Завеса върху опъна таван функции на устройството



Сега опъвам тавани са много популярни, което е разбираемо: те са красиви, трайни, не изискват специални грижи. Цвят и дори картина на платното могат да бъдат избрани за дизайн на всяка стая.
таван за завеса на тавана
Мнозина вярват в това тавана завеса и опъвам таван - несъвместими неща. Всъщност това не е вярно: структурата на тавана не пречи на монтажа на завеси. Трябва само да знаете характеристиките на тяхната инсталация, за да не се повреди тънкото платно.
Завесите с опънати тавани изглеждат интересни, ако, разбира се, те са правилно инсталирани. За да видите това, просто погледнете снимката. Но има един нюанс: не можете да прикрепите таван завеси към готовия таван. Основата, върху която ще бъде фиксирана завесата, е инсталирана още преди напрежението на плата. Ето защо, дори преди инсталирането на тавана, трябва да помислите кои ще бъдат използвани корнизи - стена или таван.

Монтаж на завеси върху окачения таван

Има ли някакви завеси за опънати тавани. Няма разлика в този план между обичайния и опънатия таван. При покупка се уверете, че завесата е пълна с куки и щепсели, както и, ако е необходимо, декоративна лента. Можете да го инсталирате по два начина.
завеси за опънати тавани

Традиционен начин на инсталиране

В този случай, определяне на таван завеси за окачени тавани в местата за бъдещата им място е фиксирана ипотека (специална платформа, изработени от пластмаса, шперплат или дървени греди). След това разтегнете платното и само през него ипотека за опъвам таван прикрепете самата тъкан.
За да разтегнете тавана и завесата изглеждате хармонично, трябва да се обърнете към инсталацията отговорно.
Купете го трябва да бъде преди инсталиране на опъвам таван, тъй като броят на ипотеките и техния размер са избрани под завесата - няма стандартни завеси. Те могат да имат различна дължина, ширина, да имат една, две или три релси. Поради тази причина ипотеките се подготвят, след като размерът на завесата стане известна.
завеси под окачения таван
Завесите под окачен таван могат да бъдат направени от пластмаса или метал. Последните са по-добри, защото са по-твърди и за тяхното инсталиране са необходими по-малко ипотеки и скрепителни елементи.
След като завесата под окачения таван беше избрана, маркирайте бъдещото му местоположение. Мястото е избрано по такъв начин, че след закрепването на завесите да не лежи върху отоплителните батерии и перваза на прозореца.
След това започват да произвеждат и инсталират ипотеки. За да направите това, вземете дървените греди, съответстващи на дължината на завесите, и го постави на тавана на ниво участък, като се използват клинове, малки стъклодържатели и така нататък. За завеси за таван напрежение е инсталиран гладко, ниво ипотека инсталация се регулира с помощта на обикновени строителни нишки фиксирани на противоположни страни на франзела с клин или дюбел.
опъвам таван и завеса
Лентата, която се използва за нея, е прикрепена към основата на тавана, като предварително се обработват ъглите и ръбовете му с шкурка. След това можете да инсталирате кърпа за опъване.
Когато се монтира таванната конструкция, върху завесата се прави маркировка на точките за закрепване - за това се опитва корнизът, а местата закрепване на завеси към тавана за опъване Маркерът е поставен по такъв начин, че да съвпада с местоположението на вградените части. Завесите за опънати тавани са прикрепени към ипотеката чрез платно с помощта на самонарезни винтове. За фиксирането на елементите не се стига до появата на разкъсвания и други повреди в мрежата, на места, където ще се пробие, заслужава да се залепят пластмасови парчета или подсилваща лента.
Монтиране на ниша под завесата, погледнете видеото:

Вторият начин на инсталиране

Таванът за таван на окачения таван може да бъде фиксиран по друг начин. За това, по време на монтажа на мрежата, малка площ от грубата повърхност близо до прозореца остава непокрита. В този случай завесата върху тавана на разтягане ще изглежда по-интересна.
В тази ниша и инсталира скрита завеса на тавана на разтягането. В резултат на това ще изглежда, че завесите падат от тавана. В същото време, те ще затворят секцията на груб таван, който е останал неформално опъната тъкан. В тази ниша можете да инсталирате всякакъв тип таванска корниза. Монтирането на самия таван се извършва с помощта на специална багета.
Видове завеси за опънати тавани
Вторият метод е по-лесен в сравнение с първия. В допълнение, в този случай няма възможност за повреждане на опъващата лента по време на закрепването на завесата. Единственият недостатък на тази опция е, че ако трябва да извадите завесата за известно време, ще се вижда празна част от грубия таван.
Монтажът на завеси върху окачения таван не е нищо сложно. Тази работа не отнема много време. Основното нещо в същото време е да бъдете изключително внимателни и внимателни да не повредите скъпата кърпа за опъване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем и окачим завесите на таванаКак да изберем и окачим завесите на тавана
Таванни корнизи за завеси - сортовеТаванни корнизи за завеси - сортове
Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
Таван за подова настилка тип и функцииТаван за подова настилка тип и функции
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Stretch таван с вдлъбнато пространствоStretch таван с вдлъбнато пространство
Фалшивият за опъвам таван е важен елементФалшивият за опъвам таван е важен елемент
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Ремонт на опъвам таванРемонт на опъвам таван
» » Завеса върху опъна таван функции на устройството
© 2021 BggeHat.com