Замазване на тавана със собствените си ръце



Полагането на тавана със собствените си ръце не е лесно и трудно, но в крайна сметка може да се изравни повърхността, като по този начин се подобри привлекателността на стаята. Доста често собствениците на апартаменти предпочитат да дават този вид работа на екип от професионалисти, но всъщност нищо не е сложно в процедурата за изравняване на таваните. Достатъчно е да следвате инструкциите и да поемете отговорност за всеки етап от работата. Днес ще говорим за това как да направим шпагата на тавана със собствените си ръце.

Необходими инструменти и материали

Преди да започнете работа, уверете се, че разполагате с всички необходими инструменти.
Трябва да имате:
  • няколко шпатула (тесни и широки);
  • метален полилей;
  • плоча за грунд;
  • басейн или кофа за разреждане на сместа;
  • строителна миксер или пробивна машина със смесителна дюза.
замажете тавана със собствените си ръце
Важно е да изберете подходящата смес за замазка. За да направите това, внимателно прочетете инструкциите на опаковката. Замазката се използва за изглаждане на разликите по повърхността на тавана (до 5 см). Ако повърхността има твърде явни дефекти, тогава е необходимо да се използва малко по-различна технология за изравняване и в някои случаи ще бъде много по-оправдано и по-евтино да се инсталира окачен или опънат таван (статия за "Как да се определи дупка в таван стрела по себе си") Но въпреки това има специални пълнежи, които позволяват дори дори големи капки в таванното ниво да бъдат равномерни, т.е. отново внимателно да прочетете указанията (повече:"Как да се изравни таванът за боядисване: полезни препоръки").

Подготовка на тавана за шпакловка

Ако таванните плочи нямат изразена неравномерност, тогава ще бъде достатъчно, за да се премахнат следите от старата замазка или тапет. За това повърхността е намокрена с гъба. След като замазката или тапетът са импрегнирани с вода, те могат лесно да бъдат отстранени със шпатула. В този случай не се препоръчва да навлажнявате цялата повърхност на тавана в даден момент, стига да премахнете варовика / тапета на едно място, материалът просто ще изсъхне. По този начин е достатъчно да се намокрит малки площи, които се почистват незабавно. И как да премахнете от тавана шпакловка, която остана от предишния Поправете тавана със собствените си ръце? Ако тя държи здраво, то това въобще не е задължителна процедура. Натиснете шпатула с цялата повърхност на тавана. На местата, където се чува глух звук, шпатулата трябва да се раздели със шпатула. Това означава, че започва да се отлепва от повърхността. Ако замазката държи здраво, оставете го така, както е.
Как да премахнете от тавана шпакловка
За да може замазката да седи по-здраво по тавана, повърхността е покрита с грунд. Прилага се в два слоя. Първата е успоредна на стената с прозореца, а втората е перпендикулярна на нея. Грундът трябва да се постави така, че да не останат следи от ролката и ивиците. Ако поставите грунд с четка, то едва докосва повърхността. Четката се държи под ъгъл от 60-70 градуса спрямо равнината на тавана, докато се върти по време на работа около оста си. Това означава, че е необходимо тя да се износва равномерно. Но ще се постигне много по-добър резултат, ако се използва ролка с къса купчина.
Ако има значителни разлики в тавана, преди да ги нанесете върху мазилката, повърхността ще трябва да бъде измазана, за да се отърве от най-значимите недостатъци (да се чете:Как да мазими тавана със собствените си ръце").

Таван Shpaklyuem със собствените си ръце

  1. Сухата смес се смесва. Тази операция се извършва със специален миксер или дюза на свредлото. Благодарение на равномерното разбъркване ще получите маса без бучки. Не бързайте да добавяте вода към сместа, тъй като е необходимо да се постигне консистенция на течна заквасена сметана.
шпакловка на таван от бетон
  • Замазката се нанася върху тавана. Процесът не зависи от вида на сместа. Малко количество материал се изважда от контейнера с малка шпатула. Равномерно се разпределя върху повърхността на втората широка шпатула. След това шпакловката е равномерно разпределена на тавана. Материалът, който остава върху шпатула, се отстранява обратно в контейнера. Процедурата се повтаря, докато целият таван бъде измазан.
  • След като първият слой е изсъхнал, всички неравности трябва да бъдат премахнати. Как да премахнете шпагата от тавана в този случай? Подуването се отстранява с шкурка или шпатула. В този случай използването на шпатула е по-целесъобразно, тъй като след оформянето на песъчинене се образува прах, който оказва неблагоприятно въздействие върху следващия слой Таван пълнител.
  • Броят на слоевете зависи от равномерността на тавана. Колкото повече дефекти има върху него, толкова повече ще е необходимо да се прилагат пълнители. Всяко приложение на замазката върху тавана трябва да увеличи хоризонтално изравняването на повърхността. В този случай, нанесете сместа само след пълно изсъхване на предишния слой.
    как да премахнете шпагата от тавана
  • Как да разтривам тавана след замазка? Завършващият слой е по-тънък от всички останали. Нанесете сместа бързо, без да я изсушавате по ръбовете. Putty постави широка шпатула в едно движение. Второто движение премахва всички ненужни, плътно притискане на инструмента към повърхността. В този случай шпатулата трябва да е насочена почти перпендикулярно на тавана. Ако нанесете завършващия слой шпакловък правилно, тогава нуждата от шлайфане на тавана изчезва само по себе си (повече: "Как да замажа тавана").
  • Крайният финал. Ако искате да залепите тапета, таванът не може да бъде шлифован. Ако боите повърхността, тогава тя се обработва с фино-зърнена кожа. Можете да идентифицирате всички недостатъци на повърхността с преносима лампа.
  • Най-простичко е замазката на бетонния таван без дефекти и грапавини. Е, ако повърхността има изразителни недостатъци, тогава ще трябва да се върти с нея много по-дълго.

