Подравняване на таваните със съветите на майсторите



Основната разлика между ремонта на тавана и същата ремонт на стените е, че в първия случай работата трябва да бъде колкото е възможно по-задълбочена и по-усърдна. В края на краищата таванът е много важна част от интериора и всички ние бихме искали да се похвалим с отлична повърхност в различни снимки и видеоклипове.
Ако смятате, че подравняването на тавана ремонт ще бъде да се изпълнят следните стъпки:
  1. Първо, почистване на тавана от предишния финал. Ако се използва гипсокартон или система за опън, тя също трябва да бъде демонтирана.
  2. На второ място, използвайки нивото на водата, определяме размера на разликата в повърхността на тавана.
  3. Трето, ние подготвяме основната повърхност в зависимост от вида на завършеното покритие и също така нанасяме слой грунд, предварително шлайфане и изстъргване (прочетете: "Поправете тавана със собствените си ръце").
  4. В случай, че неравностите по тавана достигнат повече от 5 см, всички пукнатини са запечатани със замазка.
  5. Слоят замазка трябва да се дублира няколко пъти и също така да се остави повърхността да изсъхне напълно.
изравняване на таваните със собствените си ръце
В зависимост от размера на разликата в тавана се определя и методът за подготовка на основната повърхност за следващите видове довършителни работи.
Що се отнася до метода, най-често срещаните са следните:
  • При максимална стойност с разлика от 5 cm или повече се използва така нареченият сух метод. Състои се от използване на гипсокартонени или гипсофазни конструкции. Ако ремонтът се извършва в обществена сграда или офис, е възможно да се монтира и таванна система Armstrong, но тази опция е малко вероятно да се побере в жилищна сграда. В момента най-модерният и най-честият е методът за довършване на опънати тавани.
  • В случай на максимална капка по-малка от 5 см, се използва груб метод. Отличителната му характеристика е използването на специално разредени смеси. Първо, се нанася слой мазилка, след това няколко слоя шпакловка и завършва с цялата довършителна боя.
  • С малка разлика в нивата, можете просто да покриете повърхността на два различни вида смеси.
  • Ако капката достигне 2 см, тогава е необходимо допълнително укрепване на повърхността с укрепваща мрежа.
самонивелиране на тавани
Изравняването на тавана със собствените си ръце зависи пряко от избрания метод, тъй като то влияе върху избора на необходимите материали и инструменти. Най-важното е да закупите качествени продукти от надежден производител. Струва си да се обърне внимание и на вида на склада на производителя, тъй като много материали не могат да издържат на големи температурни разлики, поради което те трябва да се съхраняват в сезонни помещения. Освен това срокът на валидност трябва да бъде и изискване номер едно при закупуването на строителни материали. Ако мазилката или сместа за замазки е просрочена, абсолютно не се препоръчва да закупите такъв продукт (прочетете също: "Замазка на тавана със собствените си ръце: полезни съвети").

Структури от гипсокартон

Технологията за изравняване на тавана при завършване на гипсокартон е достатъчно проста, основното е да се спазват точността на изчисленията:
  • Първо, като използваме нивото, определяме необходимата височина, на която ще бъде разположена основата на припокриването. За да осигурите още по-голяма точност, можете да използвате лазерно или водно ниво. Маркерите се поставят по целия периметър на стените с маркер или молив.
  • След това, съсредоточавайки се върху направените белези, подреждаме скелет за профили. Сложността на дизайна зависи от вида на довършителните работи или от основната повърхност.
  • Също така можете да създадете не само едностепенна система, но и многостепенна система, както и комбинирана, която ще комбинира структури за напрежение, огледало или стъкло.
изравняване на тавана ремонт
Струва си да се обърне внимание и на техническите характеристики на структурата. Така например, рамката трябва да бъде внимателно фиксирана, това ще помогне да се избегне появата на пукнатини.

