Как да изравним тавана с технологията на собствените си ръце



Понастоящем случаите, когато обновяването на помещенията се извършва самостоятелно, са съвсем обичайни. Независимо от това, въпросът как да се изравни таванът със собствените ти ръце, разбира се, се случва, защото мнозина не живеят в нови сгради. Има два основни начина за запечатване на неравностите на повърхността на тавана: мокри и сухи методи.
как правилно да се изравни таванът
В първия случай се използват сухи материали за консумация, които се разреждат с вода. Сухият метод се осъществява чрез прикрепяне на гипсокартон или пластмасови панели към повърхността. Разбира се, изравняване на тавана с гипсокартон или пластмасата има редица предимства и недостатъци. Но с това се има предвид, че трябва да определите избора на необходимия метод, за да създадете най-плоската повърхност, която изглежда страхотно за всички снимки и видеоклипове.

Предварителна работа

Преди да направите директно изравняване на тавана със собствените си ръце, трябва внимателно да подготвите основното припокриване.
За да направите това, трябва:
  • Отървете повърхността на всички следи от предишния финал. С помощта на шпатула отстранете слоя от гипс и измийте с вода.
  • После повърхността е покрита с минерална смес, за да може свързването на тавана и повърхността да стане възможно най-здрава. Грундът трябва да бъде избран, като се вземе предвид типа на припокриване, както и нивото на влажност на помещението. Така че в баните е необходимо да се използва смес от грундове с повишена устойчивост на влага.
  • След това изчертаваме базовата линия с помощта на диафрагмата. Тази линия е много важна, защото тя ще се основава на структурата на профила й. За да начертаете базовата линия, трябва да приложите маркировка на всички ъгли в стаята и след това да използвате боядисване, за да отблъснете линията на ориентира.
как да се изравни тавана в апартамента
Трябва също така да се отбележи, че когато изстъргвате следите от старото покритие, трябва да изберете най-твърдата мистрия или хамстер. Освен това такива инструменти могат да бъдат напълно направени самостоятелно. За да направите това, отрежете стандартната шпатула от 5см до 30мм. Това ще прибави необходимата твърдост към инструмента. Що се отнася до bucarda, той лесно може да бъде заменен със стара брадва за рязане на месни продукти.

Необходими инструменти

Благодарение на съвременните технологии, можете сами да изгладите тавана с минимален набор от необходими инструменти.
Така че, за работа ще ви трябва:
  • Малка твърда шпатула. Такъв инструмент е необходим, за да се изчисти припокриването. Освен това такива шпатули се използват за полагане и издърпване на смес от шпакловки. Стандартният размер на такива шпатули трябва да бъде 10 сантиметра за един и 30-50 сантиметра за друг.
  • Макловица и ролер. При бетонни повърхности, където има много дефекти, вариант като малофер в комбинация с валяк за боядисване е идеален за създаване на равен таван на тавана.
  • Малка. Мнозина експерти използват малобетон за налагане и затягане на сместа за шпакловка, толкова по-малко трябва да се има предвид, че тази опция е подходяща само за груб строеж, тъй като гладкият последен слой е почти невъзможно да се приложи.
отколкото да нагласите тавана със собствените си ръце
  • Бормашина. Сондата в този случай е необходима за разбъркване на довършителната смес. Съвременният пазар на строителни материали предлага и специализирани кофи. Когато са направени, се използва специално съединение, което добавя специална сила към кофата и е почти невъзможно да се счупи, докато използвате тренировката.
  • Choklayn. Chocklin е сравнително ново изобретение, което позволява перфектно изравняване на контролните маркировки. Такъв инструмент се нарича боядисване или специално нивото на водата.
  • Нанасяне на шпакловки

    Крайният етап от решаването на проблема, как правилно да се наглася таван, е да се приложи втори слой от шпакловка, преди да е необходимо да се приложи и грунд от грунд. Професионалистите могат да наложат такива смеси, на практика не оставят ненужни слоеве. Въпреки това, когато извършвате сами процеса на довършване, трябва да използвате ренде или шкурка, за да създадете идеално плосък таван.
    как да изравнявате тавана с технологията на собствените си ръце
    Също така трябва да се има предвид, че максималната дебелина на слоя замазки не трябва да надвишава 5 сантиметра, в противен случай рискът от попадане на сместа се увеличава. Ето защо, преди да нанесете допълнителни слоеве, е необходимо покритието да се покрие с подсилен хоросан или мрежа, за да се осигури по-добра адхезия към основното припокриване.