    Разполага с мазилки тавани от гипсокартон

    Ако вече сте инсталирали окачени тавани и сте извършили ремонт на къщата, таванът за шпакловка ще бъде малко по-различен. Листата за гипсокартон първоначално са гладки, така че сместа се прилага само за да се постигне еднаква гладкост на повърхността. Като цяло, гипсови тавани от гипсокартон се осъществява без особени затруднения. Първо, шевовете са подравнени по ставите на листовете. Често, гипсокартона има наклонена рязане, което улеснява подравняването на ставите (прочетете:Как да лепило гипсокартон до тавана: правила за довършителни работи") Ако няма такова скосяване, тогава ръбовете на GCR се подготвят самостоятелно, като се нарязват с нож под ъгъл 45 градуса.
    как да разтривате тавана след замазка
    След това шевовете са залепени за окото на фибростъкло. Тъй като е самозалепваща се, няма да е много трудно да я залепите. В този случай шевовете трябва да се грундират предварително. Замазката е с тесни шпатули. След това сместа се изравнява с широка шпатула.
    Шапките от винтове също трябва да бъдат измазани. Направи го кръстосано. След изсушаване на сместа повърхността се шлайфа. След това целият таван е грундиран и покрит с довършителна шпакловка.
    Как да замазка тавана, подробна видео инструкция:

    Характеристики на шпакловка на тавана за боядисване

    Така че, повечето от работата, която вече сте направили. Сега таванът е плосък и няма дефекти (прочетете: "Таван за боядисване на собствените си ръце") Това означава, че можете да продължите да рисувате. На този етап можете да се сблъскате с един неочакван проблем.
    При боядисване с плоча могат да се залепят парчета шпакловка, като по този начин се образува неравномерност на повърхността. Опитите да се прикрепи shpatlevku обратно често води до най-лошия резултат. Но как тогава ще рисуваш тавана, без да го съсипваш?
    Тъй като не е нужно да отстраняваме шпатла от тавана, е необходимо да се използва водоустойчива смес за покритието. Тя няма да се намокри под въздействието на боята. Ако вече сте закупили обичайната довършителна шпакловка, можете да нанесете водоустойчив грунд и да го разбъркате в шпакловъчен материал. В този случай, грундът не се добавя към сухата смес, а към вече разредения.
    подготовка на таван за шпакловка
    Такава модифицирана шпакловка трябва да се разбърква от време на време, така че да не се втвърдява. Три часа след готвенето тази смес няма да бъде използваема, затова не се колебайте да я приложите на тавана (прочетете:Как да шпакловка тавана за боядисване: основите на майсторство").
    Освен това слой водоустойчив грунд може да се нанесе върху довършителния слой на шпатла. Ако нямате такъв, не препоръчваме толкова много да натискате ролката на повърхността и да не я карате твърде много пъти на едно и също място.
    Сега знаете как да изравнявате повърхността и как да измажете пукнатините по тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да се изравни таванът за боядисване полезни съветиКак да се изравни таванът за боядисване полезни съвети
    Таван пълнител - технологииТаван пълнител - технологии
    Как правилно да запълни тавана с полезни препоръкиКак правилно да запълни тавана с полезни препоръки
    Подравняване на таваните със съветите на майсторитеПодравняване на таваните със съветите на майсторите
    Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономичноОтрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
    Таван на гипсокартон таван - инструкцияТаван на гипсокартон таван - инструкция
    Какво и как правилно да измаза таванаКакво и как правилно да измаза тавана
    Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
    Подравняване на стените със собствените си ръцеПодравняване на стените със собствените си ръце
    Таванно оцветяване - препоръкиТаванно оцветяване - препоръки
    » » Замазване на тавана със собствените си ръце
    © 2021 BggeHat.com