  • В последния етап рамката е покрита с гипсокартон или листове от гипсови влакна. Всички шевове са запечатани с шпакловъчен материал, за по-голяма плътност е възможно всички стави да се залепят със змия и след пълно изсъхване внимателно да се смила повърхността.
  • гипс

    Изравняването на таваните със собствените си ръце по този начин идеално ще подготви цялата повърхност за боядисване. Като смес, можете да изберете rotband. Това е качествена мазилка на гипсова основа и може да се използва и на различни видове повърхности.
    Методът на приложение е, както следва:
    1. Първо, добре почистете повърхността на старото покритие и внимателно почистете.
    2. След това, за да се осигури по-голяма сила, се прилага серпен с усилващ ефект. Тя може да бъде представена по два начина: боя и метал.

      Първият вариант е приложен с лепило или PVA. Най-важното в този случай е как да фиксирате решетката по тавана колкото е възможно по-близо, можете също така да закупите самозалепващ се сърп.
    подравняване на инструкциите за тавани
    Вторият метод се фиксира с помощта на скоби или карамфил с големи шапки. Може да се използва, ако разликата е по-голяма от 5 см, за да се осигури максимална здравина.

  • . Общата дебелина на сместа в продължение на един час не трябва да надвишава 1,5 см, ако е необходимо, приложими други слоеве трябва да използват гребен хвърлят мазилка слой от мазилка, оставят докато изсъхне напълно и след това се прилагат на първичен слой (следва: "Стъкло тавани със собствените си ръце: подравняване на опциите").
  • След изсъхването на гипсовия слой се поставя замазка.
  • За да се гарантира максимална трайност, струва си да се закупят всички материали от една и съща марка с общ производител.
  • Таванна мазилка, погледнете видеото:

    маджун

    По отношение на довършването с шпакловка, изравняването на тавана със собствените си ръце също се състои от определени техники и характеристики.
    Като основни инструменти е възможно да се разпределят:
    • шпатули;
    • метален полилей;
    • широка четка;
    • бормашина или перфоратор.
    Както във всички останали случаи на довършване, основната повърхност трябва първо да бъде почистена от стари следи от различни смеси. С перфоратор и специална дюза се изваждат всички издатини, по-дълги от 2 мм, за да се осигури максимална плоскост на повърхността.
    Що се отнася до основните моменти, в този случай е възможно да се разграничат следните етапи на шпатлеванския процес:
    Подготовка на повърхността. След като повърхността е напълно почистена, е необходимо да подсилим тавана с грунд с дълбоко проникване (по-подробно:Грунд за дълбоко проникване, който е по-добър") Целият процес се извършва от ролка или четка.
    изравняване на таваните със собствените си ръце
    Стартиране на замазка. Един час след нанасянето на основния слой се поставя първият изравняващ слой на шпатла. За начало слоят трябва да се нанася с дебелина до 10 мм.
    Завършваща шпакловка. Този етап задължително трябва да бъде дублиран. В случай на стайна температура от 15 градуса и по-горе, и също така е възможно добра вентилация слой трябва да започне да изсъхне след 3-4 часа, и ако тези условия не са възможни, след което повърхността се изсушава ден.
    смилане. Този етап се извършва след пълно изсъхване на предишните слоеве.
    Трябва да се отбележи, че колкото по-дълго пастият изсъхва, толкова по-силно ще бъде след това.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Замазване на тавана със собствените си ръцеЗамазване на тавана със собствените си ръце
    Ремонтирайте тавана в кухнята със собствен избор на материалРемонтирайте тавана в кухнята със собствен избор на материал
    Таван на тавана преди боядисване чрез примериТаван на тавана преди боядисване чрез примери
    Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
    Правилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайнПравилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайн
    Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
    Как да се изравни таван с шпакловка Практически съветиКак да се изравни таван с шпакловка Практически съвети
    Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
    Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
    Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
    » » Подравняване на таваните със съветите на майсторите
    © 2021 BggeHat.com