
    Монтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таванМонтаж на осветителни тела в монтажните елементи на окачения таван
    LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
    Поставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтажПоставяне на полилей на опънат таван - етапи на монтаж
    Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
    Как да изберем лампи за опънати таваниКак да изберем лампи за опънати тавани
    Фалшивият за опъвам таван е важен елементФалшивият за опъвам таван е важен елемент
    Закупуване на полилеиЗакупуване на полилеи
    » » Полилеи под напрегнати тавани - осветително тяло
    © 2021 BggeHat.com