Опции за опъване на таванно осветление



Замисленото осветление за опънати тавани може да превърне всеки интериор. В търговската мрежа диапазонът от осветителни устройства е огромен и понякога не е лесно да се направи избор. След като инсталирате кърпата за опъване, можете да инсталирате полилей или лампички или да направите скрито осветление от вътрешната страна на конструкцията. Кое е по-добре? Можете да видите опциите за осветление на снимката.
осветление за опънати тавани

Влиянието на осветлението върху възприемането на пространството

Има няколко техники, чието изпълнение визуално ще направи стаята по-висока: можете да създадете подсветка около периметъра на таванната повърхност под формата на тесен ивица или да насочите тавана от скритите лампи, инсталирани по стените. Докато височината на стаята изглеждаше по-ниска, светлинният поток от светлинните източници, поставени на тавана с тъмни цветове, трябваше да падне върху стените.
Създаването на дизайна на осветените окачени тавани, трябва да имате предвид влиянието му върху визуалното възприемане на другите измерения на стаята. Стаята изглежда по-скоро, ако ярко осветява стените и когато бъдат завършени, използвайте материали, които имат висок коефициент на отражение. Следователно можем да заключим, че променяйки степента на осветеност, можете да настроите визуалния ефект, в резултат на което стаята може да изглежда просторна или малка.
осветителни опънати тавани в спалнята
Надлъжното разположение на осветителните тела прави по-дълго, например коридор (да се чете:Таван в коридора с осветлениеТесната стая изглежда по-широка, ако завърши със стена, осветена от ярка светлина, и ако в средата на стаята е инсталирано ярко осветление, то визуално ще намалее (повече:Как правилно да поставите фиксаторите върху опънат таван").

Опции за осветление

Преди да инсталирате опънати тавани - опциите за осветление трябва да бъдат предварително обмислени, тъй като е необходимо окабеляване, преди да поставите крилото на вратата. Има много възможности за монтиране на осветителни тела върху опъващата конструкция, но избраното решение трябва да съответства на функционалността на помещението.
«Звездно небе». Подреждането на такава опция за осветяване е проектирано преди да започне инсталирането на таванната конструкция. обикновено за да създадете звездно небе не се използват една, а две платна: едната е перфорирана светло устойчива тъкан (зад нея са източници на светлина), а втората е полупрозрачен филм за проектиране на изображения върху нея. Като алтернатива на обратната страна на полупрозрачната тъкан осветлението под окачения таван във формата на
система от оптични влакна, осигуряваща пренасяне на ярка светлина до необходимите точки от един източник, микропроцесорът може да я контролира.
Периметърно осветление. Ви позволява визуално опъвам таван с осветление по-горе. Този вид осветление в сравнение с директно насочващия светлинен поток по-малко засяга очите и ви позволява да гледате телевизия в удобна среда или да бъдете на компютъра. Монтиране на осветлението около периметъра може да се използва гипсокартон, от който се прави кутията с ниша. Платното от плат или PVC е прикрепено към профилната рамка (прочетете:Stretch таван с вдлъбнато пространство").
Друг начин да се създаде таван и осветление за него е използването на полистирен корниз, което ви позволява да монтирате скрита подсветка. Тя е залепена на стената под тавана с приблизително 10 сантиметра и е поставена в нея с LED лента. осветление опънати тавани в спалнята чрез създаване на подсветка около периметъра е най-добрият вариант за стаи, предназначени за почивка и сън (виж: Дизайн на тавана в спалнята: примери).
полилей. Окачените осветителни тела за таван се използват и при конструирането на напрегнати структури. Полилеят е идеално комбиниран с други източници на светлина. Както знаете, обикновено на тавана има вградена кука за фиксиране на полилея, а наличието на разводни проводници ви позволява да го инсталирате без проблеми. Осветление напрежение тавани в залата след приключване на работата по създаването на системата се извършва в рамките на половин час. Под куката за полилея, подсилен пръстен е залепен на повърхността и платното вътре в него е изрязано. В получения слот спуснете проводниците и се свържете към лампата. Полилеят е окачен на кука, проводниците са отстранени, а рязането в платното е покрито с декоративно покритие от това осветително тяло.
осветление на окачените тавани в залата
Вътрешни вградени осветителни тела. От скритото, тези устройства се характеризират с възможност за по-ефективно охлаждане, което им позволява да използват лампи с нажежаема жичка със сила дори 75 вата. Местоположението на лампата под повърхността на филма или тавана позволява да бъде осветена. При инсталиране на скрити лампи максималната мощност на лампите с нажежаема жичка е 40 вата за PVC фолио и 60 вата за безшевни тавани.
Проектирането и успешните опции за осветление на окачени тавани са представени във видеото:

Лампи за опънати тавани

За осветяване на системата за опъване на тавана можете да използвате лампи с нажежаема жичка, но те имат няколко значителни недостатъка: ниска ефективност и силно нагряване.
При подобно потребление на енергия, халогенните крушки излъчват по-ярка светлина, но също така се нагряват по време на работа, което може да доведе до деформация на лентата от филм.
LED таванска светлина
Енергоспестяващите лампи, разбира се, са благоприятни за инсталиране поради тяхната икономическа ефективност, но електронното устройство на преобразувателя на мощност, съдържащо се в тях, не понася висока влажност, затова ги използвайте за напрежение тавани в банята или тоалетната не следвайте.
Надеждно и издръжливо е светодиодното осветление на тавана, в което светлинните източници са лампи и ленти (да се чете:Осветяване на опънат таван от светлоизлъчваща диодна лента отвътре.. Захранване - - на него се пада голяма част от неуспехите (95) ") Тяхната ефективност достига 22, а нажежаемата е не повече от 2.6 Уязвимост осветление с помощта на светодиоди Тези светлини са водещи по отношение на издръжливост и икономика ..
Експерти съветват избор за опънати тавани LED осветление.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Трябва да знаете - колко е падащият таванТрябва да знаете - колко е падащият таван
Лампи за таван от гипскартонЛампи за таван от гипскартон
Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Как да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтяганеКак да мислим за подреждането на осветителните тела върху тавана на разтягане
Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
Неоново таванно осветление е красиво и грандиозноНеоново таванно осветление е красиво и грандиозно
Вградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристикиВградени осветителни тела за опънати тавани тип и характеристики
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
» » Опции за опъване на таванно осветление
© 2021 BggeHat.com