Как да направите таван на две нива от гипсокартон



Ако таванът на стаята Ви е с достатъчна височина от 2,5 метра и повече, това означава, че имате възможност да инсталирате двустепенния таван от гипсокартон. В тази статия ще говорим как да се направят двустепенни тавани от гипсокартон. Така че, нека да започнем. Една проста версия на такъв дизайн ви позволява значително да разнообразите дизайна на стаята. Освен това, като сте усвоили принципите за инсталиране на такъв таван, лесно можете да започнете работа по създаването на по-сложни композиции.
двустепенен таван от гипскартон

Изработваме таван на две нива от гипсокартон - маркировка

Как да направите таван на две нива от гипсокартон? На първо място, важно е правилно да маркирате стените и тавана.
Ако височината на помещението не е твърде голяма, първото разстояние от основата не трябва да надвишава 2,5 см. Това разстояние е отбелязано от най-ниската точка на тавана. Използвайки нивото на водата, необходимата вдлъбнатина е маркирана около периметъра на помещението. Между белезите, които току-що направихте, победихте линията "Чоклин". Показва нивото на инсталиране на първия етаж на тавана. Схемата на двустепенния таван от гипсокартон предполага равномерно поставяне на първия слой.
различни тавани от гипсокартон
След това трябва да определите посоката, в която ще бъдат зашити листовете от гипсокартон. След това таванът се изчертава с линии на стъпки от 50 см в избраната посока. За да направите това, маркери по посока на гипсофактора се поставят под тавана. За правилното изпълнение на този етап на работа използвайте чертежи на тавани на две нива от гипсокартон (по-подробно: "Схеми и чертежи на тавани от гипсокартон") Също така можете да видите снимките в нашия уебсайт, които показват характеристиките на избора на посоката на GKL подреждане.
Работейки с нивото на водата, може да се окаже, че конусите на инструмента ще се придържат към тавана. Ето защо, за да се определи правилно хоризонталата, е необходимо водата да се напълни почти до точката на повреда. За да използвате нивото по-удобно, можете временно да отстраните конусите и да определите етикетите за нивото на водата в тръбата.

Рамка на първо ниво

приготвяне двустепенни тавани от гипсокартон не се различава в сложността. Първо, UD профилът е зададен върху планираната линия по стените. Ако няма специални отвори за закрепване, те трябва да бъдат направени сами. За да направите това, профилът е прикрепен към стената и дупка се пробива в него, загивайки в стената. Разстоянието между тези отвори трябва да бъде около 40-50 см. За фиксирането на профили се препоръчва използването на дюбели-умивалници с диаметър 6 мм и винтове 5 мм.
устройство на таван на две нива от гипсокартон
За да монтирате елементите на рамката върху основния таван, е необходимо да използвате изпъкнал дюбел с капачка. Това се дължи на факта, че припокриването има кухини, при които простият дюбел се провали. Вместо да сте избухнали, можете да използвате дюбели, но винтът трябва да бъде заменен с по-дебел.
Сега, по линиите, маркирани на тавана, окачванията се завинтват. Разстоянието между тях не трябва да е по-голямо от 50-60 см. Това изискване е особено важно да се спазва, ако направите тавани от гипсови гипсокартон на две нива със собствените си ръце.

Двустепенни тавани от гипскартон - инструкция

Под окачените окачвания са инсталирани CD профили. За да направите това, те се вмъкват в UD профила, който вече е фиксиран към стената. За да се гарантира, че в резултат на гладки равни тавани от гипсокартон, е необходимо да се изравнят профилите на тавана. За тази цел се изтегля найлонова нишка под рамката. В същото време профилът на компактдиска е окачен ще пречи на нормалното (строго хоризонтално) напрежение на конеца. Поради това всеки профил на тавана издърпва средното окачване, като просто огъва ушите си под профила. Сега, според опънатата резба, регулирайте височината на всеки профил на тавана. След настройването на нивото, те се завинтват към окачванията с малки винтове. След изравняване на CD и UD профили, те са фиксирани един към друг. Изпъкналите уши на закачалите се настрани. Прочетете също: "Двуетажен окачен таван със собствените си ръце".
как да направите тавани на две нива от гипсокартон
Купувайки винтове за профили, трябва да проверите тяхното качество. За тази цел винтът се поставя върху дюзата # 2. Ако не изпадне в хоризонтално положение или в положение на завинтване, то тези елементи са подходящи за употреба.

Монтиране на GKL

За да вдигнете лист от гипсокартон и да го прикрепите към скелет, е по-добре заедно. За един лист материал се използват около 60 самозатягащи винта. Те се завинтват на разстояние 30-40 см един от друг. В този случай главата на винта е леко вдлъбната в листа от гипсокартон. Това е необходимо за по-нататъшната процедура на шпакловане и довършване на тавана. Важно е да се уверите, че главата на винта не се счупи през хартията.
производство на тавани на две нива от гипсокартон
За да се спести материал и време, на места, където ще бъде инсталирано второто ниво, сухото строителство не може да бъде ушито.

Второ ниво

Как да направим две нива таван от гипскартон със собствени ръце? Както казахме по-горе, в тази статия ще разгледаме създаването на прост дизайн на второто ниво. Първо трябва да нарисувате очертанията. След това профилните стени се изрязват на всеки 5-10 см (разстоянието трябва да е същото). Подготвеният профил се завинтва към горната рамка по желаната линия. В нашия случай взехме UW профил с ширина 75 см, но можем да вземем UD профил с ширина 25 мм.
След това UD профилът е завинтен към стената, а профилът на CD-то е закрепен между стената и завоя. Ако дължината му е повече от 50 см, тогава допълнително се подсилва с окачване. Сега е необходимо да шиете втори слой гипсокартон. Излишъкът се изрязва с резачка директно на тавана.
как да направите тавана на две нива от собствените ръце на гипсокартона
За да издигнете вертикална равнина, изрежете лента с необходимата ширина. От изпъкнала страна на завоя хартията се отрязва (по-подробно:Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора") Освен това, колкото по-стръмно е извивката, толкова по-малка е стъпката между разфасовките. Сега такъв лист гипсокартон се завинтва към рамката.
Устройството на таван на две нива от гипсокартон предполага използването на осветителна система. Затова не забравяйте да оформите кабелите предварително и да очертаете местоположението на осветителните тела.
Инсталиране на таван от гипсокартон на няколко нива, повече във видео:

заключение

Сега знаете как да направите тавана на две нива от гипсокартон. Спазвайки прости правила за инсталиране, можете независимо да инсталирате висококачествена двуетажна конструкция (повече: "Монтиране на тавана от гипсокартон по собствени ръце: инсталационни характеристики") И след като сте придобили малко опит, можете сами да създавате сложни форми. Пожелаваме ви успех във вашите усилия.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Двустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиранеДвустепенни тавани от гипсокартон - широки възможности за проектиране
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериораМонтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим самиДвустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Таван на тавана с гипсокартон - ефективно довършванеТаван на тавана с гипсокартон - ефективно довършване
» » Как да направите таван на две нива от гипсокартон
© 2021 BggeHat.com