Монтаж на опъна таван към инсталацията на тавана



Както казахме в предишните материали, таванът за разтягане е материал за довършване на тавана от специален плат или PVC филм. Монтаж таван напрежение към тавана, основан на принципа на плат разтягане и фиксиране на специална рамка, която е инсталирана по периметъра на помещението. Напрежението на същата кърпа се извършва от самите монтажници. Има няколко вида закопчаващи багети, които помагат да се фиксира платното. В повечето случаи таванът е инсталиран на стената, но има и начини за закрепване на опънати тавани, което ви позволява да фиксирате платното върху плочите.

Технология за монтаж на таванни тавани и инсталационна система

Независимо коя технология се използва за фиксиране на опънати тавани, самата инсталация е много подобна. Разликите засягат главно само отоплението на мрежата или нейното отсъствие и последователността на напрежението. Нека видим как е окачен окачен таван.
Статична система за опъване на таван
Схемата за монтиране на тавана на опън е както следва:
  • Монтирането на тавана започва с определянето на хоризонталното ниво на бъдещия таван. За да направите това, специалистите използват водно или лазерно ниво. В резултат на измерванията са направени маркировки, които показват нивото на бъдещия таван на опън.
  • След това отидете на инсталацията на платното.
  • Първо, поправете един ъгъл от него.
  • След това кърпата постоянно се окачва, закрепвайки останалите три ъгъла.
  • След това материалът е фиксиран в центъра на всяка стена и така нататък, всеки път, когато фиксира центъра на получения сегмент.
Фиксирайте ножа от ъглите до центъра на стената. В резултат на тази последователност от операции се получава таван, който е напълно фиксиран в фиксиращата багета. Последният и незадължителен етап от работата е инсталирането на декоративна облицовка, която ще затваря технологичните пролуки между тавана и стените. В резултат на това се оказва напълно завършено таванно окачване.
крепежни елементи за опънати тавани
Както вече бе споменато по-горе, инсталирането на платното е малко по-различно в последователността на работа. За разлика от PVC тавани, тъканта започва да закрепва към централните точки на стените и само след това се премества в ъглите. По-долу сме изброили няколко начина за закрепване на платното, за да направим този проблем по-ясен за вас.

Система за монтаж на таванна стълба

Тъй като таваните са изработени от различни материали, те се нуждаят от собствен тип крепежни елементи. Нека да разгледаме съществуващите начини за фиксиране на таванния участък.

Видове закрепващи опънати тавани

  1. Харпонови крепежни елементи

    Такава система за закрепване на опънати тавани се използва само за PVC фолио. Харпонът е специален конструктивен елемент, който е заварен към платното по целия му периметър. Това е основният елемент, чрез който таванът е монтиран в профила. Принципът на фиксиране е подобен на действието на харпуна (оттук и името на крепежния елемент). Удължителният монтаж на тавана използва алуминиев профил. Получената технологична празнина в профила е затворена със специална облицовка.

    Схема за закрепване на харпуна:

    - Харпон за опънати тавани, като държите ножа в стойката. Той е заварен към платното във фабриката.
    - Багет - инсталиран на стената и държи цялата структура на тавана (за повече подробности: "Как да се определи една багета за опъвам тавани").
    - Платното е видимата част на опънатия таван.
    - Основната покривка е скрита част от основния таван.
    - Стена - това са инсталирани багети.
Система за монтаж на таванна стълба
Както беше споменато по-горе, системата на харпуна се използва за фиксиране на PVC тавани и е най-разпространеният метод в Европа. За да се намалят разходите за скрепителни елементи в Русия, използва се малко по-различен метод - с помощта на стъклопакет. Но има някои недостатъци, което е причината за неразпространението на такъв метод извън ОНД.

  • Скрепителни скоби Използва се за инсталиране на таван Делор и Clipso. Този метод се основава на принципа на заключването. Тъканната основа улеснява фиксирането. Багета за такива крепежни елементи е изработена от пластмаса (виж също:Алуминиева багета за опънати тавани") За разлика от профилите с харпун или клиновидни крепежни елементи, клипването не трябва да затваря технологичните пропуски, тъй като просто няма такива.

    Схемата за закрепване на клипса:

    - Стенна клипс от здрава пластмаса,
    - Тъкани плат-
    - Стената.
    - Скритият таван на тавана.
    клиновидна система за закрепване на опънати тавани
    Платът се подава в слот, образуван от съединението на две равнини на фиксиращата багета. Единият от тях е разположен в тъп ъгъл спрямо равнината на острието. Това е тази функция, която гарантира надеждно закрепване на опъна таван към тавана. Трябва да се отбележи, че безшевните тъкани тавани могат да бъдат монтирани само върху крепежни елементи. Това се дължи на факта, че тъканта не се простира толкова, колкото PVC филма. Ето защо принципът на привързаност е различен.

