Как да заливите тавана с боя на водна основа правилно



как да замазвате тавана с боя на водна основаПри създаването на интериора на помещението се обръща много внимание на дизайна на таваните, докато боядисването е един от най-често използваните методи. Знаейки как да се промива тавана с боя на водна основа, може да направи тази част от ремонта в апартамента сама. Необходимо е да се разбере как да се промива таван в апартамент по-практичен.
Няколко тънки слоя от този строителен материал, нанесени върху покрива на тавана, значително подобряват външния му вид и към него се добавят пигменти, за да се постигне желаният оттенък. Дори и тези, които не знаят как да покриват тавани с боя на водна основа и нямат практически умения, благодарение на лекотата на прилагане и възможността да гледат видеото на сайта, ще могат да изпълняват работата бързо и лесно.

Предимства на водните бои

Трябва да се отбележи, че замазката на тавани с боя на водна основа има редица неоспорими предимства, сред които:
  • липса на неприятна остра миризма, поради което стаята трябва да бъде оставена непосредствено след нейното нанасяне;
  • тази боя е безопасна за околната среда - изпарението е вредно за здравето на хората и животните са напълно изключени;
  • повърхността на тавана след промиване само няколко часа след завършване на работата е готова за употреба;
  • възможността за използване на водна емулсия с добавяне на пигменти създава много възможности за изпълнение на задачите, пред които са изправени дизайнерите;
  • емулсията може да се нанася върху различни повърхности (с изключение на тези, изработени от метал);
  • след като таванът е покрит с боя на водна основа, той може да се измие без усилие от ръцете и инструментите, които трябва да използвате, въпреки че не може да се измие с боядисана повърхност. Надеждната адхезия към основата на тавана се осигурява чрез добавяне на акрилни добавки, лепило или латекс.
как да покриете тавана с водна боя
Избирането на боята за омазняване трябва да се фокусира върху продуктите на добре познати компании, чието качество е извън съмнение
Така че акрилът добавя допълнителна здравина и висока еластичност, но намалява пропускливостта на парите. Водоотблъскващ ефект с възможност за чести измивания на тавана се осигурява чрез добавяне на латексни добавки. За да се намалят разходите за бои на водна основа, производителите произвеждат продукти с
акрилови съполимери.

Придобиване на бои и инструменти

Покриването на тавана с боя на водна основа започва с покупката на строителни материали и необходимите инструменти. На опаковката на емулсията винаги е показана скоростта на консумация на квадратен метър, но това не винаги е така, защото на припокриващите характеристики на база, например, то може да варира с грапава повърхност, за оцветяване на по-голямо количество боя е необходимо. Средно един литър водна емулсия е достатъчно, за да се боядисват в един слой площ от 8 до 18 м² (по-подробно:Как да нарисувате таван на боя на водна основа: възможни опции").
направете атрактивен таван, използвайте боя на водна основа
Качествената тава с удобен валяк ще улесни процеса на промиване
Решете проблема с ремонта на тавана, е необходимо с придобиването на добър инструмент - само тогава ще качеството таванно боядисване с водна боя, който ще запази силата и времето. Това ще изисква валяк и табла за боядисване. Що се отнася до валяка, е желателно той да има дълга дръжка и кожено палто - въпреки че е по-скъпо от гума от пенопласт, но по-качествени петна и боя се консумират по-икономично. Недостатъкът на продукта от пенопласт е, че този материал абсорбира много емулсията и по този начин е трудно да се контролира количеството му, когато се прилага върху повърхността.
След четките, дори най-добрите, ако има тавани с водни бои, има пътеки и следи, а след пистолета - небоядисани места. За труднодостъпни повърхности е необходима удобна четка. Нуждаем се и от тава за боядисване, където се излива малко количество емулсия и се импрегнира равномерно с козина, за която ролката трябва да се изтърпи (не може да се направи на тавана). По време на работа, за да предпазите косата, поставете на главата.

Повърхностна подготовка на тавана

Преди да покриете тавана с боя на водна основа, старото покритие се отстранява от повърхността му. Ако това е тапет, те са замазани с вода и отстранени. Whitewash също трябва да се овлажни и когато се надуе, лесно може да се отстрани с метална четка или шпатула. Експертите съветват тази работа да се извършва на етапи в малки области.
След използване на алкални или кисели разтвори, повърхността на тавана се изплаква обилно с вода и внимателно се изследва за дефекти, които трябва да бъдат отстранени. Напълнените пукнатини и жлебове са кожи и грундове. Сега в продажба, купувачите се предлагат готови решения за повърхностна обработка преди избелване тавани с боя на водна основа. Можете също така да използвате народните пътища.
подготовка преди омекване на тавана с боя на водна основа
Важно е да се прилага внимателно подготовка на тавана за замазване, уплътнителни шевове, пукнатини, премахване на нередностите
Например, за да се отстрани мазни петна помогне алкален разтвор скоростта на един литър на "квадрат" области - това в топла вода на около 30 градуса температура се разрежда с 3 супени лъжици сода и се промива с гъба останки от старата замазка. Ръжда и плесен може лесно да бъде отстранен с меден сулфат, и се означава "бяло" прониква по-дълбоко в припокриването и спира вредни за здравето на процесите, протичащи там. Може да се измие с слабо киселинно решение. Разтвор на хлороводородна киселина също ще помогне за борба с ръжда и мухъл.

Правила за измиване

Първото нещо, което трябва да направите, преди да покриете тавана с боя на водна основа, е да изучите инструкцията - може да се наложи да се разрежда с вода с 10 (прочетете статията:Как да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалитеЕмулсията ще бъде добре разбъркана от сонда с дюза, която е смесител, след което боята се излива в тава за боядисване или специална тава.
замазване на тавана с боя на водна основа
Като се има предвид правилата на зачервяване, можете да направите сами работата, без да привличате скъпи специалисти
По-нататъшно четка по периметъра на тавана боя 2 пъти, и по този начин на места, недостъпни за валяка се прилага боя. Границите, очертани по този начин, трябва да бъдат добре затъмнени. Боядисването на два слоя ви дава възможност да работите по-качествено: първата е приложена перпендикулярно на отвора на прозореца, а следващата - в посока от прозореца към противоположната стена на стаята (прочетете също: "Боядисване с водна основа: предимства") Някои от нюансите са показани във видеоклипа:
След това ролката се потапя в табла с емулсия, изважда се и се стиска добре. За обективна оценка на работата повърхността се проверява периодично под различни ъгли. Също така, за да създадете идеална повърхност при нанасяне на боята, натиснете ролката с постоянна сила. След изсъхване на един тънък слой след 2 часа, се прилага следващата. Знаейки как водата базирана боя се прилага към тавана, можете да продължите с неговия дизайн. Прочетете също: "Как да нарисувате тавана на варовик: полезни съвети".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалитеКак да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалите
Таванна замазка с вода за боядисване за ботушите на всички магазиниТаванна замазка с вода за боядисване за ботушите на всички магазини
Боядисване на таваниБоядисване на тавани
Боя за таванна водна емулсия - правилният изборБоя за таванна водна емулсия - правилният избор
Височината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под вниманиеВисочината на таваните в Хрушчов, които трябва да се вземат под внимание
Най-добрата боя за тавана е изборътНай-добрата боя за тавана е изборът
Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Тавани от гипсокартон в залата за избор на дизайнТавани от гипсокартон в залата за избор на дизайн
» » Как да заливите тавана с боя на водна основа правилно
© 2021 BggeHat.com