Как да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпка



Сред разнообразието от начини да се довърши повърхността на тавана, най-простият и сравнително евтин - тебешир варовик на тавана - се откроява. Повече от десетилетие този метод е популярен в нашата страна. Това е покритието на тавана, което ще ви помогне да "подчертаете" белотата на тавана.
замазване на тавана с тебешир

Създаване на варовиков разтвор

Има два вида решения: един от тях е варовит, другият е варовит. В тази статия ще обсъдим характеристиките и работните точки на вашето решение. По-долу е даден списък на съставките и инструментите, които можете да закупите в обикновения магазин за хардуер.

Инструменти за омасляване

Преди да започнете работата, ще трябва да подготвите всичко, от което се нуждаете. Може би можете да си представите, че в процеса на прилагане на разтвор на тебешир на тавана ще бъде лишен от достойнство, за да прекъсне работа поради липсата на каквито и да било инструменти. Така че:
  • Лепило, леген (или кофа) и марля са необходими за направата на решение.
  • Стъпала (подобрено копиране - скеле).
  • Четка, валяк или спрей за кал.
  • Лопатка.
керемиден варос таван
Препоръчва се да купите ролка на дълга дръжка само за всеки случай. Той ще ви помогне да стигнете до тавана без стълба. Разбира се, по този начин, ще се спаси от риска от падане, както и добавяне към арсенала на кариерата си няколко точки мобилност (придвижване из стаята).

Кредален разтвор и необходимите съставки

  1. Най-малко 3 кг креда - и ако преди това трябваше да лира креда, сега можете да се запасите готови и пакетирани прахове. Струва си да се каже, че оригиналът на креда е сив. Въпреки това, когато се смеси, ще се превърне в бяло, точно като вашия бъдещ таван.
  2. Домашен сапун - настъргана форма (50 гр.).
  3. Дърво лепило - 100 гр.
  4. Най-малко 10 g синьо - за да се запази белотата.
как да омазните тавана с тебешир
Изчислението се основава на половин литър разтвор на квадратен метър таван. Не се притеснявайте, ако сте купили съставките извън необходимото. Следващото измиване просто използва останалите материали. Както е известно, креда не губи свойствата си.
Важно е да знаете: Премахването на тавана с тебешир с ръце изисква пресяване на сухата смес. Това се прави, за да се отстранят всички големи и втвърдени частици.

Решение: процес на подготовка

  1. Вземете контейнер, в който се изсипват около 2-3 килограма креда. Изсипете масата с топла вода (3 литра).
  2. Добавете останалите съставки, след което разбъркайте съставките. Днес в продажба има тренировки със специална дюза. Те значително опростяват задачата и ускоряват процеса на смесване.
  3. Получената смес трябва да се премине през марля. Важно е да премахнете всички бучки от разтвора, което може да разруши външния вид на повърхността на тавана.
как да замажете тавана с креда технология
Проверете готовността на разтвора: вземете обикновен плосък метален предмет и го спуснете в течността. След като издърпате, проверете обекта - ако разтворът тече свободно от острието, това означава прекалено много вода. Проблемът е напълно решен - оставете разтвора за 2-3 дни. През това време кредата се утаява и водата на повърхността може да бъде елиминирана с лъжичка. Остатъци от креда паста се разпространяват върху масло. Не правете слоеве с дебелина повече от 5 сантиметра. По този начин ще получите суха креда, готова за повторно готвене след изсушаване.

Покритие на тавана: Безопасност

Преди да обмислим директно въпроса как да замазваме тавана с креда, отбелязваме няколко нюанса.
Всички тези моменти са свързани с технологията за безопасност:
  1. Първо, използвайте защитно оборудване: ръкавици, респиратор и очила. Те ще предпазят очите ви от получаване на малки частици от тебешир от повърхността на тавана. Също толкова важно е да държите дихателните пътища, защото ако вдишвате креда в големи количества - това може да доведе до дразнене на стените на лигавицата.
замазване на тавана с тебешир с технологията на ръцете
  • На второ място, проверете за силен стълб (гора). Когато разкривате макарата, болтовете и други дефекти - по-добре е да се предпазите от работа върху тях. Във всеки случай здравето е по-важно!
  • Трето, най-добре е да не държите бебета и животни в апартамента по време на рисуването.
  • Подготовка на повърхността за работа

    Ако смятате, че премахването на старата замазка е лесно - грешите. Това е най-отговорният и мръсен процес.
    Първо, извадете от ремонтираните помещения мебели и оборудване. Този, който не можете да устоявате, е покрит с филм. Същото действие трябва да се направи и с пода - покрийте го със същия филм или картон.
    креда за промиване на тавана, което е по-добро
    На второ място, използвайте очила и респиратор. Самият процес може да започне от всяка част на стаята, докато работният поток е ефективен. Ускоряване на работата ще помогне на специално средство, което може да бъде закупено в специализиран магазин. С помощта на този химикал можете да почистите варовика от тавана или да приготвите сапунено решение.

    Етапи на работния процес

    • Първо, разчупете тавана в няколко сектора. Всеки от обектите трябва да бъде подрязан постепенно. Най-добрият вариант е да започнете от прозореца и да отидете до вратата. Когато работите с ролка, предпочитайте инструмент с дълга дръжка. Ако варенето се извършва с четка, организирайте малки гори. Този дизайн ви позволява да се движите по периметъра на стаята.
    инструкция за тавана на тебешир
  • След като нанесете разтвора на тавана, изчакайте първият слой да изсъхне и след това да почистете повърхността за втори път. Понякога решението трябва да се приложи няколко пъти - това се дължи на неравномерността на тавана и на първото преживяване при варене (за подробности: "Изравнете тавана със собствените си ръце: лесно и икономично") Получената влага върху тавана трябва да се търкаля над повърхността.
  • С равномерно разпределение на варовиковото решение на тавана - получавате най-добрия резултат. Не бързай. Също така се препоръчва да се позовавате на снимки и видеоклипове.
  • Измиване на тавана с тебешир, вижте видеото:

    Съвети за начинаещи

    Как да оперем тавана с креда? Този въпрос често се случва в начинаещите.
    Следователно статията ще даде съвети, които ще спомогнат за облекчаване на работния поток:
    1. Не създавайте чернови в закрити помещения. Обърнете внимание, че лъчите на слънцето също не попаднат върху повърхността, която се третира - креда за промиване на тавана може да се разпада.
    2. Вторият слой на разтвора трябва да се постави перпендикулярно на първия. Това няма да доведе до нищо от образуването на разводи.
    3. Ъглите на стаята трябва да бъдат внимателно намазани с четка.
    достойнство на тавана
  • Определете решението на тавана е съвсем проста: навлажнете го и погледнете резултата. Ако повърхността потъмнее и няма да се придържа към пръста - това означава, вар. Кремният разтвор незабавно оставя бели следи по кожата.
  • Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалитеКак да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалите
    Как да се избере таван полезни препоръкиКак да се избере таван полезни препоръки
    Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономичноОтрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
    Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
    Таванно оцветяване - препоръкиТаванно оцветяване - препоръки
    Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
    Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
    Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
    Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
    Как да лепим багетите на таванаКак да лепим багетите на тавана
    » » Как да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпка
    © 2021 BggeHat.com