    маркиране на приложения

    След приключване на предварителната работа е необходимо да се приложи маркировка, на която да се основава цялата структура. За да направите най-точно и правилно маркиране, трябва да използвате нивото на водата. Този инструмент се състои от две вертикални тръби, които са свързани с хоризонтална тръба. За да започнете да маркирате, попълнете нивото с вода. Освен това си спомняме законите на физиката за два комуникационни съда, благодарение на което нивото в двете епруветки ще съответства.
    как правилно да се приведат в съответствие препоръките за тавана
    Целият следващ процес трябва да се извърши по двойки, тъй като един строител маркира необходимото ниво, докато другият се движи по периметъра на стената, за да приложи съответната маркировка. С дълъг владетел свързваме точките по един ред. Максималното възможно отклонение не трябва да надвишава 5 сантиметра.

    Монтиране на маяци

    Централният елемент на решаването на проблема, как да изравнявате тавана със собствените си ръце, е инсталирането на водачи на маяци, докато трябва да имате предвид:
    • Преди самия процес на монтаж е необходимо основно да се обработва повърхността с грунд и след това да се остави да изсъхне напълно 2-3 часа.
    • След това подгответе смес от суха замазка и вода. Можете също така да купите готови съединения, но за независим метод, общият добив на материали е много по-висок, а също и използването му спестява достатъчно пари.
    • При припокриването се полага редица шпакловки, придружава се фар. Стандартният размер на профилния сигнал варира в диапазона от 6-8 милиметра, но тяхната дебелина в никакъв случай не влияе върху начина на прилагане на сместа. От дебелината зависи само степента на твърдост на фара: колкото по-дебела, толкова по-твърда.
    подравнете тавана с технологията на собствените си ръце
  • При монтажа на маяка трябва да го ориентирате с ръбовете му към маркировката. Необходимо е да се вземе предвид прекомерната гъвкавост на профила, така че с помощта на дългата равнина, нивелирайте профила и преминете към следващия етап на инсталиране.
  • Самото изравняване на повърхността се извършва при използване на правилото за строеж. Нейната дължина трябва да бъде взета предвид при определяне на разстоянието между маяците, тъй като разликата между профилите трябва да бъде с 10 сантиметра по-къса от дължината на правилото. Конецът се простира по цялата равнина, за да постави всички маяци в една и съща равнина.
  • Трансфер на началото на замазка трябва да напусне повърхността до пълно изсъхване. Обикновено времето за изсъхване не надвишава един ден, но ако работният опит вече е налице, тогава е възможно да започнете да прилагате замазката след 4 часа. По това време е възможно да се запечатат всички изпъкнали части на повърхността, както и всички дефекти и пукнатини.
  • Процес на грундиране

    Следващата стъпка, която обяснява как правилно да изравнявате тавана, е прилагането на грунд. За да се постигне максимално качествено въздействие, си заслужава да се даде добър грунд. Ако неравенството на тавана достигне 5 см, тогава трябва да се използва мазилка, с капки от 4 см или по-малко можете да получите начало или завършване шпакловка. Първата се използва за големи неравности, а втората - за капки до 1-2 мм. Ако помещението се характеризира с високо ниво на влажност, е необходимо да се закупи смес от цимент, а също и да се третира с противогъбични или антибактериални съединения, което свежда до минимум появата на различни вредители на повърхността.
    Необходимо е също така да се определи максималната допустима дебелина на слоя. При голяма дебелина е възможно да се използва специална подсилена смес. За да го приложите, трябва да купите мрежа за боядисване, която след това се прикрепя към повърхността с винтове с големи шапки. Тогава мазилката се нанася върху цялата повърхност на окото. Ако неравностите са много големи, можете да приложите два или повече слоя, за да създадете напълно плосък желания резултат.
    как да се изравни таван в апартамента технология
    Както във всички предишни случаи, е необходимо да се позволи всеки слой да изсъхне напълно, преди да приложи нов. В последната стъпка трябва да се постави крайният тънък слой замазка.
    Като основните недостатъци на този метод за борба с неравностите, може да се включат достатъчно труд и разходи, както и наличието на отпадъци и прах в процеса на работа.
    Що се отнася до предимствата, те със сигурност са на разположение и имат висока екологична съвместимост, както и способността да се поддържа оригиналната височина на тавана.
    Как да изравним тавана, подробно видео:

