Простри тавани и осветление - нюанси на дизайна



Много собственици на опънати тавани, когато ги монтират, възниква въпросът за комбинацията от осветление с апартамента им и избрания тип таван. В нашето време има много различни видове лампи, лампи и други начини за осветяване на стаята. В тази статия ще разгледаме какви видове осветление съществуват, как те влияят върху визуалното възприятие на вашия апартамент и цялостния дизайн на къщата. Нека започнем, като обсъдим детайлите на дизайна, които ще ви помогнат да направите стаята си по-добра и по-комфортна.
осветление в опънати тавани

Осветление в опънати тавани - нюанси на дизайна

Първо, нека разберем как можете да увеличите или намалите визуално височината, като използвате някои техники за проектиране.
Има три метода за промяна на осветлението, използвано за постигането на този ефект:
  1. Тесен ивица осветление на тавана в целия му периметър. Този трик значително ще увеличи височината на тавана и ще му придаде приятен и уютен нюанс (вижте също: "Как да направите тавана визуално по-високи").
  2. Светлината от скритите лампи, насочена към тавана. Ако имате такива светлини по стените, можете да ги използвате за осветяване, докато визуално разширявате пространството.
  3. Ако искате да направите тавана по-нисък, трябва да насочите светлината от тавана към стените. Много по-добре е, ако цветът на тавана е по-тъмен от цвета на стените.
осветление на опънати тавани
Как влияе осветлението върху обема? Нека видим какво можете да използвате, за да промените обема на стаята си:
  1. Светлите стени помагат визуално да увеличат ширината на сградата. За да направите стените по-леки, можете да използвате няколко техники. Например, можете да направите повърхността на стените от материала, която да отразява цялата инцидентна светлина колкото е възможно повече. Като алтернатива, използвайте тавана: гланцовата повърхност също ще увеличи размера на отразената светлина. В допълнение, вградените таванни светлини, които са насочени към стените, също ще помогнат да се направи стаята по-широка.
  2. Изявлението, че яркостта на осветлението влияе върху ширината на сградата, също е вярна, за да се намали пространството. Ето защо, само чрез експериментиране можете да постигнете създаването на най-удобната среда.
  3. Ако трябва да увеличите визуално дължината на стаята, лампите трябва да бъдат поставени в надлъжни редове. Това не само ще разшири частта от къщата, но и ще създаде впечатление за реда и реда. Най-малко на тавана.
  4. Когато е необходимо да се разшири само част от коридора, например в края му, най-близката стена трябва да бъде ярко осветена. И тогава тази част от коридора ще изглежда много по-широка от останалите. И ако ярката светлина се премести в средата, тогава дългият проход ще изглежда много по-кратък.

