Боядисване на тавана

Боядисване на тавана

Боядисването на тавана е отговорна работа, която изисква максимално внимание. Тъй като таванът е един от най-важните елементи в помещението, той не трябва да позволява образуването на петна и разводи. За да избегнете тези проблеми, просто трябва да следвате простите инструкции, дадени по-долу.

 Първо трябва да се подготвите за работа. Не забравяйте, че най-доброто за боядисване на тавани са водните бои. Говорейки за инструменти, ще ви трябва ролка с дълга дрямка, помнете, че велурните ролки не абсорбират добре боята, а пяната оставя мехурчета на повърхността. Също така, преди директно боядисване, се препоръчва грундиране на тавана, което ще помогне да се поправят малки дефекти, които не са забелязани по време на шпакловка.

Ключът към успешната работа - прилагането на еднаква боя, за да постигнете желания ефект, трябва да разбъркате боята до правилната последователност. Инструкциите за разреждане на боята трябва да са на опаковката на продукта.



Когато всички инструменти са готови и боята е смесена - можете да започнете да рисувате. Изсипете боята в конструктивната табла и поставете ролката в нея, помнете, че не можете напълно да потапяте ролката в боята. За да се отървете от излишната боя, го преобръщайте в специална табла или върху ненужен слой линолеум. Преди да рисувате тавана, можете да практикувате на друга повърхност.

След тренировка, приложете боята към тавана. Не претоварвайте работата, цялата картина трябва да отнеме около 15-20 минути от времето. Не забравяйте, че по време на рисуването понякога си тръгвате, за да оценявате работата си под различни ъгли.

Ако искате да се покрие тавана на няколко слоя боя, че е необходимо да се приложи следващата палто само след като предишният изсъхне. В противен случай, просто ще смажете боята. Ако забележите петна върху живописния слой, а след това те не трябва да бъдат с дебелина боя, по-добре е да се сложи по-течна боя и равномерно се разпредели по повърхността на тавана. Ако, обаче, и след това се оставят петна и ивици, а след това не се отчайвайте. В такъв случай е необходимо да се спре живопис и пясък слой неравномерно мастило. Това е подходящо за обикновена шкурка. Все пак, не забравяйте, че шкурката ще помогне за премахването само на няколко слоя боя, ако нередностите се открояваше, например, на трето ниво, ще трябва отново да покрие тавана мазилка и едва след това да се повтаря неговата живопис.

Е, всичко за таванния участък, който ще намерите, като посетите https://natyazhpotolki.ru. Само там има най-добрите опънати тавани на най-ниските цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
Как да се определи тавана след боядисване полезни съветиКак да се определи тавана след боядисване полезни съвети
Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
Как да се измие боята от тавана основни правилаКак да се измие боята от тавана основни правила
» » Боядисване на тавана
© 2021 BggeHat.com