Неоново таванно осветление е красиво и грандиозно



Модерната конструкция на тавана позволява използването на различни източници на допълнително осветление, включително неонови. Изглежда много впечатляващо, но да го направите сами е трудно, макар и възможно.
неоново таванно осветление в залата

Принципи на устройството

Неоново таванно осветление означава използването на специални осветителни тела, които са стъклени тръби, напълнени с фосфорен прах. С определен ефект той свети (вижте също: Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство). В тръбите се изпомпва инертен газ от неоон, който не взаимодейства със стъкло и прах. В края на лампите има електроди - те се захранват. Неон под действието на високо напрежение йонизира и йони, попадащи върху фосфора, блестят. Тъй като за работата на такива осветителни тела се изисква високо напрежение, като се монтира осветлението на тавана на неоните, е необходимо да се монтира преобразувател (стъпков трансформатор).
В неонните тръби няма нишки. По тази причина те не изгарят толкова бързо, колкото крушките с нажежаема жичка, а минималната им продължителност е около 10 години. Повечето от приспособленията имат диаметър от 8-15 милиметра и дължина от един и половина метра. Неоново таванно осветление може да има различни цветове - зависи от състава на фосфора. Комбинация от нюанси може да бъде по желание - подсветка може да бъде монофоничен или ирисцентен, да съответства на цветовото решение на помещението или да контрастира с него.
таван с цветни неонови светлини

Предимства и недостатъци

Неонови светлини имат много предимства:
  • stretch таван с неонови светлини има прекрасен външен вид, пример в снимката;
  • Инертният газ в тръбите е абсолютно безопасен за хора и животни, не избухва и не гори;
  • осигурявайки еднаква светлина - за създаване на подсветка може да бъде непрекъснато, докато в кръстовището на лампите няма да има тъмни петна;
  • температурата на лампите не надвишава четиридесет градуса;
  • дълъг живот - да се променят неонните приспособления, е необходимо само за 10-15 години;
  • голяма цветна палитра, можете също така да купите осветителни тела с всякаква форма и размер.
недостатъци неонните светлини нямат много, освен факта, че не могат да бъдат произведени самостоятелно. За да закупите такива източници на светлина, трябва да се свържете с специализирана фирма.
Вторият недостатък на неоновото осветление е цената. Факт е, че такова осветление не може да се нарече икономично. За стая с размери 20 квадратни метра ще отнеме около 18 метра стъклени тръби с неонови. Всеки метър консумира около 10 вата, така че таванното осветление струва 180 вата. По принцип няма нищо лошо с него по същия начин, за да зададете полилей три електрически крушки от 60 w всеки, че много потребители и правят осветлението на помещенията, като площ.
неонова таван осветление цена
Но таванът протягане с неонови светлини не дава достатъчно светлина, изисква основно осветление под формата на вградени лампи или полилеи (прочетете: "Как да се мотае полилей таван"). Тази светлина може да служи като нощна светлина, но да четат и правят други неща, които изискват ярка светлина, това е просто невъзможно. Въпреки това, тя изглежда много хубаво, и може да се превърне в достоен украшение на стаята.

Инсталационен ред

Неонът, който осветява тавана със собствените си ръце, е трудна задача, но резултатът си заслужава усилието. С такова осветление стаята ще стане стилна и уникална.

Осветителни тела се монтират в таваните или специална гипскартон. Вторият начин на инсталиране крушки за тавана на гипсокартон често използвана в случай, че подсветката е инсталирана дори по време на ремонт, когато завършването на тавана и стените все още не е завършено.
Ако е невъзможно да направите гипсокартон по протежение на периметъра на таванния участък, използвайте тавана перваз от полистирол. Монтирането на подсветката в такъв цокъл е особено удобно, тъй като е възможно да се направи на почти всеки етап от ремонта, без да се повреди повърхността.
монтаж на осветление на тавана на неонова светлина
Корниз, направен от такъв материал като сухото строителство, е създаден по следния начин. Първо закачете закачалите метални профили към основата или първата подложка на окачена таванна конструкция. Отдолу основният профил е прикрепен към окачванията, а стартовият профил е монтиран по периметъра на стаята на стената. Профилите са прикрепени към лентата от гипсокартон, трябва да се има предвид, че като резултат, корнизът трябва да бъде ширина от 100-150 милиметра. При избора на конфигурация е необходимо да се осигури място за стъпков трансформатор - той трябва да бъде напълно скрит.
За да се прости на тавана с неонова осветление има ясен контур, на плоската повърхност на корниз е инсталиран вертикален ръб. Нейната височина трябва да бъде повече от 20 милиметра, ако лампата ще бъде поставена директно върху корнизът. Острието и остротата на неоновите светлини зависи от височината на ръба, но ако искате да получите разсеяно осветление на повърхността на тавана, то не трябва да се прави (прочетете също: "Стъклени тавани с осветление: хармоничен интериор").
Задаването на фоновото осветление в филето е много по-лесно. В този случай само вие трябва да изберете широки плинтове, така че да можете да скриете трансформатора. Но дори и ако барът е малък, проблемът може да бъде решен чрез удавяне на трансформатора в нишата на стената, както е на снимката.
Пример за осветление на тавана на неонова е показан във видеото:

Как да свържете фоновото осветление

Неоново таванно осветление функционира само ако има високо напрежение, което означава, че стъпков трансформатор е просто необходим. Едно устройство ще бъде достатъчно за почти 6 метра осветление, то е монтирано в средата на обекта с лампи. Необходимо е да се мисли предварително колко трансформатори са необходими и къде могат да бъдат поставени.
Този светлинен източник приема средно количество енергия, няма нужда да провеждате мощен кабел. Таванът с неонови светлини е красив и необичаен, но удоволствието не е евтино. Ако искате да бъдете доволни от резултата, и такива светлини, украсени стаята за дълго време, е желателно да се използват услугите на специалисти, така че как да се изчисли размерите на корнизи и сами по себе си тела, не е лесна задача.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
Офис тавани осветление видове и ползиОфис тавани осветление видове и ползи
Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
Улично таванно осветление Оптимално осветление за изборУлично таванно осветление Оптимално осветление за избор
Скрито таванно осветление хармонично и надеждноСкрито таванно осветление хармонично и надеждно
Опции за опъване на таванно осветлениеОпции за опъване на таванно осветление
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Таван за осветяване на хармонията на светлинатаТаван за осветяване на хармонията на светлината
Осветлението на тавана Zakarniznaya е грандиозно и необичайноОсветлението на тавана Zakarniznaya е грандиозно и необичайно
Планиране на осветлението в банятаПланиране на осветлението в банята
» » Неоново таванно осветление е красиво и грандиозно
© 2021 BggeHat.com