  • Фиксираща система за закрепване опъвам таван.

    Технология на опъвам таван с такива крепежни елементи осигурява използването на остъкляване. Като фиксирана багета се използва U-образен алуминиев профил. Използва се като клин пластмасов или дървен панел, поради което лентата е захваната и фиксирана. Произтичащата технологична ширина на междината от 10-12 мм се затваря с таванна плоскост или технологична облицовка.

    Опънати тавани - система за стълбове:

    - Stapik (клин), затягайки платното.
    - Багет с U-образна форма. Стената е фиксирана с винтове. Отговаря за поддържането на цялата структура на тавана.
    - Кърпа.
    - Скрита част от основния таван.
    - Специален цокъл, който се захваща в профилния слот.
    начини за фиксиране на опъна таван
    Основният метод за закрепване на опъна таван се използва главно за PVC листове. Тъй като багетицата няма допълнителни елементи, като например харпун, възможно е да се намали цената на произтичащия таван. Освен това е възможно да се съкрати времето за инсталиране. В някои случаи може да се инсталира тънка кърпа.

    Предимства на клиновите крепежни елементи:

    - ниска цена на таван-
    - Минималната височина на вдлъбнатината от основния таван е 2 см. Това позволява този тип крепежни елементи да се използват в помещения с ниска височина.

    Клин система за закрепване на опънати тавани - недостатъци:

    - напрежението на плата зависи от умението на монтажника -
    - вероятността от затихване на стъклото, което води до поп-
    - почти невъзможно да се демонтира и отново инсталира тавана.
  • Таванно окачване на окачен таван
    Без значение какъв материал се използва за тавана и кои крепежни елементи са избрани, има много елементи и тънкости, които пряко засягат както цената на работата, така и качеството на тавана. Тези фактори могат да се определят само от професионалисти на място.
    Искахме също да насочим вниманието Ви към основните точки, свързани с монтирането на тавани. Ето защо, за да разберем по-добре тази тема, ви съветваме да се запознаете с допълнителните материали, налични на нашия уебсайт: "Как се прикрепят окачените тавани: технологията на подреждането"Освен това в секциите на сайта ще можете да намерите снимки на материали, които ще ви помогнат да разберете как изглежда това или онова решение за закрепване или конструктивно таванче.
    Монтаж на опънати тавани, подробности за видео:

    Закрепване на завесите към тавана на опън

    За да закрепите корнизът към завесата за завеси или завеси, е необходимо да знаете някои нюанси. На първо място, е очевидно, че е просто невъзможно да прикрепите завеса директно към тавана. В края на краищата меката тъкан или PVC платно просто не е проектирана за тези цели.
    Ето защо, за да се изпълни закрепването на корниза към тавана на опън трябва да отидете за трик. На първо място, корнизът може да бъде фиксиран върху специални барове, скрити под повърхността на тавана. Те ще бъдат невидими и в същото време те ще могат да осигурят сигурността на корнизите.
    Простри тавани
    Вторият метод е малко по-сложен, но позволява да се подобри значително вътрешността на стаята чрез поставяне завеса на опънат таван. Така че е необходимо да създадете специална кутия, в която коридора ще бъде скрит. В този случай изборът може да бъде спрян при най-обикновените корнизи, тъй като те не оказват влияние върху цялостния външен вид на интериора. Но вие трябва да оставите малко място между корниза и тавана, за да монтажните пръстени или куки за завесите не докосват деликатните филмови платна. Освен това в такава кутия можете да инсталирате скрита подсветка.
    По този начин става ясно, че опънатите тавани осигуряват голяма гъвкавост. В зависимост от финансовите възможности и желания на клиента се избира методът за осигуряване на платното, както и наличието на допълнителни ниши. Не забравяйте и възможността за боядисване на платно във всеки цвят. Прочетете също: "Договорът за монтаж на опънати тавани и неговото значение".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Харпон за опънати таваниХарпон за опънати тавани
    Защо стрелката на тавана висеше надолу, за да реши проблемаЗащо стрелката на тавана висеше надолу, за да реши проблема
    Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
    Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
    Как да инсталирате технологии за окачени тавани технологияКак да инсталирате технологии за окачени тавани технология
    Технология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтажТехнология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтаж
    Завеса върху опъна таван функции на устройствотоЗавеса върху опъна таван функции на устройството
    Независима инсталация на опънати таваниНезависима инсталация на опънати тавани
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Как да изберем правилния таван за опъванеКак да изберем правилния таван за опъване
    » » Монтаж на опъна таван към инсталацията на тавана
    © 2021 BggeHat.com