Опции за осветление на опънати тавани

Сега нека да поговорим за това какви източници на светлина са и какви са предимствата на всеки от тях.
  1. Тип осветление "Звездно небе". Обикновено този тип осветление е проектирано преди монтирането на тавана. Често някои от необходимите неща се намират в пространството между две полони, така че не можете да избегнете допълнителни разходи. Първата плат е напълно изработена от светлоустойчив материал, но след това е перфорирана и инсталирана вече с готовите отвори. Над това платно има източници на светлина под формата на лампи или лампи. Второто платно е полупрозрачно. На него се прожектира образа, който преминава през дупките в горното платно. Има и друг начин да създадете звездно небе. За целта е необходимо да се проведе оптична оптична система между тези две платна. Системата ще бъде захранвана от един източник на светлина и ще излъчи светлина на правилните места. Интересното е, че в този случай светлината може да се управлява от микропроцесор. Вследствие на това звездното небе може да се движи и да бъде по-реално. Нека да разгледаме следните опции за осветяване на опънатия таван. Прочетете също: "Опции за осветяване на тавана".
опънати тавани с осветление
  • Периметърно осветление. Спомняме си, че по-рано в тази статия се казва, че този вид осветление визуално увеличава височината на тавана, поради това, което може да бъде много полезно за жителите на ниските стаи. В допълнение, мекото осветление добавя комфорт и осветява стаята, без да уморява очите. Как се инсталира такава подсветка? Един от начините е да се използва гипсокартон. На първо място около периметъра на тавана е кутия с ниша. Платът или PVC-платът е опънат, закрепен към профилната рамка. Друг начин е да се монтират малки стрехи от експандиран полистирол на разстояние няколко сантиметра от тавана. Тогава LED лентата е поставена в тази корниз и осветлението е готово!
    Възможни опции за осветление на опънати тавани
  • Каквото и да кажат за полилеите, те все още остават един от най-търсените и приятни методи за декорация. Осветяването на опънати тавани с помощта на полилей няма да разваля външния вид на стаята, а напротив, ще го подобри. Освен това, този тип осветление може да се комбинира с други, като се постигне идеален външен вид на стаята. Въпреки това, за монтирането на полилей е необходимо да има приспособление за него, което вече е монтирано в тавана.
  • Почти веднага след края на работата можете да започнете да монтирате полилея. Целият процес ще отнеме не повече от час, а ако желаете, можете да го завършите за 30 минути.
    осветление в окачени тавани
    Нека да разгледаме реда на монтиране на този тип осветление:
    1. Под прага на полилея на долния слой на кърпата трябва да поставите подсилен пръстен.
    2. След това изрежете платното по вътрешния ръб на пръстена.
    3. От горното място трябва да освободите проводниците и да ги прикрепите към полилея.
    4. Закачаме полилея на куката и покриваме отвора с декоративен капак (прочетете: "Как да се мотае полилей на опъвам таван").
    5. Точковото осветление на тавана е все още в търсенето и може да се използва за осветяване на таваните и самата стая. Простиращите се тавани и осветлението с прожектори са много добре комбинирани, тъй като самите лампи са много по-ефективни при използването на светлинен поток и прегряване.
    Монтаж на тела за опънати тавани, подробно за видеото:

    Видове лампи, подходящи за осветление в опънати тавани

    Нека разгледаме накратко кои лампи са подходящи за осветление в опънати тавани и как се различават техните свойства. Лампите с нажежаема жичка, може да се каже, вече са нещо от миналото. Сега те напомнят за себе си само от стари снимки или от излезли от къщи къщи. И това не е изненадващо, защото тяхната ефективност достига не повече от 2.6. Халогенните лампи са малко по-ефективни, но те се нагряват повече от първите, които правят трайното им използване в опънати тавани неприемливо. Енергоспестяващите лампи, рекламирани в наши дни, наистина могат да служат като достоен заместител на техните роднини точково осветление на тавана, Те обаче няма да могат да работят дълго в условия на висока влажност, например в банята. И светодиодните източници на светлина практически не притежават горните отрицателни свойства и тяхната ефективност може да бъде равна на 22! От друга страна, 95 неуспехи падат върху BP - най-уязвимото място за този тип лампи.
    Видове и опции за осветяване на окачени тавани
    Специфична опция за осветяване на апартамента, която можете да изберете за себе си, въз основа на техните предпочитания. Пожелаваме ви успех и дълга работа на вашите източници на светлина.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Простри тавани в тавана - стилни и цветниПростри тавани в тавана - стилни и цветни
    Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
    LED осветителни тела за опънати таваниLED осветителни тела за опънати тавани
    Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
    Красиви опънати тавани - опции за дизайнКрасиви опънати тавани - опции за дизайн
    Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
    Светещи таванни таванни начини за създаванеСветещи таванни таванни начини за създаване
    Осветлението на тавана Zakarniznaya е грандиозно и необичайноОсветлението на тавана Zakarniznaya е грандиозно и необичайно
    » » Простри тавани и осветление - нюанси на дизайна
    © 2021 BggeHat.com