Устройството на таван от гипсокартон - полезни препратки



Простото устройство на таван от гипсов картон дава възможност да го направят ръцете без привличане на професионалисти. Специалните умения за създаване на таванска структура не изискват, няма нужда да купувате специални инструменти, тъй като те са налични в почти всяко семейство.

Строително решение на таван от гипскартон

Гипсовият картонен таван на устройството е твърдо закрепен към тавана, а стените на метална рамка, която е покрита с гипсокартон отдолу, както изглежда, може да се види на снимката. За да се създаде основата на конструкцията, се използва специален профил, изработен от поцинкована метална конструкция, окачен на твърдо окачване към основния таван или се използва окачване на валцдрат със специални конзоли.
гипсокартон таван устройство
Компонентите на рамката са разположени така, че облицовката на тавани с гипсокартон да е максимално безпроблемна, а самата конструкция на тавана се поддържа твърдо и надеждно. За да се осигури по-голяма здравина, окачен таван също се фиксира върху стените на помещението, като се използва специална форма за тази цел.
Устройството на таван от гипсокартон се извършва на едно ниво и на много нива (всяко ниво се установява на отделно ниво). Основните разлики, и двата вида таванни структури не са налице. Затова човек, който ще разработи технологията на своето създаване в най-простите версии, ще може да създаде гипсокартонен таван от сложна форма.

Материали и инструменти

След вземането на решение за формата на бъдещата структура на тавана, е необходимо да се закупи всичко за тавана на гипсовия плот: материали и липсващи инструменти.
За да създадете дизайн, имате нужда от следните инструменти:
  • удар;
  • ножици за метал;
  • отвертка;
  • трион или нож;
  • ниво на измерване и измервателна лента.
всички за гипсокартон таван
Предлагат се следните материали за таванния гипсов таван:
  • gipsokartonnye листове. Броят на листовете се изчислява въз основа на площта на тавана и броя на етажите на конструкцията. Като правило производителите произвеждат плочи от гипсокартон със стандартен размер - 250x 120 сантиметра. Трябва да знаете какъв тип гипскартон да използвате за тавана в този конкретен случай. Този материал е обичаен или устойчив на влага;
  • профил. Необходимо е за конструкцията на рамката. Стартовият изглед на профила се монтира около периметъра на стаята по стените, а носачът (основен) се окачва на тавана;
  • суспензии. Те се избират, като се вземе предвид разстоянието между повърхността на окачващата конструкция и основата. Когато се планира бъдещият таван да бъде инсталиран на значително разстояние от основата, изберете окачването с конзолата върху телената пръчка;
  • крепежни елементи. Те включват самобръчкови винтове и дюбели към тях;
  • замазка. Необходимо е да се премахнат пукнатини в ставите на листовете, когато таванът е покрит с гипсокартон.
Монтаж на гипсокартон, подробни инструкции за видеото:

Създаване на таван от гипсокартон

Етап 1. Започнете устройството на таван от гипсокартон от производството на метален скелет от профил. Основният капак се почиства от предишното покритие, премахва осветителните тела и подготвя комуникациите. По стените по периметъра на стаята се изчертава базовата линия - нивото на конструкцията ще бъде разположено по него. Тъй като крайният резултат зависи от това как точно се извършва, нивото на конструкцията се използва при маркиране на маркировката, по-добре е лазер.
Според маркировката, стартовият изглед на профила е фиксиран. За тази цел, удар отвори в стените правят, които след това запушват дюбелите - се оставя да се използват и двата метални и пластмасови изделия, тъй като натоварването, упражнявано върху даден възел, е незначително.
таванно покритие с гипсокартон
След като свързването на стартовия профил приключи, основните линии маркират основните линии и прикрепват окачванията към тях, след което ги огънете вертикално надолу. Когато се използва окачване на пръта, основата му се монтира към тавана на дюбела. След това рамката, състояща се от надлъжни и напречни елементи, се сглобява от носещия профил. Те са закрепени към окачвания и са свързани помежду си, като се използват надлъжни конектори или така наречените "раци", които позволяват профилните греди да се съединяват под прав ъгъл.
За да контролирате хоризонталното разположение на долната равнина на металната рамка, използвайте ниво.
Етап 2. Технологията за монтиране на тавани от гипсокартон осигурява монтаж на плочи за материали след завършване на рамката (виж:Монтаж на таван от гипскартон: инструкция") Както вече беше споменато, изборът на материал зависи от местоположението на монтажа на таванната конструкция.
облицовка на тавани с гипсокартон
Какъв тип гипскартон е необходим за тавана? Ако това е дневна, спалня, детска стая, учебна или библиотека, те използват обикновени листове. Когато таванът се планира да бъде инсталиран в банята, изберете устойчив на влага вид материал.
Последователността на действията за определяне на GCR е следната:
  • С помощта на трион (нож), листовете се изрязват до желания размер. Не е трудно да се направи това: обикновено се изрязва само горния слой и след това плочата се счупва по линията на рязане;
  • приготвен GCR, приложен към рамката и фиксиран. При липса на асистент, който да улесни процеса на инсталиране и да осигури точност, експертите съветват фиксирането на плочите на рамката със скоби;
  • когато стените и таваните са изработени от гипсокартон, листовете се закрепват към рамката, като се използва отвертка и винтове за този завършващ материал. Капачката на закрепващия елемент не трябва да бъде над повърхността на плочата, но същевременно не може да се натисне здраво в него, тъй като надеждността на приставката ще пострада.
какъв вид гипскартон да се използва за тавана
Прикрепени гипсокартон shpatlyuyut, като се обърне специално внимание на кръстовището и местоположението на винтовете на samorez. Когато шпаклото се изсуши добре, повърхността се шлайфа ръчно с фин шкурка или с мелница. Освен това повърхността на тавана е завършена.
По-горе описаната технология за създаване на таван от гипсокартон позволява създаването на едностепенни прости тавани и оригинални сложни многоетажни конструкции.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Многослойни тавани с осветлениеМногослойни тавани с осветление
Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Окачен таван - характеристикаОкачен таван - характеристика
» » Устройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
© 2021 BggeHat.com