Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство



Възможно е да се създаде таванна структура на всеки дизайн от гипсокартон, плюс това е лесно да се инсталира - за това предпочитат да го монтират. За многопластовите тавани изглеждате още по-интересни, можете да създадете подсветка. Монтирането на тела не е лесна задача, но е напълно осъществимо за човек без специални умения. Можете да видите как таваните изглеждат от гипсокартона с фоновото осветление на снимката.

таван с гипсокартон с фоново осветление

Монтаж на тавана

Първо трябва да разберете височината на втория етаж, като се вземе предвид размерът на осветителните устройства. След това, по периметъра на стените, трябва да прикачите UD профилите (прочетете: "Таван с осветление около периметъра"). След това, на тавана на всеки 60 см са отбелязани с успоредни линии и ги пълнени на закачалки. За да прикачите профил точно, дръпнете по линията. След като монтирате профилите към най-новите Спиранията се наведе, така че те не пречат.
В местата, където се обединяват листовете от гипсокартон, е необходимо да се закрепят надлъжно направо от профила, те се наричат ​​усилващи елементи. При броене се взема предвид размерът на листа - 120 на 250 сантиметра. Не е необходимо да се правят симетрични усилватели - те служат за осигуряване на фиксирането на гипсокартон. Ако дължината на профилите за стаята не е достатъчна, те се изграждат с винтове на мястото на докинг елементите. Линията може да бъде премахната.
Необходимо е да извадите проводника за окабеляването. След това листовете се прикрепват към профилите, включително подсилващите елементи, като се използват винтове с самонарязващ се елемент. Това е лесно. Не се страхувайте, че ставите на листовете са видими - с тях мазилката ще работи в бъдеще. За да освети окачени тавани от гипсокартон тя се оказа, както искате, е необходимо да се премахнат жиците в местата за инсталиране на лампи.
След това те започват да създават второ ниво. От първото ниво се измерва височината на втория. Тогава всичко зависи от това, за какво е избран моделът на тавана. Отново, трябва да инсталирате профилите на изискваните места, за радиусните секции, които ще трябва да се огънат. Също така ще е необходимо да се оборудват усилвателите и да се разреждат проводниците за прожектори. За закрепването на гипсокартон се дава необходимата форма.

Също така са фиксирани допълнителни нива - на този строителен материал са направени тавани на три и четири нива. След това можете да започнете да създавате осветление. Осветлението на окачените тавани от гипсокартон е от няколко вида.

Окачени осветителни тела

Когато се използват такива осветителни тела, е необходимо да се предвиди в кутията дизайна на мястото за поставяне на стъпкови трансформатори. Те са малки по размер, така че те са лесни за криене.
От лампите с нажежаема жичка трябва да бъдат изоставени, тъй като прегряват и развалят финала. Вместо това можете да използвате енергоспестяващи лампи (повече: "Лампи за тавана на гипсокартона: изборът на осветление") Също така не се препоръчва използването на проводници с проводници от различни метали, а кабелите трябва да са в двойна изолация. Ако няма такава изолация, те се полагат в гофрирани тръби от пластмаса.

скрито таванно осветление от гипсокартон

LED осветление

LED таванското осветление от гипсокартон е с различни цветове, можете да създадете и цветно осветление. Подобна светлина също се нарича скрита. Възможно е да се контролира с контролери за дим или RGB контролер.
това таванно осветление от гипсокартон напълно безопасни, тъй като елементите не се нагряват, ще се харесат и ниската консумация на енергия. LED осветяването има декоративна цел, може да се използва като нощна лампа. Скритото осветление на тавана от гипсокартона дава твърде малко светлина и като основно осветление не се използва.
За да създадете такова подсветка, по-добре е да използвате LED лента. Монтиран е в страничните ниши, разположени по периметъра на първото ниво на тавана от гипсокартон. В същото време се взема предвид, че криволинейните форми са много трудни за правене, така че е по-добре да направите таван с триъгълни, квадратни и правоъгълни форми (прочетете също:LED прожектори за тавани от гипсокартон").

Светлини на място

Точковите светлини се използват по-често от скритото осветление на тавана от гипсокартон, тъй като те дават ярка светлина. При избора им те обръщат внимание, така че да могат да се поберат в тавана. Местоположението на прожекторите е избрано по такъв начин, че да не пада върху структурните профили. Гнездата са много удобни за нарязване на специално приспособление към свредлото. Първо, жиците трябва да бъдат фиксирани в клемите и след това да бъдат вкарани в гнездата.

използване на прожектори върху гипсокартон

Комбинирано осветление

Също така, осветлението се създава с помощта на различни видове лампи. Например, в средата на стаята виси полилей, избирайки устройството, въз основа на интериора на стаята (за подробности: "Как да се мотае полилей върху таван от гипсокартон"). Тя може да бъде заменен от нюанси лампи - в този случай не е необходимо да инсталирате подложка за монтиране В допълнение към това, можете да използвате прожектори LED таван осветление от гипсокартон във всеки случай се комбинира с други видове осветление, тъй като тя не може да даде достатъчно .. светлина (виж също: Таванно осветление: красиво и ефектно).
скрито таванно осветление от гипсокартон
Трябва да се отбележи, че лампите са включени едновременно и отделно. При монтажа на таван от гипскартон е необходимо да се предвиди отделно автоматично устройство в електрическия панел.
След като завършите цялата работа, трябва да поканите специалист и да изберете цветовото решение за тавана, което е най-подходящо за интериора. Ярките цветове не изглеждат много атрактивни - често използват млечни, нежни нюанси на розово, синьо, лилаво. Наситените тонове с елегантно фоново осветление изглеждат груби. За да определите избора на дизайн, можете да видите Тавани с гипсокартон с осветление снимка.
Гипсокартонните тавани са отлично изобретение. Сред техните предимства - лесна инсталация, неизчерпаем брой дизайнерски опции, възможност за използване на различни видове осветление. Такива тавани влизат във всеки интериор на стаята. Благодарение на всичко това дизайнерите и строителите искат да работят с тавани от гипсокартон. Единствените места, където не трябва да се инсталират тавани от гипсокартон, са бани и кухни, тъй като външният слой на материала се състои от картон, който абсорбира добре влагата. За стаите те се вписват добре.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тавани от гипсокартон със собствени ръцеТавани от гипсокартон със собствени ръце
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Многослойни тавани с осветлениеМногослойни тавани с осветление
Трябва да знаете - колко е падащият таванТрябва да знаете - колко е падащият таван
Осветление на тавана по периметъра - оригинално и хармоничноОсветление на тавана по периметъра - оригинално и хармонично
Опции за опънати тавани на задното осветлениеОпции за опънати тавани на задното осветление
Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим самиДвустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
Опции за устройства с двоен таванОпции за устройства с двоен таван
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
» » Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
© 2021 BggeHat.com