Как правилно да направите таван от гипсовата дъска тайни на изработка



Гипсовите плоскости са уникален строителен материал, който е търсен и популярен сред дизайнерите, строителите и собствениците на имоти.
Предимствата на сухото строителство включват:
  • достъпни разходи;
  • екологична съвместимост;
  • перфектно плоска повърхност на тавана, при условие, че инсталацията се извършва правилно;
  • няма нужда да изравнявате основното припокриване по традиционния начин (премахване на стара мазилка, нанасяне на грунд и кит);
  • неограничени възможности при създаване на дизайн.
как да направите таван от гипсокартон
Тези предимства са много мощен аргумент за изучаване на информация по темата "Направи си сам, таванът от гипсокартон" и след това със собствените си ръце, за да вършите работата, като една от стаите е красив и стилен.

Избор на листове от гипсокартон

Производителите GKL произвеждат този продукт в диапазона, който ви позволява да реализирате всяка задача, свързана с дизайна на таванната повърхност. За самостоятелно извършване на висококачествена инсталация на листове за гипсокартон, трябва да ги изберете правилно.
В продажба на вниманието на купувачите предлагат 3 вида на този материал:
  • конвенционални GCR (гипсокартон);
  • огнеупорен GKLO;
  • устойчив на влага GKLV.
Самостоятелен таван от гипсокартон
GKL се използва за всички сухи помещения, като спалня, детска стая, библиотека или офис. GKLO се инсталира в банкови институции или котелни. За да завършите тавана на банята или кухнята, трябва да закупите GKLV. Освен че знаете как правилно да направите таван от гипсокартон, като например на снимката, трябва да сте в състояние да изберете дебелината на листа от материала. За тавана, оптималната дебелина е 9.0-9.5 милиметра, а 6 милиметра е достатъчно за създаване на декоративни елементи.

Избор на крепежни елементи

Технологията за монтаж на гипсокартонени конструкции означава създаването на тавани с метални профили: широк таван CD60 и тесни водачи UD17 (27).
За фиксиране на листовете се изискват и следните крепежни елементи:
  • метални винтове;
  • раци;
  • малки винтове с бормашина, наречени "бълхи";
  • монтажни плочи / висящи игли.
как и как правилно да направите таван от гипсокартон
Раците се използват за свързване на профила под прав ъгъл и 20-30 mm винтове за закрепване на листовете. Когато се избират скрепителни елементи, се взема предвид материалът, от който е направена рамката за сглобяване на каркаса. Когато се фиксират върху бетонна или тухлена повърхност, се използват дюбели с диаметър 6 и дължина 40 мм, дървесината или глина с добавка на дърво ще бъдат снабдени с винтове за самозатягане. При монтиране на таванно припокриване на насипни материали, например като силикатни блокове, се използват дюбели с диаметър 8 и дължина 80 милиметра.

Подготвителна работа

Технологията за това как да се направи тавани от гипсокартон се предвижда, че преди да направи избор от листа от гипсокартон тавани изисква предварително проучване, както и в райони с постоянна и висока влажност на въздуха в мазета, експертите съветват да инсталирате водоустойчив вида на материала, а в хола обикновен.
За ремонта на тавана ще са необходими:
  • перфоратор, бормашина;
  • ножици за метал;
  • чук;
  • смесител за сгради;
  • рулетка;
  • остър нож;
  • ниво сграда;
  • Тапицерски кабел;
  • шпатули.
как да направите инструкция таван гипсокартон
Когато ремонти се извършват в оборудвани помещения, обзавеждане, трябва да се направи, или да ги покрийте с найлоново фолио, така че те не са засегнати от замърсяването. При рязане и инсталирането на листа от гипсокартон голямо количество прах, така текстурирана тапети трябва да се затвори кърпа или фолио и ги фиксирайте самозалепваща лента, подовата настилка също таят филм.

