Съвети за това как да премахнете варовика от тавана



Висококачественият ремонт включва завършването на тавана. Долната повърхност на покрива винаги е видима, така че тя трябва да изглежда естетически приятна. Но преди да започнете ремонта, трябва да разберете как да премахнете варовика от тавана.
Почистването на тавана от избелването изисква известен опит и знания. Нека разгледаме някои ефективни и бързи начини.

Как да премахнете варовика от тавана - инструменти и материали

На първо място, в магазина на сградата трябва всичко, което трябва да почистите тавана. А именно:
  • Полиетиленово фолио за защита на мебели и подове от строителни отпадъци.
  • Респиратор - за да се предпази от прах.
  • Конструктивни очила - за предпазване на очите (премахването на варовика от тавана включва разпръскване на прах).
  • Шапка или шал - предпазва косата от прах и отломки.
как да премахнете варовика от тавана
  • Пръскачка, използвана за пръскане на цветя с вода (или малка поличка).
  • Спатула - за отстраняване на мокрото замазка от тавана.
  • Работно облекло, които се измиват лесно.
  • Гумени ръкавици - дръжте ръцете си.
  • Топла вода - за бързо овлажняване на тавана.
  • Различни парцали и гъба за пяна.
  • Стъпалото е необходимо средство при работа с тавана.
  • Как да почистите вароса от тавана: инструкция

    Подготвителен етап

    Преди да премахнете варовика от тавана, освободете ремонтираната стая от мебели и интериорни елементи. В противен случай ще отделите много време за почистване на тези елементи от изграждането на прах и мръсотия. Ако мебелите са твърде масивни или плътно фиксирани в стаята - покрийте ги с пластмасова обвивка, за да ги закрепите с последната лента. Никога не можете да бъдете презастраховани - първо поставете листа хартия под филма. Покрийте и подовете с пластмасова обвивка или стари вестници. Не забравяйте за разпространението на прах и отломки в къщата. За да предотвратите това, поставете влажна кърпа на прага на ремонтираната стая. След това, оставяйки прашната ремонтирана стая, можете лесно да изтриете обувките си. По този начин, следи от зацапване в целия апартамент - няма да се страхувате.
    почистване на тавана на варовика

    Премахване на варовика от тавана

    Първо, правилно организирайте работата. Ще ви трябва топла и студена вода (препоръчително е да ги излеете в кофи) и половин литър пръскачка. Всички инструменти трябва да са на върха на пръстите ви.
    • Поставете се на стълбата, навлажнете района със стара замазка. Използвайте цялата вода в бутилката. В същото време, уверете се, че влагата не се капе от тавана. Whitewash абсорбира абсолютно влагата, а кредата веднага набъбва.
    • След 10 минути - отново нагласете работната зона.
    • С помощта на шпатула премахнете калта от влажен таван. Ако старата кафява течност преминава през шпатула, не се притеснявайте - просто малко се заблуждавате с количеството вода. В този случай, просто изчакайте малко - влагата ще бъде напълно абсорбирана в тебешир и можете да продължите да работите. Ако има прекалено прах по време на отстраняването на варовика - овлажнявайте тавана за втори път.
    Съвет: Пукнатините на тавана се разширяват със шпатула. В бъдеще те трябва да бъдат затворени. Това не само ще ни помогне да премахнем варовика от тавана, но и ще помогнем да го ремонтираме.
    премахвайки кал от тавана
    • Изстъргвайки старата замазка в една част на тавана, внимавайте другата част от нея да е наситена с влага. Такава непрекъсната работа ще ви позволи да завършите всички подготвителни операции за кратко време.
    • След почистване изплакнете тавана. Като инструменти имате нужда от кофа с топла вода и гъба от гъба от пяна. Измиването на обичайния таван не се различава от измиването на опъналната повърхност. Обърнете внимание, че мръсната вода от тавана не изтича на дрехи или на пода.

    Последният етап

    След като таванът е напълно изсъхнал, проверете дали старото варене е напълно измито от него (повече: "Тогава да измиеш кал от тавана: начини за изчистване") За да направите това, плъзнете чист пръст на повърхността на тавана. Не открийте остатъците от креда върху кожата - можете да се поздравите сами, което означава, че измиването е било успешно!Измиване на тавана с тебешир".
    Съвет: Ако се открие стара замазка, препоръчително е да използвате специален грунд за белите повърхности. Това решение е най-ефективното решение.
    Как да премахнете варовика от тавана, подробно видео:

    Как да премахнете варовика от тавана

    1. лепене

      Чудите ли се как да премахнете варовика от тавана? Има начин да го извадите от повърхността. Покрийте стария вестник с слой евтино лепило и го залепете на тавана. В същото време оставяйте единия край на вестника недокоснат. След като чакате известно време, нарязайте вестника драматично. В резултат таванът ще бъде абсолютно чист. В същото време стаята няма да бъде покрита със строителни отпадъци. Останалите слоеве лепило могат бързо да се измият с чистачка.
    как да почистите тавана от промиване
  • Специално измиване

    Вземи мивка в строителния цех. Използвайте пръскачка, преработвайте композицията с таван. Вследствие на това варовикът ще се превърне в обикновена кора. След като изчакате да изсъхне, просто почистете плаката с импровизиран инструмент. Методът се отличава от отсъствието на прах, но замърсяванията остават (трябва да се измият).

  • Състав на собствената подготовка

    Вземете пет литра топла вода, добавете към тях една супена лъжица оцет и три капачки от всяка пяна за банята. С получената смес овлажнете работната площ на тавана и изчакайте 5 минути. През това време, старата каша на тавана ще стане скучна и готова за почистване. Не е трудно да се почисти - препоръчително е да използвате скрепер с контейнер в допълнение към шпатула.
    премахване на варовика от тавана
  • поднос

    Тавата е инструмент, който ще предпази апартамента ви от мръсотия при измиване на старата вар. Но как да почистите варовика от тавана? Необходими инструменти: пръскачка, гъба, вода в кофа и малка тава. След като се качете на стълбата, овлажнявайте старата замазка с вода (използва се пръскачка). По този начин лекувайте малка част от тавана. След това използвайте влажна гъба, за да я избършете, и след това премахнете старата замазка. Не бързайте, защото бързината ще доведе само до образуване на мръсотия. Като правило те свикват да работят за 5-10 минути. Това е друг начин за почистване на варовика от тавана.

  • Скрепер с контейнер

    Този скрепер има специален контейнер, който вече е събран изстърган варовик. Ако искате, можете да се обърнете към фото материалите и да научите повече за този чуден дизайн. Контейнерът не позволява на варенето да падне на пода или да попадне в очите. В резултат на това процесът на почистване на тавана с такава шпатула ще бъде много по-бърз и по-безопасен.

  • Така че, ние ви казахме как да почистите тавана от зацапване. Можете да използвате всеки метод и независимо да провеждате цялата работа. Вторият вариант е призив към професионален екип, който ще извърши почистването на тавана възможно най-скоро. Успех!
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на таванаКак да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на тавана
    Как да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпкаКак да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпка
    Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
    Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
    Как да се измием от варовика от методите за почистване на таванаКак да се измием от варовика от методите за почистване на тавана
    Най-икономичен и дезинфекциращ таван покритиеНай-икономичен и дезинфекциращ таван покритие
    Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
    Как да се определи тавана след боядисване полезни съветиКак да се определи тавана след боядисване полезни съвети
    » » Съвети за това как да премахнете варовика от тавана
    © 2021 BggeHat.com