Как да проектираме окачен таван



Наскоро професията на дизайнера на интериора стана много популярна. И това не е изненадващо, защото много от нас искат да получат изключителен интериор. Ако по-рано в дизайна на апартаментите се използват само боя, тапети и линолеум, тогава съвременният човек е на разположение на пъти повече материали и инструменти, които дават на стаите индивидуалност и изтънченост. И тук сред всички тези разнообразие на обикновения човек, който преди не е имал дела със сходни неща, е много трудно да се разбере и направи избор. Вземете например дизайна на окачени тавани. Гладката и гладка повърхност вече не е нещо модерно, а обратното - това е скучно и не е уникално. В същото време твърде много натрупана повърхност може да изглежда наистина вулгарна и вкусна. Но как тогава да се намери златната среда, която ще създаде изящна гледка на таваните, които ще се харесат всеки ден?

Видове окачени тавани

На първо място, е необходимо да се разбере самото понятие за окачени тавани. Както подсказва името - това са структури, които са окачени на тавана със специална система. Тя е дървена или метална рамка, която е свързана към носещата повърхност посредством окачвания. За да разберете как изглеждат тези решения, можете да видите снимките на окачени тавани в апартамента.
снимка на окачените тавани в апартамента
По принцип всички декоративни окачени тавани, независимо от техния дизайн, са изградени на същия принцип. Но тук отвън те могат да се различават значително. В допълнение, сега всички видове материали се използват за обвиване на каркаси, което позволява да се получат напълно различни резултати.

Тавани от гипсокартон

Най-популярната опция за декориране на тавани в жилищни помещения е използването на гипсокартон. Ниската цена на компонентите допринася за популярността на материала, екологията на гипса, възможността за самостоятелно инсталиране на структурата. В допълнение, гипсокартона е много гъвкав, като по този начин ви позволява да реализирате много оригинални идеи. Те включват фигурни висящи тавани, многостепенни, вдлъбнати и изпъкнали форми и т.н.
окачени тавани снимки
Наскоро на пазара има нов материал LSU - стъкло-магнезиев лист. Тя превишава сухото строителство по всички характеристики. В допълнение, такъв лист е с малко тегло, което го прави идеален избор за облицоване на тавани. Външно, LSU и GCR са почти еднакви.

Алуминиеви окачени тавани

Този вид тавани не е по-малко екологичен от предишния вариант. В същото време е много по-лесно да монтирате структурата. В допълнение, повърхността не изисква допълнителни довършителни работи. Но въпреки тези качества, алуминиеви тавани снимки са строго често използвани в кухни, бани и коридори, като тавана в интериора изглежда доста "студен" и officiously. Но всичко зависи от вашия вкус и стил на стаята, като например за стаите в стила на високите технологии, алуминиевият панел за огледало ще бъде идеалното решение.
окачени тавани в снимки
Тези тавани са разделени на два вида:
  • Зъбера. Те се състоят от надлъжни профили и рафтове с различни цветове и ширини;
  • касета. Те се състоят от клетъчна рамка и панели с определена форма (касети).
Такива окачени тавани в снимките са лесни за разпознаване. Можете да видите сами, като разгледате нашия каталог с фотографии.

Окачени тавани от пластмаса

Такива красиви окачени тавани се монтират в помещения с висока влажност. В допълнение, PVC панели не се страхуват от мазнини и мръсотия, така че те са чудесни за кухни. Повърхността на такива панели не е изложена на плесен. Използването на панели с различни цветове ви позволява да създадете уникален дизайн на окачени тавани.
декоративни окачени тавани
Тази категория включва други интериори на окачени тавани, като Armstrong или тавани на Грилато. Но такива решения се използват главно в обществените сгради.

Комбиниране на дизайн и функционалност

Ако височината на стаята, в която ще направите ремонта, ви позволява да изгубите безболезнено няколко сантиметра, тогава определено трябва да обърнете внимание на системите за окачване. Те позволяват не само да се създават окачени тавани, чийто дизайн е уникален, но и да се скрият зад тяхната комуникационна равнина и окабеляване.

Осветление на окачени тавани

Друго предимство на тези тавани е разнообразието от възможни осветителни системи. В помещението с вътрешно охлаждане е възможно да се монтират лампи от абсолютно всякакъв вид. И ако оборудвате скритите ниши, декоративният окачен таван може да бъде допълнен с LED осветление. Същевременно няма ограничения за използването на голям централен полилей, който да украсява таван дизайн в апартамент. Това означава, че формата на окачените тавани може да бъде допълнена с всякакви светлини. Обичайният таван просто физически не ви позволява да го направите.
декоративен окачен таван

Зоното пространство

Ако вашият апартамент има студио стая, след това с помощта на фалшив таван и грамотни Проектиране на таванно осветление можете изрично да зонирате пространството.

Таван - кеш

Както вече казахме, зад повърхността на окачения таван можете да скриете всички инженерни комуникации. Освен това, при такива окачени тавани на дизайнерите е възможно да се сглобят различни домакински уреди. Искате вградена аудио система? Няма проблем. Искате да организирате истинско кино у дома, тогава няма нищо по-лесно, отколкото да поставите проектора директно в равнината на двустепенния таван.
Приемането с подреждане на ниши за корнизи на завеси също е широко разпространено.
Варианти за проектиране на окачени тавани, виж видео примери:

заключение

Както можете да видите за себе си, всеки окачен таван има не само естетическа, но и чисто функционална страна. В този случай такива системи могат да се монтират самостоятелно. И от това проектирането на окачените тавани придобива допълнителна стойност.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфортУспешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
Как да проектираме дизайна на тавани в детската стаяКак да проектираме дизайна на тавани в детската стая
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Как да изберем таван в залатаКак да изберем таван в залата
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Как правилно да се проектира осветлението на таванитеКак правилно да се проектира осветлението на таваните
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Окачен или опънат таван за и противОкачен или опънат таван за и против
Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
Окачени касетни таваниОкачени касетни тавани
» » Как да проектираме окачен таван
© 2021 BggeHat.com