Таванна замазка с вода за боядисване за ботушите на всички магазини

Ремонтът на помещенията включва няколко етапа. Един от най-важните е завършването на тавана. Досега капитанът се е научил да прави истински шедьоври от таваните благодарение на огромен брой импровизирани инструменти и устройства. Многобройните дизайнерски решения позволяват създаване на необичайна и оригинална атмосфера в стаята, тъй като сега можете да избирате от различни цветови нюанси, както и да придадете на тавана специална форма поради моделирането. За постигането на необходимите ефекти може и с варовика. В тази статия ще научите за предимствата на водната боя, както и как да нарисувате тавана, така че няма да има развод.

Боядисани тавани - какво е тяхното предимство?

Да не би цялата ярост, разбира се, опъвам и окачени тавани, които се радват на широка популярност. Мнозина обаче избират варосани тавани боя на водна основа.

Почистването с водна боя има дълъг експлоатационен срок

Почистването с водна боя има дълъг експлоатационен срок

В полза на този избор са следните важни предимства на боята:

  • Ако е необходимо, можете да извършите локален ремонт на определена площ от повърхността, чрез боядисване на драскотини или други механични повреди;
  • дълъг живот, който е повече от едно десетилетие;
  • висока якост, устойчивост на износване;
  • проста грижа - за почистване ще ви е необходима обикновена влажна кърпа или гъба, няма да имате нужда от допълнителни продукти за грижа.

При създаването на боя на водна основа се използват най-модерните технологии, което гарантира високо качество на готовия продукт. Трябва да се отбележи, че тази боя абсолютно не се страхува от водата. След оцветяване на повърхността водата се изпарява няколко минути и емулсията от полимерите се втвърдява. Сред другите предимства на такъв състав могат да се разграничат отсъствието на вредни и токсични секрети, неприятна миризма, висока скорост на сушене. Освен това можете да си купите гланц или матова боя, за да постигнете желания ефект.

Как да се подготвим за работа - изравняване и смилане

Оцветяването на тавана, както и много други мерки за ремонт, изисква предварителна подготовка на повърхността. Таванът трябва да бъде идеално гладък и чист, само в този случай може да се очаква боята на водна основа да изглежда красиво дълго време без необходимост от многократна употреба. Започваме обучение с инспекцията. Старото варене трябва да бъде напълно премахнато и това трябва да се направи много внимателно, най-долу до дъното. В случай, че ремонтът не е бил извършен от дълго време, мазилката може просто да бъде съборена. След това преминете към мазилката на тавана, т.е. дълбоко изравняване на повърхността.

Таванът трябва да бъде възможно най-нисък, обичайното ниво на сградата ще ни помогне да проверим това.

Някои магьосници препоръчват привеждане в съответствие с листове за гипсокартон. Това има своите предимства, тъй като GKL е идеално подходящ за последващо завършване на довършителните работи. Използването на листове обаче е свързано с допълнителни трудности, тъй като е необходимо да се направи рамка от метални профили или дървена щайга. Гипсовата стена е прикрепена към рамката с помощта на самонарезни винтове. Резултатът е красива, чиста и равна повърхност. Накрая, отбелязваме, че гипсокартонът е идеален в ситуации, в които искате да направите няколко нива или да дадете необичайна форма на таван.

Степента на дълбоко изравняване задължително включва окончателно изравняване. За това се нуждаем от шпакловка, чрез която ще премахнем малки разлики до височина до 2 мм. Необходимо е да поставите няколко слоя шпакловка, за да изключите възможността да изпуснете малки дефекти и недостатъци. Имайте предвид, че след прилагането на първия слой е необходимо да изчакате около един ден, докато предишният слой напълно изсъхне. Само след това можете да продължите да работите.



Крайният етап от подготовката на тавана е да се смила повърхността. Това може да се направи с помощта на специални инструменти, например, мелница, въпреки че перфектните инструменти и аксесоари, включително обикновена шкурка или фино зърно. Шлайфането се извършва с кръгово движение, което осигурява идеалната гладкост на шпакловъчния шпакловка и отстранява всички съществуващи петна от повърхността.

Търсим инструменти за боядисване на тавана

След постигане на максимална гладкост и гладкост на повърхността, можете да започнете да избелвате тавана.