    Тавани от гипсокартон

    Последната разглеждана възможност за решаване на проблема как да се изравни таванът в апартамент е създаването на повърхност от гипсокартон. Този вид завършване ви позволява да премахнете неравностите от 5 сантиметра. За да направите това, е необходимо да монтирате окачения таван, като използвате листове и профили от метал (повече:Как да се изравни тавана с гипсокартон в къщата").
    Първо, трябва да приложите маркера на повърхността с нивото на водата. На този етап трябва да разгледате и всички възможни комуникационни системи, а именно вентилация и окабеляване за осветителни системи. Като се вземат предвид тези конструкции, се определя необходимия размер на цялата система.
    След това направляващите профили са закрепени към направените маркировки, като се използват самонарезни винтове. Ако стандартната дължина на профила не е достатъчна, можете да я свържете с друга или да закупите специален профил за удължаване и свързване. Ако общото тегло на структурата е достатъчно голямо, ще е необходимо да се купуват суспендирания.
    как да се изравни таван в апартамента препоръки
    Що се отнася до видовете окачване, те могат да бъдат:
    • Скоба. Този вид се състои от плоча, която, използвайки две котви, е прикрепена към тавана. След това външната част на плочата е огъната и е прикрепена към профила, като се използват самонарезни винтове. Профилът може да бъде разположен на височина до 12 сантиметра от основното припокриване.
    • Регулируема. Този тип се състои от сцепление, което е фиксирано между профила и котвата. Това ви позволява да регулирате височината на конструкцията. За максимална стабилност на цялата система, разстоянието между гребците не трябва да надвишава 75 см.
    За да се увеличи здравината на повърхността, е необходимо да се използват напречните профили. Те са прикрепени към профилните конектори, които се намират на разстояние не повече от 50 см. По време на процеса на монтаж gipsokartonnyh листове ще се нуждаят от около трима души. Едната фиксира листа, а другите две държат този лист. Всички шевове между плочите са запечатани с шпакловъчен материал.
    Що се отнася до основния недостатък на този дизайн, той яде голяма височина на основния таван. Независимо от това, предимствата са също така отлична гладкост на повърхността, лесна инсталация, малки парични разходи, както и възможност за поставяне на различни комуникационни системи. Този вид декорация не оставя много боклук, а също дава възможност за създаване на системи на няколко нива, което увеличава степента на уникалност на авторската идея.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Класическите тавани винаги са подходящиКласическите тавани винаги са подходящи
    Подравняване на таваните със съветите на майсторитеПодравняване на таваните със съветите на майсторите
    Какво и как правилно да измаза таванаКакво и как правилно да измаза тавана
    Как да направите тавана дори завършваКак да направите тавана дори завършва
    Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
    Груб таван със собствена инструкция за ръцеГруб таван със собствена инструкция за ръце
    Фалшив таван и монтажФалшив таван и монтаж
    Как да поправите фалшив таванКак да поправите фалшив таван
    Изравняване на тавана с гипсокартон - оптимално и евтиноИзравняване на тавана с гипсокартон - оптимално и евтино
    Популярни тавани завършваПопулярни тавани завършва
    » » Как да изравним тавана с технологията на собствените си ръце
    © 2021 BggeHat.com