Радиаторна боя

Радиаторна боя

Радиаторите за шлайфане и боядисване изискват значителни усилия и време. Първоначално може да изглежда, че нищо не е сложно при задвижването на ролер на радиатора, не. В действителност има някои нюанси в този процес, които изискват необходимото внимание.

Както очевидно може да звучи, възможно е да започнете боядисване на радиатора само когато отоплението е изключено. Производителите на бои и лакове посочват температурата на опаковката. В която е желателно да се извършва боядисване. За да постигнете по-добър ефект, препоръчително е да слушате и да следвате препоръките на опаковката, така че боята да е здраво свързана с боядисаната повърхност.

Боядисването на горещ радиатор е изпълнено с грозни разводи и мехурчета върху слоя боя.

За да се включи радиаторът веднага след като оцветяването е нежелателно, е необходимо да се изчака пълното изсушаване на оцветяващата смес.

За да се подобри адхезията на боята към повърхността на радиатора, е необходимо правилно да се подготви основата за боята. При подготовката на радиатора трябва да се измие, да се върви по повърхността с шкурка или метална четка. Предишният боядисан радиатор за предпочитане е обработен с препарат за отстраняване на старата боя. Преди да приложите боята, е необходимо радиаторът да се третира леко алкално, за да се отстранят мазнините и мръсотията от повърхността му.



За боядисване на радиатора е подходяща гума от пяна, гладка ролка с малък диаметър, която може да се плъзне между ребрата на радиатора и да боядисва цялата повърхност. На места, които не могат да бъдат боядисани с валяк, можете да използвате четка с дълга дръжка.

Работата на радиатора е свързана с температурни промени, така че боята при такива условия може бързо да стане тъпа или напукана, защото когато металът се нагрява, металът се разширява и охлажда отново. Желателно е да се използват термоустойчиви лакове за оцветяване на радиатора. Те не крекират или избледняват, могат да издържат на температурни промени до 80 градуса по Целзий.

Цветовата гама на произведените топлоустойчиви лакове е широка и е възможно да се боядисва радиаторът във всякакъв цвят от метал до цвета на естествения камък. Благодарение на това, белият радиатор може да бъде трансформиран така, че да съответства на цветовата схема на стаята.

Нанасянето на боя прекалено бързо или с неравномерно налягане върху ролката е нежелателно, тъй като радиаторът ще бъде боядисан неравномерно. Неправилното нанасяне ще повреди не само външния вид на радиатора, но и качеството на адхезия на боята към повърхността.

Е, ако се интересувате от нови пластмасови прозорци в Санкт Петербург, в допълнение към боядисването на батериите, посетете window98.ru. Само там е всичко, за да изберете и закупите качествени прозорци за вашия дом на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боя за радиаториБоя за радиатори
Как да нарисуваме чугунени батерииКак да нарисуваме чугунени батерии
Боядисването на горещи батерии е възможно да се актуализират радиаторите през отоплителния сезон?Боядисването на горещи батерии е възможно да се актуализират радиаторите през отоплителния сезон?
Замяна на радиаториЗамяна на радиатори
Боя за радиаториБоя за радиатори
Боя за отопление на батериите как да избирате и боя?Боя за отопление на батериите как да избирате и боя?
Монтаж на радиатори на отоплителни системиМонтаж на радиатори на отоплителни системи
Схемата за инсталиране на радиатори за отопление със собствени ръцеСхемата за инсталиране на радиатори за отопление със собствени ръце
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
Как да се определи тавана след боядисване полезни съветиКак да се определи тавана след боядисване полезни съвети
» » Радиаторна боя
© 2021 BggeHat.com