Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично



Ремонт на тавана е включен в общата част на ремонта на всеки апартамент. Има много опции за декорация, най-оптималното от които е да се промие таванът със собствените ти ръце. Такъв метод не изисква много вливане на финансиране. В същото време това е достъпен вариант за актуализиране на целия декор. Въпреки широката употреба на различни опънати тавани, технологията за изпичане не е загубила значението си. Това все още е най-търсеният начин за ремонт. След промиването на тавана покривното покритие става лъскаво и цялата работа може да бъде извършена от един човек.
как да замаскате тавана в кухнята

Подготовка на тавана за варене

За успешното завършване на процеса на избелване е необходимо да се подготви таванна повърхност. Имайте предвид, че преди да подготвите тавана за варене, трябва да премахнете всички мебели и други интериорни елементи. Покрийте всичко, което не може да се извърши - покрийте с пластмасови торбички. Подготвителният етап се състои от няколко точки.
  1. Премахване на старата замазка

    Първо, подгответе кофа с топла вода и шпатула (скрепер), която ще премахнете старото покритие. Веднага ще разкажем за степента на сложност на подобен етап, в края на краищата тя е свързана с покриване на таван. Например, лесно е да премахнете разтвора от креда, но с варовити разтвори ще трябва да потъвате. За да определите капака на тавана, го плъзнете с пръст. Кредаческото замазване на тавана незабавно ще се усети, оставяйки добра бяла следа върху пръста. Лаймът не дава такъв ефект, което означава, че можете лесно да го определите (повече:Как да премахнете варовика от тавана: съвети и трикове"). Също така можете да добавите в кофа с вода, малко оцет или лимонена киселина. За да премахнете слой, накиснете една малка част от тавана. След това, с помощта на шпатула, за да бъде много лесно да се премахне старата слой.
подготовка на тавана за замазване
съвет: Опитайте се да не намокрите напълно цялата повърхност на тавана. След известно време тя все пак ще изсъхне и това ще усложни работата.

  • Как да се промие тавана с промиване: почистване на повърхността

    След като сте отстранили предишния слой на варовика, можете да започнете да почиствате повърхността. Внимателно проверете тавана: мухъл, ръжда, грес, гъбички и други проблеми - незабавно хванете окото си. Ако имате някакви въпроси относно това как да омазните тавана със собствените си ръце, препоръчително е да се обърнете към снимки и видеоклипове. Използвайте топла вода, отстранете ръждата или листата. В края на работата, лекувайте работното място с разтвор на меден сулфат. Приготвяне: Разредете 50-100 грама витриол на литър варена вода. Мазнините петна могат да бъдат отстранени с чиста кърпа, навлажнена с разтвор на калцирана сол. Композицията може да бъде закупена във всички магазини за хардуер на ниски цени. Нанесете кърпа, навлажнена с кърпа, на място и я задръжте, докато петна изчезне. Не забравяйте да измиете добре мястото на отстраненото място с вода.
    инструмент за замазване на тавана
  • Как да се промият тавана в кухнята: изравнете повърхността

    Подравняването на тавана е последната стъпка в подготовката на повърхността на тавана за промиване. Ако се открият дефекти под формата на нередности или пукнатини, ще трябва да използвате обичайния замазка и грунд. Ако таванът не придобие подходяща плоска форма, то промиването на повърхността няма да помогне да приведете повърхността в естетическа форма.

    Препоръчително е да използвате лепило - това е доста лесно да се приложи и да се подготви. Начин на приготвяне: половин креда, две части дърводелски лепило и гипс - смесен с вода, смесена с лепило. И 50 грама лепило на литър вода. Завършете shpatlevanie, внимателно primontuyte повърхност. По този начин таванът ще придобие гладка форма и ще придобие филм, защитен срещу влага. След прилагането на грунда, оставете тавана да изсъхне - поне 24 часа. И накрая, подготовката за замазване на тавана ще бъде завършено. Освен това, не по-малко важна фаза, за която ще говорим.
  • Как да направите камшик за тавана: изберете материала

    Като обобщим подготвителната работа, можете да започнете да рисувате тавана. Но първо трябва да отговорите на въпроса, какво е необходимо за замазване на тавана? Разбира се - омазняване. Днес можете да намерите два от вида си: боя на водна основа и варовик (креда).
    1. Боя на водна основа

      Съставът включва неводни вещества: смола, лак или лак, както и емулсии и вода. Боята няма токсичност, така че може да се използва в жилищни райони. Много експерти предпочитат водната емулсия като материал за промиване на тавана.
    как да подготвим таван за зачервяване
    Преди да използвате състава на багрилото, трябва да обърнете внимание на някои от нюансите:

    - Покритието е способността на боята да затвори тъмен фон. С други думи, ако имате тъмен таван, боята трябва да има висок подслон.

    важно: Производителите на състава обикновено произвеждат продукти с различни нюанси. При тези условия е важно да се съхранява навреме в материала, както и да се подготви инструмент за промиване на тавана и пръскачка за промиване на тавана.

    - Околна среда - помещенията с висока влажност изискват от вас да закупите боя, която да се пере.

  • Измиване от вар или креда

    Най-бюджетният вариант, както и особено подходящ за повърхности със самостоятелно промиване (повече:Как да замажем тавана с креда") Въпреки това, трудността може да бъде причинена от това как да се подготви за варовик за тавана. При тези условия се препоръчва да се обърнете към рецептата за подготовка на решението - за да се избегнат проблеми и ненужни разходи.
  • Как да заострят тавана, повече подробности за видеото:

    Таванно промиване

    В тази секция ще говорим за избелващите технологии. За всеки материал те имат свои собствени, затова обмислете и двата варианта.

    Боя на водна основа - бял таван

    • За да приложите боята, използвайте ъгъл или обикновен валяк. Трудно достъпните места, като ъглите, са боядисани със специална четка. Оптималният размер на ролката е 20-25 см.
    • Измиването на лед трябва да започне в ъглите, където ще ви е необходима ъглова ролка и четка. Решението се прилага най-добре от прозореца. Нанесете боята с движения във формата на W - това ще предотврати появата на ленти.
    • След като ролката почти не оставя боя, вървете инструмента върху вече боядисаната повърхност. По този начин премахвате излишната боя от ролката.
    спрей за изравняване на тавана

    Измиващ кредатен разтвор (вар)

    Надяваме се, че сте измислили как да изградите кафяво за тавана. Когато се промива с разтвор на вар, се препоръчва да се използва "maklovitsu" (специална четка) или спрей. Най-добре е процесът да започне от ъглите на стаята. По принцип, промиването на тавана с вар практически не се различава от описаната по-рано технология. Единственото нещо, което трябва да се отбележи, е първо да се измие през слънчевата светлина, а след това - заедно. В противен случай има опасност от ивици, които не могат да бъдат премахнати (прочетете още: "Как да нарисувате тавана на варовик: полезни съвети").
    Така че, ние ви казахме как да омазните тавана със собствените си ръце. Процесът е съвсем прост и с дължимата грижа и спазването на нюансите - повърхността на тавана ще стане хармонична с вътрешния изглед. Вие идвате от финансовите и физическите си възможности. Във всеки случай винаги можете да правите ремонти заедно или да потърсите помощ от специализирани екипи.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
    Таванно оцветяване - препоръкиТаванно оцветяване - препоръки
    Как да отрежете тавана в кухнятаКак да отрежете тавана в кухнята
    Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
    Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
    Най-икономичен и дезинфекциращ таван покритиеНай-икономичен и дезинфекциращ таван покритие
    Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
    Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
    » » Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
    © 2021 BggeHat.com