За да работите, ще ви трябва ролка, четка и ролка

За да работите, ще ви трябва ролка, четка и ролка

Направете ремонт в апартамента със собствени ръце ще ви помогнем следните инструменти:

  1. 1. Paint roller. В този случай трябва да купите ролер със средна дължина и достатъчно дълга дръжка, за да го направите удобно да рисувате тавана. Уверете се, че валякът не оставя зад вилиите, в противен случай те ще привлекат ненужно внимание след боядисване.
  2. 2. Четка за боядисване. Този инструмент е необходим за боядисване на декоративни елементи, както и малки детайли. Твърдите места са по-удобни за избелване с помощта на малка четка. Отново тук не трябва да се разпада.
  3. 3. Много често боя на водна основа се нанася с инструмент като пистолет. Въпреки това, е доста трудно да се използва, е необходимо да има опит работа с това устройство. Постигането на резултати може да бъде много трудно, особено за начинаещи. Освен това пистолетът се използва основно за боядисване на тавани, както и за други повърхности, големи площи. Използването им в хола не се счита за рационално и целесъобразно, тъй като разтворът пръска повече, отколкото директно към тавана.
  4. 4. Специална табла с оребрена повърхност. В нея ще преобърнем ролката така, че боята да е равномерно импрегнирана по цялата й повърхност.
  5. 5. Допълнителни средства за защита. Преди всичко това се отнася до очила, тъй като боята може да капе от тавана.

Оцветяване с водна емулсия - вземаме четка и ролка в ръцете

Непосредствено преди действителния процес на боядисване, повърхността на тавана трябва да бъде напълно грундирана. Извършва се със специален разтвор - грунд, който се продава във всеки строителен цех. Необходимостта от грунд се дължи на няколко важни фактора. Например, грундът осигурява тавана с висока степен на сцепление. Освен това намалява абсорбцията на тавана. Грундът трябва да покрива цялата повърхност, особено внимание се обръща на ъглите и труднодостъпните места. За работа ще ви трябва регулярен валяк или четка. Въпреки че можете да използвате пистолета.

Грундът изсъхва достатъчно бързо, само час след прилагането, таванът ще е напълно сух. Сега отидете директно до нейното оцветяване. Правилната технология за нанасяне на водна емулсия включва боядисване на тавана в няколко слоя. Въпреки, че всичко тук е съвсем субективно, защото ако повърхността е качествено измазана и полирана, тогава има достатъчно два слоя. При по-стари тавани може да се наложи значително повече.

Боята за първия слой не трябва да е много дебела, така че много често се отглежда с малко количество вода. Правилните пропорции винаги са посочени на етикета на продукта. За всички следващи слоеве не е необходимо да се разрежда боята, достатъчно е да се смеси добре. На първо място ще използваме четка, която трябва да боядисваме труднодостъпни места, както и ъгли и пространство около уреда. След това изсипете боята в тавата за боядисване и потопете ролката в нея. Ако искате да смесите боята с вода, трябва да я направите в отделен контейнер. Ролерът внимателно се търкаляше върху табла с оребрена повърхност, така че всеки вили се напояваше в състава.

Боядисване на тавана Водо-емулсионната боя трябва да започне само от ъгъла и да се намира близо до прозореца. Смесите са успоредни на прозореца. Желателно е цялата работа да се изпълнява при добра светлина, включително изкуствено осветление. Обикновената дневна светлина може да е малка. Светлината ще помогне да се идентифицират места, които са останали небоядисани. Всички проблемни области трябва да бъдат елиминирани незабавно, докато емулсията на водна основа все още е суха. В противен случай, на тавана ще останат грозни петна, които ще развалят външния вид.

След като първият слой боя е напълно изсъхнал, възможно е да започнете да прилагате следващия слой. Няма да чакаме много, тъй като качествените съединения изсъхват за около час. Вторият слой, както беше отбелязано по-горе, не се разрежда с вода, във всеки случай, независимо от консистенцията на разтвора. Особеността на прилагането на повторен слой водна емулсия е, че ударите се извършват перпендикулярно на прозореца, за разлика от първия слой. Това гарантира пълна липса на развод, както и унифицирано приложение на боята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Таванът в спалнята е по-добре да избиратеТаванът в спалнята е по-добре да избирате
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Stretch таван - плат или PVC, което е по-добреStretch таван - плат или PVC, което е по-добре
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
» » Таванна замазка с вода за боядисване за ботушите на всички магазини
© 2021 BggeHat.com