Как да изберем лампи за опънати тавани



Правилен избор на лампи

Правилно комбинираните източници на светлина могат да създадат истински чудеса: всеки от недостатъците на стаята може да стане по-малко забележим или дори да изчезне. Широка стая вече може да стане, къс коридор може да бъде удължен, ниски тавани могат да бъдат направени по-високи. Почти всяка грешка на строителите или дизайнерите може да бъде скрита с правилния подбор и подреждане на източниците на светлина (повече:Подреждане на прожекторите върху окачения таван") Освен това еднообразното и достатъчно покритие има благотворен ефект върху психическото състояние на човека.
лампи на окачения таван
Това, което описахме по-горе, е доста приложимо за опънати тавани. За да направите осветлението наистина така, както искате, трябва да монтирате и планирате правилно осветлението, както и правилната лампа. И това не е само вида, но и техническото състояние на тавана. Неправилното позициониране на лампите върху опъната тавана може да предизвика разклащане, деформация и други повреди.
Stretch таван е много чувствителен към висока температура. Лампите трябва да бъдат избрани съответно, така че повърхността да не се стопи или да се появи блистери. Има много други странични ефекти при използването на отоплителни лампи, затова опитайте се да изберете осветление за вашата стая.

Лампи за окачени тавани: изисквания

Точковите лампи за опънати тавани, както и всеки друг, трябва да бъдат разположени на определено разстояние от тавана. Халогенните или LED крушки могат да бъдат на разстояние от около 15 см, а за лампи с нажежаема жичка за да бъдат инсталирани на разстояние от 40 см. Тя е лампа с нажежаема жичка може да предизвика увреждане на тавана, или дори пожар при много нелеп стойки, въпреки че това е малко вероятно.
точкови лампи за опънати тавани
Ето защо, в сравнение с лампите с нажежаема жичка, халогенните и светодиодните диоди ще бъдат много по-добри. Има обаче един вид лампа, която е по-добра от изброените.
Най-безопасните и добре работещи лампи могат с право да се наричат ​​луминесцентни. Те се наричат ​​и интегрирани. Предимството им е, че практически не се нагряват и в същото време пестят електроенергия. Флуоресцентните лампи са по-икономични от останалите няколко пъти!
Ако все пак искате да изберете друг тип лампа, препоръчваме да използвате трансформатори, които предпазват вашия таван от високи температури и да го предпазят от прегряване.

Лампи в таванния участък, който може да се монтира зад платното

Като алтернатива, можете да използвате осветление с диора и неон. Тези видове осветление могат да променят цвета си, което ще създаде подходяща атмосфера за всяко събитие във вашия дом. Многостепенният таван може да подчертае предимствата от използването им. В Duralight, светодиодите ще изглеждат най-добре и работят, тъй като те няма да прегреят и силно ще повлияят на температурата на тавана.
как да изберем лампа за опънати тавани
За да създадете фоново осветление от тези материали на тавана, трябва да инсталирате два слоя от мрежата на известно разстояние един от друг. Вторият слой трябва да бъде полупрозрачен, той може също така да направи дупки за имитация на звездното небе. От фолиото до светодиодите, разстоянието трябва да е най-малко 2 мм. След това можете леко да нарисувате красив модел или сложна форма и да украсите стаята си.
Лампи и полилеи могат да бъдат инсталирани директно в платното (прочетете:Как да изберем полилей за опъвам таван"). Но в този случай, дупката е необходимо да поставите върху засилване пръстен. Необходимо е да се направи тази процедура, дори и ако лампата се понижава под тавана. На първо място, укрепването на дупките, необходими за предотвратяване на увисването на тавана, въпреки че това ще спести на други въпроси, например, се счупи тавана Винаги извършвайте всички необходими кабели, преди да започнете да инсталирате таваните.
Монтиране на полилея на окачения таван, подробности за видеото:

Халогенни лампи за опънати тавани: удължен срок на годност

Има един прост, но много ефективен начин да удължите живота на халогенните лампи. В това ние ще помогнем на специално устройство, което е проектирано така, че максимално да предпазва лампата от неблагоприятни външни влияния.
Изпълнява три основни функции:
  1. Защита от внезапни вълни на ток и напрежение в мрежата.
  2. Мек старт и спиране електрически крушки за опъвам таван.
  3. Обикновено в комбинация с трансформатор с понижена скорост намалява количеството топлина, излъчвана от лампата.
как да изберете правилната лампа за окачения таван
Всъщност, изборът на осветление може да се промени много, както за добро, така и за по-лошо. И колко ще подобри външния вид на вашата стая след завършването на работата, зависи само от вас. За да сте сигурни, че сте избрали правилния тип осветление, консултирайте се с професионалист. Въпреки че това не е необходимо, консултацията ще ви помогне да погледнете ситуацията от другата страна. От друга страна, можете да се консултирате с вашите приятели, които с радост ще обсъдят вашия проект.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически крушки за опъвам таван какъв тип да избереЕлектрически крушки за опъвам таван какъв тип да избере
Простри тавани и осветление - нюанси на дизайнаПростри тавани и осветление - нюанси на дизайна
Поставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни таваниПоставки за тавани за разновидности и характеристики на таванни тавани
LED лампи за монтаж на опънати таваниLED лампи за монтаж на опънати тавани
Простри тавани в тавана - стилни и цветниПростри тавани в тавана - стилни и цветни
LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
Петна за опъвам таван - модерен интериорПетна за опъвам таван - модерен интериор
» » Как да изберем лампи за опънати тавани
© 2021 BggeHat.com