Боядисване с предимства на водната таванна боя



Използването на боя на водна основа - гаранция за качество на варовика. Тънкият слой не само оцветява цялата повърхност, но и подобрява визуално. Почистване на тавана с боя на водна основа - изобщо не е трудно. В този случай можете да добавите различни пигменти, за да получите нюанси. Следвайки съветите на специалистите, можете лесно да извършвате всички операции по тавана самостоятелно.
тапет боядисване с водна основа видео боя

Боядисване на тавани с водна боя: предимства

  • повърхностна избелена емулсия, след 2 часа може да се използва за предназначението;
  • боята няма специфични миризми, за разлика от, да речем, обичайната боя;
  • в боята на водна основа няма вредни химически добавки, което означава, че здравето на хората е извън опасност. По време на боядисването, дори не е нужно да евакуирате домакинството от дома;
  • Дизайнните вариации и качеството на водната емулсия са много високи.

Боядисване с водна боя на тавана: подготвителни работи

Избор на боя
Водна боя за таван никога няма неприятна миризма, но се измива с чиста вода, както с инструмент, така и с ръце. Въпреки това, след изсъхване, ще бъде трудно да се измие с вода от боядисаната повърхност. Това се дължи на неговия състав, който включва: лепило, латекс и акрилни добавки за надеждна адхезия към повърхността. Благодарение на акрилните добавки, той осигурява висока еластичност и здравина. В същото време пропускливостта на парите е доста ниска. Латексните добавки също допринасят за отблъскването на водата и повърхността може да бъде подложена на редовно измиване с вода. Евтината боя на водна основа съдържа акрилови съполимери.
замазване на тавана с боя на водна основа
Консумиране на водна емулсия
Производителят незабавно посочва консумацията на специфична емулсия на 1 кв. Км. м. Но това може да не съвпада с практическото приложение, тъй като всеки таван има собствена грапавост и абсорбиращи способности на боядисаната повърхност. Имайте предвид, че ниската цена за 1 литър понякога играе жестока шега с купувача, защото евтините марки емулсии са доста скъпи.
По стандарт, един литър боя (1 слой) е достатъчно за 7 или 18 квадратни метра. m. Като правило, с висок капацитет на покриване, по-малко боя се консумира.
Придобиване на инструменти
  • Ролерът - по-логично е да се адаптира към него дълга дръжка. Въпреки това ролките, изработени от пяна гума, образуват много мехурчета. В допълнение, те силно абсорбират боята - и това усложнява контрола върху потреблението му. Експертите препоръчват използването на нов валяк за косми, който въпреки високата си цена, подобрява петна и спестява емулсията.
Внимание: Четките оставят следи и пътеки, а пулверизиращият пистолет понякога неправилно поставя боята върху повърхността.
подготовка на тавана преди боядисване на водната емулсия
  • Кюветата е устройство с малко количество боя, където валякът се потопи. Излишъкът се изцежда тук и по този начин емулсията се запазва. Освен това улеснява последващото почистване, запазва силата ви и гарантира високи резултати.
  • Четка - трябва да е удобна. Четките служат за боядисване на труднодостъпни места, където не може да се достигне ролката.
Съвет: Когато избелвате, използвайте дрехи за еднократна употреба и шапка.

Таванна замазка с водна боя: подготовка на повърхността

  1. Отстраняваме старото покритие:
    -тапетът е навлажнен с вода и обелени навън,
    -подобно намокряне на варовика. Изчакаме да се подуе, а след това го почистваме с шпатула или метална четка върху палет или лъжица.

    съвет: Не покривайте целия таван с вода. Достатъчно е да навлажнете само частта, от която се нуждаете.
как да рисувате с водна основа
  • Почистете тавана с киселинни или алкални разтвори и след това го изплакнете с чиста вода.
  • Проверете откритата повърхност за пукнатини. Когато има недостатъци, те са замазки.
  • Замазката се обработва с шкурка и след това се смила.
  • За да измиете варовика от тавана, използвайте готовото решение (повече: "Тогава да измиеш калта от тавана") Алтернативен вариант - народни средства. петна върху тавана след боядисване се отстраняват с прости алкални разтвори. За тази цел, 3 супени лъжици калцинирана сода се отглеждат в топла вода. След това, използвайки гъба, измийте старата замазка. Консумацията на такова решение обикновено е 1 литър на квадратен метър. м. Медният сулфат ще ви помогне да премахнете ръждата и мухъл. Можете да използвате антисептик с хлор "Whiteness". След като сте извадили всички ненужни, използвайте го, изплакнете тавана със слабо кисели разтвори. Ръце и мухъл също ще помогне да се отстранят 3% разтвори на солна киселина.
    Как да нарисувате тавана, подробностите за видеото:

    Боядисване на тавана

    Боядисването на тавана с боя на водна основа - видеото ще даде представа за подобна работа. Преди боядисване вижте визуалните помощни средства. За пореден път проверете дали подготовка на тавана преди боядисване боя на водна основа.
    боядисване на тавана с водна боя със собствени ръце
    • Преди боядисване на тавана, емулсията трябва да бъде добре смесена. Не забравяйте да научите инструкциите. Може би боята трябва да се разрежда с вода с 5 или 10.
    • Разбъркайте боята ще помогне на тренировката, която има специална дюза за това.
    • Изсипете емулсията в предварително подготвена тава.
    • С помощта на четка, нарисувайте периметъра на тавана два пъти. Факт е, че валякът не може да докосне стената, така че труднодостъпните места няма да бъдат боядисани.
    • Очертаните граници на картината са засенчени.
    • Експертите препоръчват използването на двуслоен метод за боядисване на тавана. Това ще ви предпази от неприятни ситуации, включително почистване на тавана на боя на водна основа.
    • Ролката се търкаля във ваната и след това се търкаля там, за да разпространява боя върху нея. Не забравяйте да натиснете инструмента добре!
    Внимание: За да се постигне високо качество оцветяване на тавана с боя на водна основа, Използвайте само суха ролка.
    как да замазвате тавана с боя на водна основа
    • Препоръчва се валякът да се натопи възможно най-често в боята. Също така трябва да разгледате внимателно работата си от различни ъгли. Това ще ви позволи да го оцените и да го предупредите предварително. В идеалния случай трябва да получите еднакви слоеве. И за това, трябва да натиснете ролката с еднакво усилие, когато рисувате (прочетете: "Как да нарисувате таван на боя на водна основа: възможни опции").
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Подготовка и боядисване на тавани с водна бояПодготовка и боядисване на тавани с водна боя
    Таванна замазка с вода за боядисване за ботушите на всички магазиниТаванна замазка с вода за боядисване за ботушите на всички магазини
    Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?
    Боядисване на тавана с валяк - предимстваБоядисване на тавана с валяк - предимства
    Боя за таванна водна емулсия - правилният изборБоя за таванна водна емулсия - правилният избор
    Как да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на таванаКак да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на тавана
    Как да заливите тавана с боя на водна основа правилноКак да заливите тавана с боя на водна основа правилно
    Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
    Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
    Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
    » » Боядисване с предимства на водната таванна боя
    © 2021 BggeHat.com