Подови бои на водна основа

Съставът на водните бои е смес от вода и пластификатори, филмообразуватели, пигменти, малък брой добавки: консерванти, антикорозионни средства, антисептици, антифризи и други.

Такива бои са ниско токсични и почти без мирис. Като разтворител се използва вода. Те имат добра скриваща сила - те могат да маскират малки дефекти до 1 мм. Характерна особеност е и минималната запалимост. Тези бои след изсъхване престават да се разтварят във вода и да станат устойчиви на влага.

Благодарение на водната база цветната палитра от този вид боя е много богата, тъй като боята взаимодейства добре с много цветове. Боите не образуват плътен филм на повърхността, който може да попречи на преминаването на пара и да насърчи развитието на мухъл и гъбички. Известно е слабото затихване и продължителният блясък. Суха боя за час - четиридесет минути.

При избора на бои на водна основа трябва да сте напълно подготвени да знаете за тях конкретна информация. Този избор на боя може да бъде сравнен с избора на боя за коса. Но ако говорим за боя за коса, тогава е по-добре да вземем боя за коса от Лондаколор. Можете да прочетете прегледите на Londonakolor на makeup.com.ua.



Използването на бои на водна основа изисква съответствие с температурния режим. При температури под 5 градуса боята пада неравномерно, изсъхва силно и след преместване на замразяването губи качествата си. Боята не понася влиянието на околната среда, евтините бои от този тип не са подходящи за външна работа и боядисване на стаи с висока влажност. При работа с дърво тези бои изискват нанасянето на няколко слоя и шлайфане след всеки слой.

При избора vodoemulsionku трябва внимателно да прочетете препоръките на производителя, посочени в банката. Необходимо е да се вземе под внимание вида на повърхността, местоположението му, колко повърхността ще се отрази на времето. Ако се вгледате в банката, а след това на етикета за буквите VD (вододисперсионни) са буквите, което означава типа на полимера, а след това - на брой цифри, първата от които трябва непременно да бъде номер 1 или 2. В този случай, един би означавало, че боята е проектиран да външни работи и 2 - за вътрешни работи.

Появата на повърхността след боядисване може да бъде гланцирана или матирана, в зависимост от избрания вид боя. Освен това, матовата повърхност не съдържа повърхност с гланцирана повърхност против абразия, така че тези видове бои се препоръчват да се използват на места, които са по-малко склонни към замърсяване, например на тавани. Такива бои обикновено включват самооцветяване, тъй като производителите обикновено предлагат бели стоки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване стените в банята как да създадете трайно покритие със собствените си ръце?Боядисване стените в банята как да създадете трайно покритие със собствените си ръце?
Емайл за подови настилкиЕмайл за подови настилки
Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?
Как да нарисувате тавана с боя на водна основаКак да нарисувате тавана с боя на водна основа
Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?
Боя за таванна водна емулсия - правилният изборБоя за таванна водна емулсия - правилният избор
Как да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на таванаКак да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на тавана
Как да заливите тавана с боя на водна основа правилноКак да заливите тавана с боя на водна основа правилно
Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
Изборът на боя за тавана, който трябва да се има предвидИзборът на боя за тавана, който трябва да се има предвид
» » Подови бои на водна основа
© 2021 BggeHat.com