Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален



Острови тавани през последните години са много популярни. Най-простото нещо, което можете да направите, е да разтегнете платното по периметъра на стаята. Разбира се, голямо разнообразие от цветове и текстури ви позволява да изберете облицовки, за всяка стая, но комбинирането на сухото строителство и окачения таван, можете да постигнете по-интересен и оригинален вид (да се чете: "Оригинални тавани - смели идеи") Многоелементните дизайни осигуряват достатъчно възможности за разработване на дизайна - за да видите това, можете да разгледате снимката.
таван от гипсокартон или напрежение
В допълнение към красивия външен вид, комбинираните окачени тавани с гипсокартон ще струват много по-малко от една твърда кърпа със същия размер. През последните години това беше комбинирани тавани стана най-търсеното.

Създаване на рамка за gipsokartonnogo кутия

За да инсталирате кърпа за опъване, имате нужда от специално оборудване, освен че материалът може да се повреди - и струва много. Ето защо създаването на таван за разтягане следва да бъде поверено на професионалисти. За да спасите малко, можете да го направите сами гипсокартон и таван. Ще бъде необходимо да се направи рамка от метални профили, да се добавят листове от гипсокартон, а след това да се работи върху шпакловки и боядисване на повърхността.
  1. Първо определете нивото, което ще бъде рамката за монтаж на гипсокартон. За това се вземат предвид две количества. Първият от тях е ширината на профила на закрепване или дълбочината на лентата за опъване. Вторият е размерите на гипсокартона, с други думи, разстоянието от ниското си ниво до лентата за опъване. След като комбинирате двете стойности, можете да откриете нивото, на което ще бъде сухото строителство под окачения таван (прочетете:Как да се фиксира окачен таван на гипсокартон").
опънати тавани върху стени от гипсокартон
  • С помощта на нивото на водата, маркерите се прехвърлят на всички ъгли на стаята. Във всяка от тях трябва да има две черти - срещуположни на стените на конюгите. Между двата етикета издърпайте конеца на хоклалана и го издърпайте, забийте линията около периметъра на стаята - тя е необходима за забележителност. Ако стените са неравномерни, те могат да бъдат покрити с гипсокартон. Простри таван на гипсокартон стени е много по-лесно да се инсталира, ако има кутия за таван строителство, и те са облечени в същото време. Ако те вече са облицовани с гипсокартон, задачата става по-сложна. След това те се определят с дизайна на бъдещия таван. Необходимо е да решите кое място и каква област ще заемат платното за разтягане. След това контурът на бъдещия дизайн се очертава върху тавана на проекта.
  • На изчертания контур към основата закрепете винта UD. Тя се нарязва на всеки 5 сантиметра, така че се огъва и се завинтва към тавана по маркираната линия. Профилът също е закрепен към стената в местата, където ще бъде разположена гипсокартовата част на конструкцията. Прикрепете опънати тавани върху стените от гипсокартон ще бъде по-лесно, ако същевременно се справите с кожата на тавана и стените. За да завиете профилите и закачалките към основата, препоръчително е да използвате пластмасов разширител - той няма да попадне в кухините в бетонното припокриване. Можете да използвате манекен тампон с диаметър 6 милиметра, както и винт с диаметър от 4-5 милиметра.
    гипсокартон под окачен таван
  • Под бъдещия таван издърпайте найлонова нишка. Фиксира се с винтове, които се завинтват отдолу в профилите на стените на UD. След това върху окачването на хоризонталната равнина задайте профилите CD. Такава багета се поставя в UD, тя трябва да бъде фиксирана върху U-образните окачвания и да достигне завоя, който вече е фиксиран от UD профила. Подравнете профилите по нишката. Следващият UD профил се изрязва и поставя върху изрязаните краища на компактдиска. Горните и долните UD профили са свързани вертикално. За да направите това, изрежете парчетата от CD и поставете един от тях на върха на UD. Долната част отрязва джъмперите и завинтва долната равнина към UD.
  • Рамката е готова, сега трябва да прикачите гипсокартон, а таванът за разтягане може да бъде инсталиран. Преди да покриете рамката с този материал, трябва да направите окабеляване и да го скриете в гофрирането, прикрепено към тавана. Проводниците трябва да бъдат извадени и на мястото, където ще бъде разположено платното за опъване, ако в тази част на тавана ще има и лампи.
  • Монтаж на гипсокартон

    След това върху металната рамка закрепете гипсокартон. За да инсталирате gipsokartonnye листове на тавана, трябва да участват най-малко двама души. Материалът е доста тежък и един човек не може да държи гипсокартона и да го оправи. Задачата допълнително се усложнява от факта, че е необходимо да се закрепят листовете на тавана, т.е. стои на стълбата.
    Строителен или гипсокартон таван изглежда много по-добре, ако има криви форми. За да дадат листовете форма, те са отрязани. За да се създадат завои, сухото строителство се реже на всеки 5 сантиметра.
    комбинирани опънати тавани с гипсокартон
    За да го закрепите с помощта на самонарезни винтове за дължина на метала 25 мм. На един лист има около 60 крепежни елементи. Главата на винта трябва да бъде вградена в гипсокартона, в противен случай тя ще пречи на шпагата. Но при завинтване е необходимо да внимавате да не пробиете капака на листа.
    Вертикалните листове се завинтват без да се отрязва фигурата - това се прави само след като вече са били прикрепени към рамката. Вертикалните ивици са нарязани и закрепени към рамката, където от двете страни ще има таван, изработен от гипскартон или разтягане. Ако материалът не се огъне, той трябва да бъде подрязан на стъпки от 5 сантиметра - след това той ще придобие необходимата гъвкавост.
    За да фиксирате листовете, се препоръчва да използвате специална дюза за отвертка, проектирана специално за гипсокартон. Предотвратява разкъсването на хартията. След това можете да инсталирате опънат таван върху стената от гипсокартон.
    Комбиниран таван за затягане с гипсокартон, вижте видеото:

    Мазилка на повърхността на гипсокартон

    Перфорираните ъгли са прикрепени към външните ъгли на конструкцията - това се прави така, че когато са замазки, те се оказват ясни. Първоначално гипсокартонът се грундира и се оставя да изсъхне за няколко часа. След това повърхността е shpaklyuyut и боядисани в правилния цвят.
    След това инсталирайте окачени тавани върху гипсокартон. В допълнение към шпакловането и боядисването можете веднага да монтирате фиксаторите в частта от гипсовата плоскост. Така, веднага след опъването на тъканта, структурата на тавана ще бъде напълно готова.
    Комбинацията от гипсокартон и опънато платно изглежда добре. Ако имате предвид огромния избор на нюанси на платове, както и различни форми, тогава възможностите за проектиране стават практически неограничени.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
    Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
    Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
    Как да проектираме окачен таванКак да проектираме окачен таван
    Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
    Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
    Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
    Завеса върху опъна таван функции на устройствотоЗавеса върху опъна таван функции на устройството
    Стъклен таван в банята - оригинален и красивСтъклен таван в банята - оригинален и красив
    Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
    » » Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
    © 2021 BggeHat.com