Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами



Много собственици на имоти наскоро се опитаха да направят помещенията необичайни и привлекателни, като се отдалечиха от обичайните решения. Окачените тавани на няколко нива ви позволяват да създадете незабравим интериор благодарение на гладки криви или оригинални фигури. Едностепенните дизайни вече не са на мода.
двуетажни гипсови тавани в залата
Подобни варианти за декорация изглеждат много привлекателни и оригинални
При създаването на тавани от гипсокартон няма нищо трудно. Но все пак, преди да започнете планираното, струва си да разберете техниката на инсталиране на структурата. Ако има желание за създаване на двустепенни тавани от гипсокартон, видеото ще помогне за по-доброто разбиране на процеса (прочетете също:Оригинални тавани - смели идеи").

Създаване на първото ниво

Първо направете маркиране - без него не можете да инсталирате структурния скелет. В стаята с помощта на инструмента за измерване е най-ниското ниво на тавана, както и да се излиза на 6 - 10 см, да се направи ясно разграничение в зависимост от периметъра на помещението. профил UD се прилага спрямо хоризонталата така, че долната си част съвпада с определен ред, пробити в него и стената на отвора на всеки 30 до 40 см на удар и закрепване на лентата към тавана на стената. Така профилът е разположен около периметъра на стаята.
В целия таван боята е маркирана с прави паралелни линии, пролуката между тях и стените трябва да бъде 60 сантиметра. По тях са закрепени към тавана на окачването на разстояние 50-60 сантиметра един от друг, те трябва да са перпендикулярни на линиите и да бъдат разположени върху тях в центъра. Можете да видите как да направите двустепенни тавани от гипсокартон.
Използвайки найлонова конец или риболовна линия, разтягането се извършва от дъното на един от водещите профили до дъното на другия профил, разположен на противоположната страна. Издърпайте конеца перпендикулярно на линиите, по които са окачени окачванията. В UD профила се поставя лента за CD и се монтира към окачването на тавана. Че тавана се оказа равен, нивото, образувано от ламелите на хоризонталната равнина, се контролира чрез разтягане. В същото време основните ленти трябва да са по-големи от милиметър. Ако профилните ленти не са достатъчно дълги, за да ги монтират в или в помещението, те се комбинират с надлъжни съединители.
първи слой гипсокартон
В началния етап от създаването на двустенния таван от гипсокартон трябва да вземете под внимание всички нюанси, като имате предвид всяка стъпка
Над решетките на главния профил са направени усилващите елементи, които представляват сегментите на профилния компактдиск с дължина 53,5 сантиметра (прочетено:Как да направите двустепенен гипсокартон таван: описание на инсталацията"). Техните специални крайни прикачване конектори, поставени на място, където няма да има на сухото строителство листове. Следва да се има предвид, че размерът на лист е равна на 120 х 250 cm.

Закрепване на гипсокартон

Ако погледнете как са направени двустенни тавани от сухото видео, става ясно, че закрепващите листове не са трудни. Преди да инсталирате GCR, разтеглете окабеляването на мястото на бъдещите лампи. Това трябва да се направи, тъй като след това няма да има достъп до проводниците, ще трябва само да премахнем сухото строителство. започвам за фиксиране на гипсокартонени плоскости към тавана от ъгъла на стаята, полагайки листовете през стените и по основния профил. Те трябва да се прикрепят към осите на профилите. Материалът е прикрепен към рамката със специални винтове. На мястото, където ще бъде разположено второто ниво на системата, те също са инсталирани. В гипсовата плоскост преди фиксирането направете отвори за фиксиращи елементи (виж: Осветителните тела за тавана на гипсокартоните са различни).
Закрепването на гипсокартон към рамката на горното ниво
Прикрепете листове от гипсокартон е много по-лесно, ако рамката е направена качествено

Създаване на второ ниво

Можете да разчитате на двустепенни тавани от гипсокартон или по-скоро да разберете процеса, който се основава на дизайна на закръглена вдлъбната форма. Инсталирането на второто ниво трябва да се извършва в съответствие с определени правила (по-подробно:Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора").
Първо, те отново правят маркирането. За да направите гладък кръг, вземете конец и го използвайте като компас, направете схема. От първия етаж отстъпвайте до 6 сантиметра и направете хоризонтална линия на стената. Разликата от оформлението на първото ниво е само, че линиите се прилагат само там, където е насрочено второто ниво.
Водещият профил е прикрепен към стената отново, линията, изтеглена преди да съвпадне със своята долна част. Дебелината на второто ниво е равна на ширината на профила SD, която е прикрепена към първия ред с ръб. Частите от летвите се поставят по краищата на планираното второ ниво върху ребрата, перпендикулярни на стените, и се закрепват към тавана. Много е важно да ги монтирате специално в профила, а не върху гипсокартона.
направете второто ниво на рамката под листовете от гипсокартон
При сложните структури на двустепенната рамка под гипсокартон не всички ще се справят, понякога е по-добре да наемат специалисти
След това се създава извит профил. За да направите това, ножиците за метал са направени отстрани на профилните процепи на разстояние около 3 сантиметра. Профилът е фиксиран към тавана в съответствие с очертанията на окръжността. Няколко вдлъбнатини се монтират от направляващата лента до дъното на профилния диск, поставен на ръба. Сега рамката за второто ниво на тавана е готова. Остава само да се покрие рамката GKL, която се подрязва с резачка в необходимата форма. За да стане ясно, си струва да видите как двустепенните тавани от гипсокартон правят видео.
След това, дизайнът е shpaklyuyut, цвят и инсталира лампи. Дизайнът на тавани на две нива няма ограничения - този материал дава големи възможности за проявление на фантазия. Цветното решение може да бъде различно, но таванът ще изглежда най-добре, ако използвате бели или пастелни цветове.
Опции за осветяване на двустенния таван от гипсокартон
Мястото и мощността на осветителните елементи трябва да се обмислят предварително, като се вземе предвид количеството слънчева светлина в помещението
Що се отнася до арматурното табло, възможно е да изберете висящи, спот или LED осветителни тела. Най-често се инсталират светлини на място - осветяват добре помещението и изглеждат красиви. За LED ленти, трябва да осигурите свободна ниша между нивата. Такова осветление изглежда много оригинално, но не може да бъде основният източник на светлина, тъй като яркостта не е достатъчна. Това е повече от декоративно решение, което може да се използва като нощна лампа. Окачените светлини трябва да са малки по размер и тегло, масивната система за окачване на полилеи няма да издържи. Можете да видите как изглеждат двустенните тавани от гипсокартона, за да определите дизайна.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Двустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиранеДвустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиране
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериораМонтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
Простиращият се таван на две нива със собствените си ръце реши проблемаПростиращият се таван на две нива със собствените си ръце реши проблема
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
» » Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
© 2021 BggeHat.com