Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнята



Ако нямате опит в ремонтни и строителни работи, за да направите тавана на спалнята от гипсокартон, ще трябва да овладеете специална техника за извършване на този вид работа. Но както се оказва, независимата инсталация на такава структура не е много сложна и затова дори аматьори могат да я направят. Ще ви бъде достатъчно да положат усилия и да разберете този проблем. Е, нашите препоръки са предназначени да ви помогнат с това.
спалня таван с гипсокартон

Предимства на окачените тавани от гипсокартон

Таванът с гипсокартон в спалнята има много предимства, които просто не са достъпни за други видове покрития.
Сред тях най-забележителните са:
  • възможността за създаване на идеално равна повърхност без пукнатини. Просто е невъзможно да се постигне това на капиталните тавани на стоманобетонните подове;
  • Под равнината на гипсокартона е възможно да се извършват инженерни мрежи и комуникации;
  • възможността за създаване на разнообразие от форми и дизайн на тавана (виж също: "Таванът в спалнята: което е по-добре да избирате");
  • таванът дизайн на гипсокартон в спалнята позволява използването на различно осветление. Тя може да бъде както класически полилеи, така и насочени светлинни източници, както и многоцветни диодни ленти. Благодарение на гъвкавостта на светлинния дизайн, можете да създадете уникална игра на светлина и сянка.
таван от гипсокартон в спалнята
Окачените тавани са практично решение за всяка стая, от спалнята до коридорите. Това покритие може да се използва и в кухнята. Е, таванът с осветление в спалнята и е един от най-добрите дизайнерски решения. Такова покритие на повърхността на тавана ви позволява значително да намалите времето за изравняване на основния таван. След всички работи получавате перфектно плоска повърхност, която може да бъде украсена по всякакъв удобен начин за вас.
И може да бъдете изненадани от факта, че таванът на гипсокартон може да бъде оборудван дори в банята. За да се инсталира такава конструкция, се използва специално импрегниране, което предпазва материала от влага, и също така е необходимо да се осигури хидроизолация. Ето защо, този тип строителство може да се използва във всички стаи на частни къщи и апартаменти.

Технология на тавани от гипсокартон

За да монтирате правилно тавани от гипсокартон в спалнята, е необходимо да следвате определена последователност от работа:
  • като се използва нивото, е необходимо да се нанасят стени, които са строго хоризонтални;
  • според етикетите UD профилът е монтиран по периметъра;
  • Окачен до тавана;
  • носещият профил е фиксиран, който е фиксиран върху окачването и профила UD;
  • Гипсокартонови плоскости са монтирани върху носещия профил;
  • в крайна сметка се извършват довършителни работи и повърхностни замазки.
как да изберем дизайна на тавани от гипсокартон в спалнята
Тук такъв прост начин и там е монтиране на тавани гипсокартон във всяка стая. Цялата работа е опростена, ако работите с партньор, тъй като в този случай е много по-лесно и по-удобно да работите с дълги елементи.
Ако решите да създадете сложна многостепенна система от окачени тавани, тогава експертите препоръчват да не се използват компоненти на вътрешното производство. Ако направите прости тавани, няма практически никакви разлики в аксесоарите и в този случай можете безопасно да купите елементи от нашето производство. Допълнителните елементи с високо качество ви позволяват да бъдете напълно уверени в надеждността на тавана.

Аксесоари за тавани от гипсокартон

Необходимо е да се разбере, че таванът от гипсокартон в спалнята предвижда инсталирането на няколко вида крепежни елементи.
Те са задължителни в инструкциите:
  • начален профил;
  • основен, носещ профил;
  • надлъжния профил.
как да направите спалня таван с гипсокартон
Таванът на спалнята трябва да е силен и надежден. Това са качествените компоненти, които оказват влияние върху безопасността на работата му. Ето защо красивите тавани са не само външността, но и надеждността на дизайна.
Ако закрепването на листовете започне да се огъва, това ще доведе до образуване на удари по повърхността на тавана и пукнатини в ставите на отделните листове. В този случай лигавицата ще загуби цялата си естетическа привлекателност. В допълнение това състояние на ситуацията представлява пряка заплаха за здравето, тъй като закопчаването може да се срине на лицето по-долу.
Следователно, таванът в спалнята трябва да се извършва особено внимателно. За да се фиксират окачванията към основата, е необходимо да се използват дюбели или котви. В този случай е по-добре да се даде предимство на металните крепежни елементи, тъй като пластмасовите могат да се счупят под тежестта на материала.
таванска спалня с монтаж от гипсокартон
За да се изградят самостоятелно тавани от гипсокартон с осветление, е необходимо да се складират следните материали:
  • водещи профили с ширина 7 см, които са прикрепени към окачванията;
  • gipsokartonnye листове, монтирани на водачите. Разгънете листа с дебелина 9,5 и 12,5 мм. Вторият е по-строг, така че е по-добре да спрете избора си;
  • отвертка;
  • лазерно ниво;
  • удар;
  • молив;
  • Рулетка.
Използването на влагоустойчив гипсокартон е напълно неоправдано. И дори ако искате да се предпазите допълнително в случай на изтичане отгоре, такава гипскартон няма да ви помогне така или иначе.
Таван с гипсокартон, подробна видео инструкция:

Монтаж на конструкцията

Дизайнът на тавана от гипсокартон в спалнята може да бъде всичко. Но в своя дизайн, трябва да следвате определен ред на действията:
  • първо трябва да приложите маркировката. Профилът започва на разстояние 10-20 см от тавана. Следователно ръководствата са фиксирани на това ниво, като се проверява всяко действие по ниво;
  • Носещият профил се вкарва в стартовата рамка. Между стената и този профил трябва да има празно пространство, което е просто необходимо за разширяване на температурата;
  • към водачите фиксират листа от гипсокартон. Между тях ще има едва забележима празнина, която по-късно shpaklyuetsya;
  • Листовете са фиксирани в профилите в надлъжно положение. Освен това те се инсталират в разредна последователност.
таван с гипсокартон в спалнята със собствени ръце
Тази инсталационна схема е валидна за монтаж на тавани на едно ниво. Многопластовите тавани започват да се инсталират по подобен начин, но след инсталирането на второто ниво съществуват значителни разлики.
Ако нямате достатъчно опит с гипсокартон, не се насочете веднага към проект на няколко нива. Но не забравяйте, че дори най-сложният дизайн на таваните от гипсокартон в спалнята започва с организирането на плоска равнина, която служи като основа за триизмерни шедьоври.
Майсторите обичат да работят с гипсокартон, тъй като е достатъчно лесен за обработка. Освен това с помощта на отделни листове е възможно да се създадат извити повърхности. Благодарение на това е възможно да се организира комплекс и изискан проектиране на тавани в спалнята. Тази универсалност на материала дава възможност да се реализират най-смелите дизайнерски идеи. Така че не се страхувайте да експериментирате, да използвате въображението си и да създавате.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Таванът в спалнята е по-добре да избиратеТаванът в спалнята е по-добре да избирате
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Дизайн на тавана в спалнята примериДизайн на тавана в спалнята примери
Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
» » Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
© 2021 BggeHat.com