Извършване на маркиране на повърхността

Сред препоръките колко правилно да се направи таван от гипсокартон е необходимо да се обърне внимание на необходимостта да се извърши създаването на структура на предварително направени подробни чертежи.
Маркирането за инсталирането на рамката се извършва в следния ред:
  • измерване на параметрите на основната повърхност;
  • определя хоризонталното ниво на помещението;
  • Изчертайте линиите за монтаж на профилите според чертежите.
как правилно да направите гипсокартон тавани
Най-важният етап от работата по маркирането е определянето на хоризонталното разположение на рамката на бъдещата структура на тавана, тъй като е почти невъзможно да се постигне идеално изграден таван. Обикновено след измерването се оказва, че е положено с наклон.
След това определете най-ниската от ъглите на тавана в стаята, за която измервате разстоянието от пода до пода. Той трябва да бъде отбелязан в ъглите и в местата на вдлъбнатините и височините на повърхността на основата.
Когато се определя най-ниската точка на спускане на трупа, се извършва маркировката, съгласно която се монтира профилът:
  • върху дължината на тавана поставете етикети на всеки 40 сантиметра от двете му страни, така че да нарисувате паралели;
  • Чрез свързване на точки се получават ленти върху основата;
  • на първата линия маркирате с 50-сантиметрова стъпка, а на втората с 25-сантиметра, след това продължете да ги поставяте в шахматна дъска;
  • Освен това е необходимо да се извърши рязането на тавана под окабеляването и маркирането на местата за монтаж на осветителните тела.

Фиксиране на профила

Според технологията като таван, изработен от гипсокартон, окачването трябва да бъде закрепено на основата на припокриване в съответствие с маркираните маркировки. При подготовката за инсталирането на CD профил се счита, че дължината на лентата трябва да бъде с 10 милиметра по-къса от дължината на целевата линия. Друг тип профил - UD е монтиран около периметъра и в него е поставен CD профил.
Несъмнено във всички етапи на създаването на рамката, хоризонталното му положение се контролира, като се използва нивото, излишната част от окачването се огъва. За да се укрепи основата, CD профилите се свързват с разфасовки, специално изработени за тази цел с 40 см разфасовки и ракови котви.
колко правилно е таванът от гипсокартон
За да се създаде сложна форма на таванната конструкция съгласно чертежите, профилът е предварително нарязан с метални ножици на стъпки от 6-8 милиметра, вдлъбнатините са противоположни един на друг. Благодарение на тази технология за подготовка на профила за монтаж е лесно да се огъне и позволява да се даде многоетажна конструкция с комплексни оригинални форми. Разстоянието между жлебовете е избрано в зависимост от решението за проектиране. Колкото по-сложно е в съответствие с чертежа и чертежите, толкова по-малко трябва да бъде.
Когато рамката е готова, се извършват кабели и други инсталации. Ако е необходимо, направете топло- и шумоизолация положена стъклена вата или друг изолационен материал.
Тайните на майсторство при работа с гипсокартон, повече във видеото:

Монтаж на гипсови плочи

Преди да направите таван от гипсокартон, трябва да подготвите материала за монтаж, за който:
  • маркировката се прилага върху листовете;
  • с помощта на остър нож, направете разрез на плочата в съответствие с дизайна;
  • върху жлеба, ударен от гърба на листа;
  • След като се спука по линията на рязане, рязането се обработва с помощта на специална ренде.
Качественото фиксиране на материала трябва да бъде предвидено при подготовката на GCR - ръбовете на листовете трябва да съвпадат при закрепването в профила. Когато инсталирате гипсокартон между плочите, оставете празнина от 2-3 милиметра и използвайте отвертка със запушалка за завинтване на винтовете. Между тези крепежни елементи при монтажа на листа към профила трябва да се спазва разстояние от 25 сантиметра. Когато се създава таванна конструкция, трябва да се обърне специално внимание на закрепването на самонарезни винтове, които не трябва да излизат извън повърхността на гипсовата плоскост и в същото време да не се завинтват здраво, за да не се повреди материала.
как да направите таван от гипсокартон със собствените си ръце
След това е необходимо да се измаза таванът, като се използва самозалепващ се серпен и се нанася грунд. Не забравяйте да zashpatlevat на мястото на винтове на винтове, за уплътняване на ставите е по-добре да се използват специални съединения. След като шевовете са замърсени, цялата повърхност е shpaklyuyut. В зависимост от дизайна на конструкцията, след като пълнежът е напълно изсъхнал, можете да го боядисате или да лепете тапета или да го подрежете с плочки. Прочетете също: "Как да направите таван в мазето: нюанси на инсталацията".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изравним тавана с технологията на собствените си ръцеКак да изравним тавана с технологията на собствените си ръце
Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работиТаван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи
Класическите тавани винаги са подходящиКласическите тавани винаги са подходящи
Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Как да направите тавана дори завършваКак да направите тавана дори завършва
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
» » Как правилно да направите таван от гипсовата дъска тайни на изработка
© 2021 BggeHat.com