Правилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайн



За да се постигне най-голям таван ниво повърхност гипсокартон, преди да се пристъпи към инсталирането на скелета и кожата, не забравяйте да се извърши процедура като оформление таван от гипсокартон. Това е основата на постигнатите резултати и инсталацията ще се извърши.
как да маркирате тавана за технологията на гипсокартон
Дори ако таванът не е напълно хоризонтален, не трябва да има трудности при извършването на маркировката. Основното е да използвате правилно всички инструменти, необходими за измерване.

Каква е целта на маркирането на тавана?

Преди да отговорите на въпроса как да маркирате таван за гипсокартон, трябва да разпределите 2 основни цели, за които се прави това маркиране:
  1. Основната цел е да се определи хоризонталата и нейното приложение под гипсокартонния таван в целия й периметър. Това се прави така, че последващата равнина на монтаж на конструкцията да е равна.
  2. Малко по-важна цел е да се прилагат паралелни линии към бетонната основа. По тези линии ще бъдат инсталирани по-късни профили на цялата рамка.
как да маркирате тавана под гипсокартон
Хоризонталната линия, върху която ще се монтира окачен таван, трябва да бъде разположена приблизително на 8 до 15 сантиметра от мястото, където се намира най-ниската точка на тавана. Този факт следва да послужи като основа за извършване на такава процедура като маркирането на тавана за гипсокартоните.
Ако говорим за оформлението на тавана, предназначен да се определи основният профил е от първостепенно значение тук е стриктно спазване на терена между всички линии от 60 см, а не само на линии на една от стените, но също така и един към друг.

Инструменти, използвани за маркиране на тавана от гипсокартон

Важно е да разберете как да маркирате тавана под гипсокартон, използвайки в процеса на строителството или други строителни инструменти, които опростяват тази работа. 
как правилно да маркирате тавана за сухото строителство

Извършете маркиране с ниво от 2 метра

Използването на такова устройство се характеризира със следните характеристики:
  • използването на нивото на сградата е допустимо, ако общата площ на помещенията не надвишава 30 м²;
  • маркирането с такъв инструмент се извършва чрез поставянето му върху стената под равнината на тавана на предварително определена височина и подравняване, така че въздушният мехур, разположен в нивото, да е точно между маркерите, маркирани върху него. След това се изтегля линия с инструмент с молив;
  • след това нивото трябва да се премества покрай тавана по протежение на стената, очертавайки хоризонталната линия и да държи ясно очите на местоположението на въздушния мехур вътре в устройството;
  • линията трябва да бъде очертана, докато тя минава през всички помещения, достигайки началната точка.
табела за инструкция за гипсокартон
Важно е да запомните, че инструмент като нивото на сградата има някаква грешка, ако стаята, в която е направена маркировката, е твърде голяма. Ето защо не се изненадвайте, ако се случи, че точките от линиите на началото и края на хоризонта не се затварят.
Как да направите таван оформление, подробности за видео:

Маркировка на тавана, използвайки нивото на водата

Такъв инструмент е не само достъпен, но и много надежден инструмент, който помага да се определи правилно хоризонталата. Ако няма такова ниво, винаги може да бъде направено със собствена ръка, като използвате две спринцовки и тънък дълъг маркуч.
Маркирането на тавана с помощта на нивото на водата също има някои характеристики:
  • Най-оптималният начин за означаване на нивото на водата е да се извърши работата на двама души. Така че, един човек трябва да държи първия съд с вода в единия ъгъл на стаята, а вторият държи кораба в противоположния ъгъл;
  • Когато и двамата работници са готови, съдовете трябва да бъдат отворени, за да се позволи на водата да влезе в нивото. В този случай един съд трябва да бъде прикрепен към стената на правилната височина по такъв начин, че местоположението на марката да съответства на желаната точка. След това позицията трябва да бъде фиксирана;
табела за технология на гипсокартон
  • Втората от съдовете трябва да се регулира така, че водата да достигне желаното ниво на скалата на устройството и след това да фиксира желаната точка;
  • всички допълнителни маркировки се извършват съгласно същата схема;
  • в края на прилагането на всички маркировки, получените точки трябва да бъдат свързани чрез кабел за боядисване (като опция - използвайки един от профилите, играещи ролята на владетел).
  • Максималната точна маркировка на тавана за гипсокартон може да се извърши с лазерно ниво, теодолит и ниво. Основният недостатък на тези инструменти е тяхната висока цена, така че закупуването им за еднократна употреба не е много изгодно.
    Подробни снимки на всички устройства за маркиране, както и видеоклипове с инструкции за тяхната работа винаги могат да бъдат намерени в специалисти, участващи в инсталирането на тавани от гипсокартон.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да направите окачен таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите окачен таван от гипсокартон - инструкция
    Как правилно да направите таван от гипсовата дъска тайни на изработкаКак правилно да направите таван от гипсовата дъска тайни на изработка
    Покриване на тавана с гипсокартон - лесно и лесноПокриване на тавана с гипсокартон - лесно и лесно
    Таван на гипсокартон таван - инструкцияТаван на гипсокартон таван - инструкция
    Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим самиДвустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Как да направите таван от гипсокартон на едно нивоКак да направите таван от гипсокартон на едно ниво
    Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
    Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
    Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
    » » Правилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайн
    © 2021 BggeHat.com