Таванът в спалнята е по-добре да избирате



"Таванът в спалнята: кое е по-добре?" - често възниква въпросът. В края на краищата, в дизайна на интериора, всяко малко нещо има значение. От украсявайки тавана в спалнята зависи от цялостното възприятие на стаята и затова трябва да обърнете специално внимание на нейната украса. За да направите правилния избор, трябва да се запознаете с предимствата и недостатъците на този или на този вид дизайн на повърхността му. Методите за довършване могат да се видят на снимката.
таван опции в спалнята

Мияща повърхност

Най-простите версии на таваните в спалнята са бели или боядисани повърхности. Покриването на тавана е много популярно през съветските времена и много хора все още смятат, че това е най-приемливият вариант за довършителни работи. Такива ремонти не изискват финансови разходи. Но в същото време тя също има значителни недостатъци.
Те включват:
  • необходимостта от изравняване и грундиране на плочи;
  • нестабилност;
  • проблеми с ремонта.
опции за опъвам таван в спалнята
За да се промие таванът, е необходимо да го нагласите и да нанесете грунд. Подът в спалнята е покрит с минерална материя или вестници, изсипва се в пистолета с гасена вар и се нанася равномерно върху повърхността. В резултат на това таванът изглежда чист, но що се отнася до дизайна, замазването не е най-добрият избор. Тя изглежда много обикновена. Освен това, струва си да се има предвид, че след няколко месеца повърхността може да се покрие с жълти петна, а след няколко години слоят от варовик "плава" и таванът става неравен. За да го върнете в нормално състояние, е необходимо напълно да премахнете варовика заедно с мазилката и отново да изгладите и избелите повърхността.

Боядисване на тавана

Боядисване на тавана - друг начин да се възползвате евтино и бързо да го направите добър външен вид. Повърхността може да бъде боядисана в тона на стените - това ще създаде усещане за пълнота и целостта на пространството. Но преди да рисувате тавана, той трябва да бъде направен дори. Също така е задължително да се използва грунд. Препоръчва се да се закупи боя на водна основа - ако се нанесе с тънък слой, няма да има петна и петна по повърхността. Интериорът на тавана в спалнята може да бъде доста интересен поради разнообразието от палитри от съвременни цветове.
таванът на облицовката в спалнята
За боядисване е по-добре да не вземете четка, а ролка със средна дължина на купчина. Той предотвратява пръскането на боята, в допълнение, оцветява повърхността по-бързо. Също така, слоят пада по-равномерно, почти няма оцветяване и развод.

Полагане с тапет

Избирайки кой таван е най-подходящ за спалнята, трябва да обърнеш внимание на тапета. Повърхността ще изглежда доста интересна, освен това някои видове тапети могат да бъдат не само боядисани, но и пребоядисани с времето.
Steklooboi - модерен материал. Тя е изработена от фибростъкло с различна дебелина и плътност. След поставянето на тавана стъклените стени са боядисани с водна или латексова боя. Трябва да се има предвид, че боята не трябва да се прилага на гърба на тапета, но на тавана. За тежките тъкани трябва да се използва специално лепило. Въпреки факта, че предната и долната страна на материала изглеждат еднакви, е важно да не ги бъркате. След като залепите тавана, уверете се, че в помещението няма висока влажност, ниски температури и течения.
фалшиви тавани за спалнята
Винилните тапети не са обект на замърсяване от различен тип и са устойчиви на механични повреди. Тяхната основа е хартия (нетъкана), а горният слой е поливинилхлорид. Обикновено горният слой е украсен с щамповане.
Тапетът Flizeline е ролков материал, изработен от целулозни влакна и различни добавки. Такива тапети, като тавана на облицовката в спалнята, позволяват на повърхността да "диша". Нетъкан материал на тавана доста силна поради факта, че тя е приблизително 70 се състои от целулоза. Нетъканите тапети не могат да скрият повърхностните нередности, но не забелязват пукнатини и чипове. За залепване се използва специално лепило, което не се прилага върху задната страна на тапета, а на самия таван.

Окачени тавани

Окачени тавани за спалнята - идеалното решение в случай, че височината на помещението е повече от 2,5 метра.
Те имат следните предимства:
  • позволяват да се скриват грапавини на груба повърхност, различни комуникации (електропроводи, тръби, вентилационни курсове и др.);
  • различават изискан и оригинален дизайн;
  • Те имат пожароустойчивост, отлична звукоизолация, красив външен вид.
таван в спалнята, което е по-добър съвет
Техните недостатъци са:
  • невъзможност за инсталиране в помещения с височина по-малка от 2,5 метра (многоетажни конструкции заемат средно 15 сантиметра);
  • сравнително високи разходи.
Най-често окачен таван в спалнята е направен от гипсокартон. Това е евтин материал, който лесно приема всякаква форма. Той създава многослойни криволинейни структури, които изглеждат луксозни. Що се отнася до цената на инсталирането на такъв таван, всичко зависи от неговата сложност. Колкото по-прост е дизайнът, толкова по-евтино ще струва. Ако искате да спестите пари, можете да научите как да инсталирате гипсокартон себе си.
Таван опции в спалнята, погледнете видеото:

Простри тавани

Понастоящем опънати тавани са доста популярни. Те имат много предимства:
  • ви позволяват да допълвате дизайна на всяка стая благодарение на възможността да създавате сложни дизайни и разнообразие от нюанси;
  • по време на монтажа, практически няма прах и остатъци (вижте също: "Какъв е таванът в спалнята: съвети за дизайнери");
  • не се изхабяват по време на потопа (уеб е вода, благодарение на своята еластичност, тя ще запази голямо количество течности - тъй като тя трябва да бъде източено само чрез накланяне на ръба материал, или премахване на вградени лампа).
опции за опъвам таван в спалнята снимка
Те могат да допълват всяка стая. Има различни опции за опъвам таван в спалнята. Гланцовото бельо визуално увеличава стаята, но те придават блясък и се държат досадно. В стаята имаше почивка, е необходимо да изберете пастелни нюанси. Успокояващ ефект може да се получи от съзерцаването на звездното небе - да се създаде живо образ с помощта на специални проектори.
Трябва да се има предвид, че платките лесно се повредят от остри предмети и не могат да бъдат инсталирани без специално оборудване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Декорация на тавана в спалнята на идеята за дизайнДекорация на тавана в спалнята на идеята за дизайн
Ремонт на спалнятаРемонт на спалнята
Избор на мебели за спалняИзбор на мебели за спалня
Спалня интериорСпалня интериор
Правим собствени ремонти в спалнятаПравим собствени ремонти в спалнята
Избор на тапет за вашата спалня Съвети и триковеИзбор на тапет за вашата спалня Съвети и трикове
» » Таванът в спалнята е по-добре да избирате
© 2021 BggeHat.com