Защо стрелката на тавана висеше надолу, за да реши проблема



Протягането на тавани понякога ни създава проблеми. Нашата статия е посветена на един от тях - увиснал. Причините за това са много различни. За да премахнете дефекта, трябва да знаете какво причини проблема. Само след пълно изясняване на ситуацията можете да продължите с ремонтните работи.

Защо е окачен окачен таван?

Може да възникне спиране на опъвания таван, ако инсталацията е лоша, но има и други причини за проблема.
опъвам таван пластове
Важно: Ако инсталацията е лоша, трябва да извършите ремонт при гаранция или да замените съществуващата структура. Разбира се, трябва да имате официален договор със сервиза.

Удължен таван: причини

  • Свободно прилепване на багета към повърхността на стената или към основния таван. Това е най-честият случай, така че проверете внимателно всичко. Малка площ може да има пролука от 2 см между профила и стената. В резултат на това прогресът е очевиден. Като правило проблемът възниква от лошо качество на инсталацията или използването на несъответстващи монтажни стени.
  • Крехки стени, в резултат на което процесът на пробиване се превръща в пълно разочарование: повърхността се разпада и се разпада и хардуерът бързо излита. В същото парче от мазилка попадат отгоре на повърхността на тавана.
  • Монтиране на опънат таван към преградата или гипсокартона. Таванът за удължаване се окачва при липса на укрепване на рамковата конструкция на нивото на закрепване на багета. Гипсовите плоскости са изложени на силата на напрежението на тавана. В крайна сметка това може да доведе до счупване или откъсване на гипса от останалата част от повърхността.
окачено напрежение на тавана
Внимание: Гаранцията важи само за случаите, когато компанията, инсталираща таван за разтягане, е ангажирана в строителството на гипсокартон.
  • Друга често срещана причина за провисналия таван е изтичането на вода от съседите от върха. Самата тъкан е еластична, но в този случай се простира под тежестта на водата и увисването. В същото време теглото на водата, задържана на платното, е доста голяма. Ще забележите сериозно наводнение незабавно, но с леко изкривяване начертайте длан върху него. Когато се почувства гравитацията и подвижността на водата, ще дойде наяве причината за провисването (да се чете:Как правилно да източвате водата от опънат таван").
  • Също така на повърхността на опъвам таван може да падне парчета от вар, гипс, херпес зостер. От тези материали обикновено се оборудват основния таван. Принципът за откриване на проблема е подобен на предишния - просто дръжте ръката си върху опънатия плат.

Заглушаване на мрежата в приемливи стойности

Допустимото отпускане в тавана на опън е допустимата стойност за увиване на тъканта в центъра на стаята. Като правило световният стандарт е универсално задължителен за всички. По този начин, количеството на разклащане не трябва да надвишава 1 от дължината на диагонала на лентата. В количествения индикатор той е около няколко сантиметра. Те, от своя страна, са едва забележими за човешкото око.
как да се премахне окачването окачен таван
Почти винаги можете самостоятелно да определите защо таванът за разтягане виси. Въз основа на причината за увисване можете да вземете решение за отстраняване на проблема.
Как да източвате вода от тавана на разтягане, подробно за видеоклипа:

Удължаване на тавана: премахване на проблема

  1. Случаи в гаранция. При приключване договор за монтаж на опънати тавани с твърда фирма. Когато има опънати тавани, проблемът трябва да бъде разрешен от монтажника. Съответно всички разходи са направени от тази фирма. Тази точка - истинска находка за тиха работа на новия таван. Ако има проблеми с изпълнителя на фирмата, остава само да потърси помощ от друга компания. Обърнете внимание на нейната репутация и прочетете рецензиите. Можете също така да разгледате снимки и видеоклипове за работата на фирмата, тъй като всички разходи за ремонт са направени от вас. Обикновено е необходимо да се произвеждат напълно разглобяване на тавана за разтягане от собствените си ръце и преинсталирайте монтажния профил. Окончателната операция е издърпването на кърпата.
  2. Изтичане отгоре. Ако водата достигне до повърхността на тавана, незабавно изключете захранването в целия апартамент и се обадете на специалисти. Техните задължения включват разглобяване на част от платното, източване на водата, сушене на тавана и пространство между тавана. Ако на тавана има осветителни тела, можете да освободите вода през дупките за тях. Не забравяйте, че тази работа изисква подготовка, затова е най-добре да я поверите на професионалисти.
протягащи се тавани за разтягане на тавана
внимание: Не пробийте опъна таван, за да освободите вода. По подобен начин вие сами ще разрушите платното.

  • Намиране на излишни елементи на тавана. Преди да инсталирате таваните, проверете основната повърхност и проверете дали е издръжлива. Ако е намерено старо покритие, отстранете го и приберете повърхността. В бъдеще това ще предпази вашето платно от изкривяване.
  • Ако окачените тавани са се разхлабили, свържете се с монтажния екип, който демонтира облицовката, и след като премахнете причината за износването, той ще се върне на мястото си.
    протягащ се таван, какво да правя
    По този начин, най-важното нещо, което трябва да запомните, е сключването на компетентен договор с компанията на опънати тавани. Също така е важно да проучите всички причини за провисването на платното, за да избегнете бъдещи грешки. И накрая, с грамотността на сградите всеки трябва да се запознае, който оборудва интериора си с опънати тавани.
    Не забравяйте, че увисването на тавана не е най-ужасният проблем, ако се забелязва във времето. Много по-неприятно може да бъде наводняване на апартамент поради навременното не елиминиране на водата. И това ще струва на собственика доста пени. Прочетете също: "Ламинат на тавана".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
    Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
    Как да инсталирате технологии за окачени тавани технологияКак да инсталирате технологии за окачени тавани технология
    Окачена тавана за кухнятаОкачена тавана за кухнята
    Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
    Как да изберем правилния таван за опъванеКак да изберем правилния таван за опъване
    Ремонт на опъвам таванРемонт на опъвам таван
    Простри таван и полилей направи компетентен изборПростри таван и полилей направи компетентен избор
    » » Защо стрелката на тавана висеше надолу, за да реши проблема
    © 2021 BggeHat.com