Как да се изравни таван с гипсова смес

Как да се изравни таван с гипсова смес

Без ремонт не може да се направи, преди всичко, без да се поправи таванът. Целесъобразно е да се справим с тази част от стаята, преди всичко, дори и за удобство. Що се отнася до самия ремонт, той трябва да се изравнява преди да завърши мазилката, боядисването или тапетирането. Това включва премахване на дефекти - пукнатини и шевове.

Един от евтините и ефективни методи е изравняването на гипсовата смес. Това може да се направи сама. Тук ще разгледаме случая, когато има значителна разлика в плочите, което само по себе си е значително усложнение.

Необходими материали и инструменти:

  • Смес от гипс
  • Специален грунд за контакт с бетон
  • Завършваща шпакловка
  • Комплект шпатули с различни размери
  • Строителна пяна
  • Устройството за смесване на разтвора
  • Емири хартия

Курс на работа

Първоначално таванът трябва да бъде подготвен за работния процес. След това преминете към грубо (основно) изравняване. За това се подготвя решение с внимателно спазване на всички инструкции. Смесете го със студена вода и разбъркайте добре няколко минути. Тъй като тази смес има способността бързо да я хване, процесът на нейното приготвяне е по-добре направен на малки порции (до 5 кг).



След това използвайте малка шпатула, за да приложите разтвора върху гладещата подложка. При еднакво налягане, получената смес се нанася върху тавана.

Процесът на изравняване се осъществява чрез прилагане на няколко слоя. Не направете слоевете твърде дебели, достатъчно дебели от 1,5 или 2 см. Премахнете големите изкривявания - това е основната цел на грубото подравняване.

Не се безпокойте за гладкостта на приложението. Шевовете се нарязват с шпатула по време на нанасянето, не изчакайте, докато разтворът бъде напълно задържан - това ще затрудни разрязването. След първия слой се прилага втори слой. Тя се прави според суровото първо. Технологиите на отлагане на двата слоя са еднакви.

Ако нередностите не са много забележими, можете да направите 3 слоя, с по-забележими дефекти, които можете да направите повече. Шевовете след изсъхване на последния слой са шлифовани с шкурка.

Решението за завършване на изравняването може да се приготви предварително в големи количества - не изсъхва бързо. По аналогия с гипсовата смес поставете покритието. При наличие на малки неравности (до 1 мм), един слой е достатъчен. Когато има пълно изсъхване, направете почистване на шевовете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гипсокартон таван как да се постигне идеално равна повърхност без помощта на специалисти?Гипсокартон таван как да се постигне идеално равна повърхност без помощта на специалисти?
Как да изравним тавана с технологията на собствените си ръцеКак да изравним тавана с технологията на собствените си ръце
Гипсокартон тавани със собствените си ръцеГипсокартон тавани със собствените си ръце
Как да измажете тухлена стена със собствените си ръцеКак да измажете тухлена стена със собствените си ръце
Замазване на тавана със собствените си ръцеЗамазване на тавана със собствените си ръце
Запечатване на фуги между подови плочиЗапечатване на фуги между подови плочи
Гипсокартон таван от гипсокартон какво трябва да знаетеГипсокартон таван от гипсокартон какво трябва да знаете
Таван пълнител - технологииТаван пълнител - технологии
Как правилно да запълни тавана с полезни препоръкиКак правилно да запълни тавана с полезни препоръки
Какво и как правилно да измаза таванаКакво и как правилно да измаза тавана
» » Как да се изравни таван с гипсова смес
© 2021 BggeHat.com