Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора



Гипсовият картон е универсален материал, който се използва за ремонт на стени, тавани, за създаване на арки и много други. В същото време, тя може да бъде във всякаква форма, да послужи като основа за финала. Благодарение на това дизайнерите и строителите искат да работят с него.
тавани от гипсокартон за хола
Таванът на гипсокартон във всекидневната може да създаде специална атмосфера в стаята. Всекидневната може да изглежда абсолютно различна в зависимост от стила, тъй като е възможно да изберете такъв таван от гипсокартон, който ще допълни интериора.

Избор на проекти

Можете да излезете с дизайн на тавана за цялото си семейство. За да опростите задачата, можете да видите снимката в сайта. Преглеждайки красиви тавани от гипсокартон за хола, ще бъде лесно да се намери решение, което цялото семейство ще хареса. Не е необходимо да се пресъздава избраната версия на дизайна в точност - можете да добавите нещо собствено или обратно, да премахнете някои подробности.
оригинални тавани от гипсокартон
При избора на таван, трябва да имате предвид:
  • дневна;
  • височина на таваните;
  • брой прозорци;
  • географското разположение на помещението по отношение на страните на света (юг, север, изток, запад).

Предимства на сухото строителство

Гипсокартонът на тавана има следните предимства:
  1. Универсалност. Гипсокартонът се използва като материал за довършителни работи. Окачените тавани от гипсокартон са отличен начин за изравняване на повърхността, което не изисква специални умения и много време. Освен това се използва за облицоване на вътрешни прегради. Радва се и фактът, че гипсокартонът е по-евтин от много други материали за декориране на тавани.
отколкото за покриване на гипсокартон на тавана
  • Пластичност и гъвкавост. Дизайнерите обичат да използват гипсокартон за това, което позволява да се реализират някакви идеи. Този материал може да получи различна форма. Това е благодарение на способността да получавате къдрави криви и сложни модели (прочетете:Моделите на тавана на гипсокартон: състав на фигури и фигури"), гипсокартон тавани са станали толкова популярни. тавана на бордюра от гипсокартон на таван, за да поставите в центъра на повърхността всяка фигура (например цвете, кръг и т.н.).
  • Функционалност. Между грубите и окачените тавани се поставят различни комуникации, електрическа инсталация. Това пространство също се използва за полагане на звуко- и топлоизолационен материал.
  • Лесна и бърза инсталация. Гипсокартонът е листов материал, ширината му е 120 сантиметра, а дължината му варира от 2 до 4 метра. Поради това инсталирането му е по-бързо, отколкото например MDF или лигавицата. Помощ, за да се направи стъпка по стъпка инструкции гипскартон - тази работа не е голяма работа, само трябва да се съобрази с всички препоръки. Инсталацията е желателно да се изпълнява заедно с асистент - едно лице е неудобно по едно и също време, пази лист от материал и го закрепи. Но ако трябва да се справите без помощ, трябва да си купите малък лист, чието тегло е по-малко от обичайното и е 8 килограма, така че е много по-удобно да се работи самостоятелно с такава чиния.
    за боядисване на тавана с гипсокартон
  • Ако победиш тавана с гипсокартон, можеш да експериментираш с осветление. Използването на различни видове осветление, регулирането на интензивността на блясъка и възможността да се инсталира върху цялата повърхност на тавана, ви позволява да оборудвате хола с невероятна атмосфера.
  • Инструменти за създаване на тавани от гипсокартон

    За да направите таван от гипсокартон в хола, ще ви трябва следните инструменти:
    • ножици за метал;
    • Prosekatel;
    • изграждане на шотландски език;
    • Художник shnurok-
    как да превърнете сухото строителство на тавана
  • отвертка;
  • резачка с малки зъби;
  • шпатули (прости и ъглови);
  • лазерно ниво;
  • иглена ролка.
  • Тавани от гипсокартон - дизайн, примери гледайте видеоклипа:

    Монтаж на тавани от гипсокартон

    Технологичен гипсокартон таван е, както следва.
    На първо място, очертанията на структурата на тавана и разположението на приспособленията се отпечатват на хартия. След това извършете подробен план на тавана, посочете всички размери. Имайте предвид, че височината на гипсокартон таван, състоящ се от две нива, на около 15 сантиметра, така че в райони с ниски стени, не се препоръчва да се монтира окачени структури. Съгласно чертежа се изчисляват необходимия брой листове и дължината на профилите за рамката.
    технология на гипсокартона
    Преди да завъртите гипсокартона на тавана, направете маркиране и изградете рамка. Линията по стените по периметъра на цялата стая се прилага с боядисване и лазерно ниво. На необходимите места са монтирани закачалки, те са необходими за поддържане на цялата структура на тавана. Пробийте отвори и вкарайте ноктите в тях. Котвите за закрепване допринасят за по-доброто закрепване. Тези части са малки, но могат да издържат на товар от 100 килограма.
    По периметъра на помещението водещите профили са прикрепени към винтовете. Изрежете металните пръти на парчета от желаната дължина с метален ножица или български. За да не остане място между стената и профила, се използва уплътнителна лента. Профилът на тавана се поставя в релсите и се закрепва към окачванията.
    След изграждането на рамката, гипсокартонът е покрит. Листовете са разпределени така, че тежестта им върху рамката да е равномерно разпределена. Самонарязващите се винтове се дължат най-малко на 1 милиметър. Що се отнася до това, което покрива гипсокартон на тавана, той може да бъде боядисана в различни цветове, поставяне на тапети, лепило таван плочки и т.н. Изглежда добро съчетание от няколко вида покрития - всичко зависи от какъв резултат искате да получите.
    как да победим тавана с гипсокартон
    Възможно е да направите оригинални тавани от гипсокартон със собствените си ръце. Но ако няма опит с този материал, тогава не изберете сложна конструкция таван дизайн в хола.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
    Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
    Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
    Тавани от гипсокартон в залата за избор на дизайнТавани от гипсокартон в залата за избор на дизайн
    Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
    Дизайн на тавани в спалнята интересни идеиДизайн на тавани в спалнята интересни идеи
    Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
    Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
    Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
    » » Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
    © 2021 BggeHat.com